Electrocasnice mici

Cel mai bun Storcator de fructe in 2023

Cum sa alegi cel mai bun storcator de fructe

Un storcator de fructe si legume vine în toate formele și dimensiunile și folosesc metode diferite pentru a extrage sucul din fructe și legume. Dar, cu prețuri variind de la 100 de lei la mii de lei, trebuie să fii atent și să știi exact ce ai nevoie pentru a obține cel mai bun suc, și care caracteristici într-adevăr vă vor face viața mai ușoară.

Citiți cu atenție ghidul nostru expert pentru avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de storcatoare, cât de mult trebuie să cheltuiți pentru a obține un model minunat și ce caracteristici sunt cele mai importante și care trebuie luate în atenție.

Tipuri de storcatoare

După ce v-ați decis cea mai bună opțiune pentru dvs. o să facem un  top din fiecare categorie de storcătoare.

Iată și câteva din intrebările uzuale:

 • Cât de mult trebuie să cheltuiesc pentru un storcător?
 • Ar trebui să cumpăr un storcator de fructe centrifugal sau masticant?
 • Cât de ușor sunt storcătoarele de curățat?
 • Ar fi mai bine un blender sau un Nutribullet?
 • Ce funcții ar trebui să caut?

Cât de mult să cheltuiesc pentru storcator de fructe?

Puteti cumpăra un storcator de fructe ieftin pentru aproximativ 150 de lei, dar preturile variaza in mod cert, unele storcatoare de sucuri de calitate premium costand mai mult de 1.000 de ron.

Sucurile preparate prin presare pretinde că extrag suc de fructe și legume mai mult – și de calitate – dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Vestea bună este că nu trebuie să plătiți prețuri exorbitante pentru a obține un storcator de fructe decent – am descoperit modele ieftine care prepară sucuri de cea mai buna calitate pentru pretul plătit

Dacă plătiți mai mult, veți obține de obicei câteva accesorii utile, cum ar fi un jgheab de alimentare foarte mare – adică puteți stoarce fructe și legume întregi fără a fi nevoie să le tăiați mai întâi și o cană cu separator de spumă . Dar aceste caracteristici pot fi găsite la anumite modele din categoria medie de preturi.

Ar trebui să cumpăr un storcator de fructe centrifugal sau masticant?

Cât sunteți dispuși să cheltuiți va determina, probabil, tipul de storcător pe care îl folosiți. Storcătoarele cu centrifugare sunt cele mai populare tipuri de storcătoare și sunt cele mai accesibile opțiuni d.p.d.v al prețului.

Storcătoarele prin masticare – de asemenea, cunoscute sub numele de stoarcele prin presare la rece sau stoarcere lentă – tind să fie mai scumpe. Mai jos, explicăm avantajele și dezavantajele fiecărui tip de storcător de fructe si legume pentru a vă ajuta să decideți ce tip de storcător este cel mai potrivit pentru dvs.

tip storcator de fructe

Dacă doriți doar să găsiți cel mai bun storcător pentru bugetul dvs., vedeți mai jos topul nostru pentru fiecare tip de storcătoare, ideale pentru 2020.

Imaginea de mai jos prezintă un storcător centrifugal (stânga) și un storcător lent sau masticant (dreapta)

Storcator prin centrifugare

Sucurile prin centrifuga lucrează prin mărunțirea ingredientelor folosind lame dințate pe fundul unui coșuleț cu sită cu filet rapid. Forța de mărunțire apoi separă sucul de fibrele fructelor/legumelor, aruncând pulpa în coșul de separare, în timp ce sucul se filtrează în recipient sau în cană prin sită.

Storcatorul prin centrifuga are adesea două viteze pentru fructele și legumele dulci sau moi. Modelele de ultimă generație includ, uneori, și un disc de fructe moi, care vă permite să stoarceți fructe, cum ar fi fructele de pădure, care, de obicei, sunt suficiente pentru suc.

Achiziționarea unui model mai scump poate însemna obținerea unui motor de calitate superioară de calitate comercială, mai multe componente metalice mai durabile decât cele din plastic și o garanție mai mare.

Pareri Pro:

 • rapide la suc și de multe ori necesită mai puțin de tocat fructe și legume înainte de juicing.
 • mai ieftin decât storcatoarele prin masticație.
 • de obicei, este mai puțin voluminos și ușor de curățat.

Pareri Contra:

 • mai puțin potrivite pentru legumele verzi, rădăcinoase etc.
 • galagioase anumite modele

Storcator prin masticație

Storcatorul de fructe prin masticare – cunoscut și sub denumirea de presă la rece sau sucuri cu presare lentă – este, în general, mai scump. Acestea sunt disponibile în principal online sau de la magazine specializate de bucătărie.

Sucurile obținute prin masticare zdrobesc fructele și legumele folosind unelte care se rotesc încet (melc/similar cu un burghiu) și presează sucul printr-un ecran perforat. Ei folosesc fie o presiune care se apasă pe carcasa sa (un singur melc), fie două roți dințate care se rotesc unul împotriva celuilalt (melc dublu).

Sucurile prin masticare sunt, de asemenea, versatile – unele pot fi folosite ca mașini de tocat sau pentru măcinarea cafelei sau pentru prepararea de paste, unt de nuci sau chiar înghețată. Când adăugați garanții lungi, acestea pot fi în valoare de prețul inițial ridicat.

Pareri Pro:

 • mult mai silențios
 • potrivit pentru sucuri din frunze verzi, grâu și fructe moi.
 • poate fi folosit pentru alte sarcini de preparare a alimentelor.

Pareri Contra:

 • prepară sucurile mai încet
 • o mulțime de piese pentru a fi curățate
 • mai scump

Cât de ușor sunt storcătoarele de curățat?

Cele mai multe storcătoare au cel puțin cinci părți separate care au nevoie de curățare, iar acestea sunt adesea forme ciudate, astfel încât acestea pot fi foarte dificil de spălat. Sfatul nostru de top este să vă curățați imediat storcatorul, dacă lăsa pulpa să se usuce, este mult mai greu să curățați sita.

Căutați un storcator de fructe care să permită spălarea componentelor la masina de spalat vase.

Dacă nu sunteți dornici să spălați toate echipamentele atașate, căutați un storcator de fructe în care sitele, uneltele și recipientele pot fi introduse în mașina de spălat vase. Este posibil să fie nevoie de spălare manuală a sitei, dar cel puțin restul curățării va fi mai ușor.

Unele modele vin cu o perie de curățare inclusă. Iar mânerele unor perii se dublează ca o spatulă pentru răzuirea pulpei de fructe din spațiile incomode ale storcatorului, deci căutați ca acestea să facă curățarea cât mai ușoară posibil.

Ar fi mai bine un blender sau un Nutribullet?

Mai degrabă decât încercarea de a separa sucul și pulpa, un blender pur și simplu toacă întregul fruct. Acest lucru face ca blenderele să fie ideale pentru preparare de supe/creme, dar nu atât de bune pentru sucuri.

Unele modele vin cu site de filtrare pentru a păstra pulpa din băutură.

Nutribulletul este un amestecător de genul blenderelor dar in variantă mai compactă/mică, care îmbină fructele și legumele întregi direct într-o ceașcă. Dacă sunteți dornici să obțineți o preparare rapidă zilnică , există o mulțime de blendere in still nutribullet de a alege.

Storcatoarele de fructe: la ce să fii atent?

Este posibil ca unele funcții suplimentare să nu fie în partea de sus a listei dvs. atunci când căutați un nou storcator, dar vă vor face mult mai ușor viața pe termen lung. Mai jos, trecem prin lucruri-cheie pe care să le urmărim atunci când alegem un nou storcător.

 • Cană cu separator de spumă: nu toate storcatoarele vin cu o cană pentru a colecta spuma. Cele mai multe includ o cană cu separator de spumă. Aceasta este o barieră din plastic care vă permite să turnați sucul, dar retine orice spumă. Unele vor avea și capace pentru depozitarea ușoară în frigider. Verificați dacă puteți potrivi cu ușurință un pahar sub gura de sucțiune pentru o versatilitate suplimentară.
 • Funcția de oprire a picăturilor: un avantaj la îndemână, deși în testele noastre nu toți își fac treaba corect. Se oprește ca orice suc rămas din mașină să nu se scurgă pe suprafața de lucru după terminarea procesului de stoarcere. Aveți grijă la gurile de scurgere care se deplasează în sus, deoarece acestea tind să fie cele mai eficiente.
Un storcator de fructe cu un tub de alimentare largă va însemna mai puțin timp petrecut la tăierea fructelor și legumelor
 • Jgheab de alimentare cu fructe XL: unele modele au tuburi de alimentare foarte mari care se pot potrivi merelor și altor fructe întregi. Acest lucru economisește timp, pentru că nu aveți nevoie să mâncați fructe și legume pre-tocate. Citiți instrucțiunile, totuși, deoarece unele modele vă sugerează că faceți ceva pregătiri – cum ar fi merele de coacere, de exemplu. Cu alți juiceri va trebui să coajați și să tăiați fructe sau legume înainte de a le hrăni pentru sucuri.
 • Picioare anti-alunecare: majoritatea storcatorelor pe care le-am testat au picioare cauciucate anti-alunecare, sau ventuze. Acestea sunt, de obicei, niște tampoane de cauciuc mici sau ventuze, și vă ajută să vă mențineți storcitorul în timp ce prepară fructele și legumele.
 • Pusher: aceasta se potrivește în jgheabul de alimentare și vă permite să împingeți în siguranță fructele și legumele mici în sucitorul fără a vă risca degetele. Căutați unul care are un capăt confortabil confortabil pentru a se încadra în palma mâinii dvs., deoarece este posibil să aveți nevoie de o presiune destul de mare cu legume mai grele.
 • Clapetă de blocare a siguranței: Aproape toate storcatoarele de sucuri au un capac de siguranță. Acest lucru înseamnă că storcătorul nu va funcționa decât dacă este bine fixat capacul.

Rapiditate

 • Viteze: marea majoritate de storcătoare prin centrifuga au două viteze, astfel încât puteți selecta o viteză lentă pentru fructele mai moi ca strugurii, pentru a împiedica răsărirea lor din arborele de sucuri sau pentru a nu stoarce în mod corespunzător și o viteză mai mare pentru fructele și legumele mai grele cum ar fi morcovii. Sucurile de masticare au, de obicei, un dispozitiv de întoarcere, ceea ce poate ajuta la eliminarea blocajelor.
 • Disc de fructe moi: acest atașament suplimentar pentru storceri centrifugale vă permite să adăugați sucuri mai moi, cum ar fi fructele de pădure, pentru a prepara băuturi mai dulci. Unele sucuri de masticare vin, de asemenea, cu site suplimentare, mai largi, de sucuri pentru a face băuturi mai groase cu pulpa.
 • Presa pentru citrice: Cel mai simplu mod de sucuri de citrice este prin felierea lor în jumătate și folosind un atașament de presă de citrice. Dacă sunteți interesat de sucul de portocale, este posibil să fiți în căutarea unui storcator de fructe cu acest atașament, pentru a evita să petreceți mult timp peeling și prepararea fructelor.

Recomandare cel mai bun storcator de fructe


Tefal Infiny Juice – storcator de fructe prin masticare

Cel mai bun storcator de fructe si legume prin masticație la raport calitate-preț

recomandare storcator de fructe

Cele mai bune caracteristici:
 • De 2x mai mult suc comparativ cu centrifugale
 • Silențios
 • Recipiente pentru suc și pulpă separate
 • Sistem anti-picurare

 

Un storcator de fructe la rece cu melc ideal, cu materiale de constructie de cea mai buna calitate. Carcasa foarte solida si cu piese lavabile la masina de spalat vase.

Acest storcator de fructe solid masticant stoarce o cantitate bună de suc din tot ce ați pus – fie că este vorba de fructe sau legume. Este, de asemenea, foarte silentios și, de fapt, destul de rapid pentru un storcător “lent”.

Montarea / demontarea e simpla si rapida. Piesele storcatorului se spala foarte usor dupa folosire. Functionarea e intr-adevar silentioasa.

Sucul produs e mai gustos si mai consistent decat cel obtinut prin centrifugare. Starea neoxidata i se pastreaza nealterata ore in sir, prin depozitare in frigider.

Cele mai bune rezultate le-am obtinut cu legume / fructe taiate in bucati lungi si inguste.

Păreri PRO:
 • silențios
 • eficient energetic
 • rămân mai multe vitamine în suc
 • ușor de întreținut
 • are sită pentru eliminarea totală a pulpei din suc
 • raport preț-calitate bun
Păreri CONTRA:
 • alimentarea cu fructe și legume este îngustă

Philips Viva Collection – storcator prin centrifugare 

Un storcător foarte ieftin și rapid, dar prin centrifugă

recomandare storcator prin centrifuga 2020

Cele mai bune caracteristici:
 • Foarte rapid prepară sucul
 • Gură de alimentare mare pentru fructe și legume
 • Ventuze la bază anti-alunecare
 • Vas pentru pulpă

 

Un storcator de fructe cu raport calitate-preț, excelent. Foarte ușor de manevrat si de curățat, pulpa rămasă este foarte uscata.

Plasticul din care este confectionat pare de o calitate peste medie si modul in care se imbina piesele denota un produs studiat, la care s-a lucrat. Are doua pozitii, pornit/oprit. Sita foarte fina lasa foarte putina pulpa sa treaca si datorita formei sale, oarecum inovatoare, resturile nu ajung in suc. Un produs destinat strict uzului casnic cu un brand cunoscut pentru electrocasnicele produse.

Păreri PRO:
 • prepară rapid sucul
 • pulpa rămâne uscată
 • poți adăuga mere aproape întregi (depinde de mărime)
 • este ieftin
Păreri CONTRA:
 • sucul se oxidează rapid
 • este foarte zgomotos

Blender tip Nutribulet de la Zephyr

Un modelbun  de blender de tip Nutribulet

cel mai bun blender de tip nutribulet ieftin 2020

Cele mai bune caracteristici:
 • Bun pentru smoothies
 • Foarte rapid la preparare
 • Bun și pentru sosuri
 • Are 2 căni incluse

 

Un blender de tip Nutribulet foarte bun la raportul preț-performanțe. Nu este un storcător de fructe tradițional, dar este special conceput pentru a prepara smoothies, sau pentru prepararea diferitor sosuri. Este foarte rapid și ușor de curățat. Nu este foarte silențios, însă punctează la capitolul rapidității cu care  prepară sucurile/smoothie-urile. În plus, vine și cu două vase incluse în prețul acestui blender.

Este un storcator de fructe ieftin și puternic. Lamele sunt de calitate bună și mărunțesc aproape orice tip de fructe.

Păreri PRO:
 • prepară în doar câteva secunde cucul și smoothie-ul
 • este foarte ieftin
 • piesele se spală foarte ușor (adaugi apă în el și îl pornești)
Păreri CONTRA:
 • putin cam zgomotos

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Un comentariu

 1. Buna seara! Eu am ales bosch! Am cumparat acest produs avand nevoie de un storcator de fructe de calitate. Acesta are mai multe functii incat imi permete sa fac suc de fructe dar si de legume, legume tari si chiar si nuci, sau eructe congelate. Are un con de scurgere care previne picurarea, este foartesilentios, asa ca il pot folosi si in timp ce bebelusul doarme. Este bra free si se curata foarte usor, componentele demontabile se pot pune si in masina de spalat vase. Sunt foarte multumita pentru ca pot alege dintre cele trei filtre si pot face suc clar, suc cu pulpa sau sorbet. Este perfect pentru nevoiele mele!
  https://2get.ro/product/mesm731m

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog