Ustensile bucătărie

Cele mai bune seturi de cutite in 2024

Ghid si sfaturi alegere cel mai bun set de cutite

Puține lucruri sunt la fel de importante pentru bucătarul amator sau profesionist, care sunt cele mai bune seturi de cutite la raportul calitate-pret!

Acestea sunt un instrument neprețuit pentru pregătirea zilnică a meselor dvs., iar anumite seturi de cutite de bucătărie decente sunt o investiție care ar trebui să dureze ani, cu îngrijire și întreținere corespunzătoare.

În timp ce multe site-uri de gătit vor renunța la ideea de a cumpăra un set în favoarea cumpărării de piese individuale, nu este nimic în neregulă cu cumpararea unui set foarte bun de cutite. Ele fac un cadou minunat pentru oricine își pregătește prima bucătărie și poate face un plus atractiv pentru decorarea bucătăriei tale.

Sau, dacă nu sunteți interesat să faceți timp pentru a cerceta și a cumpăra fiecare cutit de bucătărie separat, un set este o opțiune ușoară și convenabilă.

Adică dacă știți ce să căutați.

Cum sa alegi din diferite seturi de cutite

Când vine vorba de seturi de cutite, un nume de marcă bine-cunoscut nu înseamnă neapărat că obțineți cea mai bună calitate. Nu este neobișnuit ca firmele să-și vândă produsele de a doua sau a treia linie într-un set de prețuri înalte, sperând că numele mărcii va fi suficient pentru a face o vânzare.

Un alt truc este de a încărca setul cu mici variații de dimensiune a aceluiași stil, ceea ce face să pară că primiți o mulțime de lame când ceea ce obțineți cu adevărat sunt o grămadă de cutite aproape identice dar de diferite mărimi. Sau vor adăuga adesea produse de noutate care vor fi utilizate rar în bucătăria dvs.

Vestea bună este că nu trebuie să faci aceste greșeli.

În acest ghid vom acoperi elementele de bază ale modului de a alege un set care să ofere o calitate și o valoare bună și să vă ușureze și să vă bucurați de pregătirea dvs. de lucru.

Să aruncăm o privire la:

 • Piesele esențiale
 • Lame suplimentare
 • Ergonomia cuțitului
 • Greutate
 • Echilibru
 • materiale
 • Constructie
 • mânerele
 • Lama de tăiere
 • ascuțire
 • Depozitare
 • Preț

La sfârșitul articolului vom selecta și recomanda câteva seturi de cutite.

Piesele esențiale

Înainte de a lua o decizie, aruncați o privire asupra obiceiurilor și practicilor dvs. de gătit și luați în considerare diferitele piese care vin împreună cu setul pe care intenționați să îl cumpărați.

Chiar ai nevoie de un set de cutite de bucatarie imens sau de un grup mai mic de cutite?

Chiar aveți nevoie de 12 cuțite de friptură? Veți  fileta propriul pește, sau cumpărați un pește direct filetat? Cuțitele de friptură sau poate vor sta probabil pe raft și vor colecta praf dacă cumpărați un set care nu este potrivit stilului dumneavoastră de gătit și obiceiurilor alimentare.

Treceți prin toate instrumentele oferite și determinați dacă le veți folosi cu adevărat sau dacă acestea sunt doar un pic de bomboane ochi care vor fi folosite numai în cazuri rare – dacă deloc.

Pentru majoritatea bucătăriilor de acasă, trei sau patru cuțite vor fi suficiente pentru majoritatea lucrărilor efectuate. Căutați un set care include piesele de bază:

Un model paring – pentru decojirea, tunderea și tăierea bucăților mai mici de mâncare.
Un cuțit bucătar – o lamă multifuncțională pentru toate îndatoririle generale de tăiere, cum ar fi tăierea, tocarea, mărunțirea și felierea.
O lamă zimțată – pentru tăierea pâinii, roșiilor, fructelor și prăjiturilor delicate.

Lame (cutite) suplimentare – seturi de cutite

Din nou, în funcție de stilul dvs. de gătit, unele piese suplimentare ar putea fi:

Un cuțit cu lamă mică – un artist performant pentru manipularea pieselor mai mici.

Un cuțit de carne – pentru tăierea puiului, coastelor și bucăților mai mari.

Un cuțit de legume – pentru tăierea și prăjirea legumelor și ierburilor (sau înlocuirea lor cu un cuțit general de bucătar).

Un cuțit de filetat – pentru filetarea peștilor.

Un cuțit de dezosare – pentru îndepărtarea carnii de pui, șuncă sau fripturi.

O lamă lungă – pentru tăierea bucăților subțiri de fripturi, curcan, pui, șuncă etc.

O piatră de ascuțire – pentru a vă menține marginile lamei ascuțite.

Foarfecă de bucătărie – utile pentru multiple utilizări în bucătărie, de la tăierea ierburilor până la deschiderea ambalajelor din plastic.

Un cutit de pâine – nu numai pentru pâine, dar la îndemână pentru tăierea prin prăjitură și spargerea fructelor, cum ar fi rodiile.

Ergonomia cuțitului

Când cumpărați orice unealtă de bucătărie pentru tăiere, cel mai bun test este să o încercațo. Ar trebui să aibă o aderență comfortabilă pentru a preveni oboseala mâinilor. Adică ar trebui să vă simțiți ca și cum ați putea să o utilizați cu dexteritate și fără să vă simțiți cuțitul greoi, sau periculos.

Greutatea

La fel ca în cazul ergonomiei, greutatea este un alt punct care este foarte personal. Cu aliajele sofisticate de astăzi, un model mai ușor poate avea toate calitățile și caracteristicile de performanță ale lamelor mai grele din generațiile anterioare. Alegeți ceea ce vă simți cel mai bine.

ECHILIBRUL

Un exemplu bine făcut va avea echilibrul destul de egal distribuit între lamă și mâner. Acest lucru va asigura că mișcarea de tăiere este netedă fără a necesita mult efort și va reduce solicitarea mâinii, încheieturii și antebrațului.

MATERIALE

Lamele pot fi livrate într-o varietate de materiale, inclusiv oțel carbon, oțel inoxidabil, aliaje inoxidabile cu conținut ridicat de carbon și ceramică. Și toți au punctele lor bune și rele.

Oțeluri din oțel carbon – ușor de ascuțit și dețin o margine mai lungă decât inoxidabil, dar predispus la rugină.

Oțel inoxidabil – bun pentru rezistența la pată și la coroziune, dar poate fi rapid și poate fi mai greu de ascuțit.

Semnele de aliaje din oțel inoxidabil – adesea găsite în lamele japoneze, acestea combină cele mai bune din carbon și inox, dar pot fi destul de scumpe.

Ceramica – vine cu o margine ascutita, dar se poate sparge si ciobi usor.

Dacă nu sunteți sigur de ce tip de lamă doriți sau doriți mai multe detalii despre fiecare tip de material, consultați articolul nostru despre Materiale și aliaje.

Construcția cuțitelor

Indiferent dacă preferați lamele construite cu tehnici de forjare sau ștanțare, modul în care sunt asamblate este, de asemenea, important.

Priviți cu atenție setul de cuțite pe care îl achiziționați și verificați orice indicație de muncă fragmentată.

Înainte de a cumpăra un set de cuțite de bucătărie, trebuie să fii sigur de calitatea construcției.

Orice îmbinare sau sudură va fi un punct slab natural, predispus la îndoire sau rupere. Construcția dintr-o singură bucată, cu coadă pe trei sferturi sau întreg, va oferi cea mai mare integritate și durabilitate generală.

Verificați cu atenție manerul, zona în care se întâlnesc lama și mânerul. Acest punct este, în esență, un punct de sprijin și are sarcina stresului exercitat atunci când se taie, deci asigurați-vă că zona de tranziție este bine îmbinată fără goluri. Acest lucru este important nu numai pentru rezistență, ci și pentru igienă, deoarece orice colț ar putea să colecteze resturile de mâncare, încurajând creșterea bacteriilor.

MÂNERELE

Astăzi, mânerele sunt de obicei realizate din compozite din termoplastice / rășină / cauciuc vulcanizat și oțel inoxidabil sau lemn. Ocazional, osul este încă folosit, dar nu sunt la fel de durabile sau rezistente la apă ca sinteticele.

Există multe variabile pe care ar trebui să le priviți atunci când achiziționați un set de cuțite de bucătărie, inclusiv materialul mânerului, suporturile, tipul și calitatea oțelului și temperarea. Aflați ce trebuie să știți acum!

Compozitele și oțelul inoxidabil oferă cele mai bune calități din punct de vedere al rezistenței și longevității, în timp ce lemnul poate deveni moale și putrezit, iar osul se va usca în timp, devenind fragil.

Comfortul și siguranța sunt, de asemenea, importante într-un mâner bun (și pentru prevenirea accidentelor urâte în bucătăria dvs., în general). Uită-te pentru cele care au fost proiectate ergonomic pentru a reduce stresul și oboseala, și care oferă o aderență non-alunecare sau texturate.

Lama de tăiere

Lama de taiere ar trebui să fie distribuită pe întreaga lungime a lamei, de la maner sau suport până la vârf. Acest lucru oferă o gamă mai largă de mișcări pentru diferite tehnici de tăiere și este esențială pentru honuirea și ascuțirea corespunzătoare.

Și, bineînțeles, marginea trebuie să fie curată, fără ciobituri.

ASCUȚIREA

Feriți-vă de orice strategie de marketing care spune ca anumite cuțite “nu au nevoie de ascuțire”. Nu există. La un moment dat, își vor pierde marginea și vor deveni inutilizabile. Și dacă nu le puteți ascuți, ele sunt, în principiu, un articol de unică folosință.

Indiferent de calitatea setului tău de bucătărie, trebuie să fie întreținute și ascuțite în mod regulat.

Această afirmație vine, de obicei, de la producători de modele ceramice, care necesită echipamente specializate pentru ascuțirea modelelor produse în masă și ochii producătorului japonez de cuțit pentru schimbarea modelelor mai bune (da, acestea sunt ascuțite manual la acest factor).

Toate muchiile vor deveni tocite de-a lungul utilizării îndelungate. Acestea ar trebui să fie menținute cu un oțel orizontal sau o cârpă, și ascuțite cu  diamant de oțel,  pietre de ascuțire speciale, sau  ascuțitoare electrice.

DEPOZITARE SETURI DE CUTITE

Din motive de siguranță și pentru a menține o margine ascuțită, cuțitele NU ar trebui să fie depozitate în vrac într-un sertar de tacâmuri.

Acesta este un alt bonus pentru cumpărarea unui set de cutite, deoarece majoritatea vor veni cu un bloc de depozitare din lemn, oțel inoxidabil sau sticlă călită. Acestea vă vor ajuta să păstrați o margine dură pe lamele și să faceți o adăugare frumosă la o blat.

Un set grozav de cuțite de bucătărie este în mod normal completat cu un depozit bloc.

Alte opțiuni de stocare sunt o bară magnetică montată pe perete sau o rolă de cuțit – similară celei folosite pentru a stoca pensulele artiștilor sau cheile mecanicii. Acesta este modul în care profesioniștii o fac, o opțiune cu siguranță merită luată în considerare. Aflați mai multe despre depozitarea cuțitelor.

PREȚUL

La fel cum un nume de marcă nu este o garanție de bună calitate, decizia dvs. nu ar trebui să se bazeze numai pe preț.

Prețurile pentru seturi de cutite pot varia de la mai puțin de 300 ron  până la peste 4.000 de lei, multe exemple foarte bune se încadrează în plaja de prețuri 500-1000 de lei.

Și în timp ce există o piață pentru seturile sub 400 de lei, construcția și calitatea sunt susceptibile de a fi discutabile și ar trebui evitate atunci când este posibil.

Căutați un set care să respecte standardele prezentate mai sus și care funcționează cu bugetul dvs.

Acum, pentru a vă ajuta în procesul de luare a deciziilor, aici sunt recenziile a cinci seturi de cutite diferite cu puncte de preț diferite, care îndeplinesc majoritatea, dacă nu toate, componentele necesare pentru calitate și valoare.

Recomandări seturi de cutite de bucătărie

Set Cutite Cu Bloc, Fiskars

seturi de cutite de bucatarie wushtoffCele mai bune lame care pot fi ascuțite de-a lungul timpului. Acest set conține kit-ul de bază de 5 cuțite foarte bune. Nu recomandam achizitionare altor seturi de cutite mai ieftine. Decât dacă vreți cuțite de unică folosință. Unul dintre cele mai bune seturi de cutite din 2023.

Setul contine:

 1. Ascuțitoare
 2. Suport de lemn
 3. Cuțitul bucătarului
 4. Cuțit paine
 5. Cuțit decojire
 6. Cuțit multifuncțional
 7. Foarfecă
Pareri pro seturi de cutite:
 • foarte bine ascuțite
 • suport de lemn
 • se pot ascuți cu piatra de ascutire
 • calitate constructie
Pareri contra seturi de cutite:
 • nu include o piatra de ascutire, dar vine cu ascuțitor metalic.
Vedeți Oferta de preț actuală

Set cutite ZWILLING Gourmet

set cutite de bucatarie 2018-2019Acest set este cea mai buna alegere pentru categoria de preturi ridicate pentru seturile de cutite de bucatarie.

Cutitele sunt foarte bine construite si ascutite. Materialele de constructie de calitate superioara.

Acest kit de cutite contine 7 componente:

1 cutit pentru decojit cu lama de 10 cm;
1 cutit universal cu lama de 13 cm;
1 cutit pentru feliat cu lama de 16 cm;
1 cutitul bucatarului cu lama de 20 cm;
1 foarfeca multifunctionala;
1 masat ascutire;
1 suport din lemn.

Pareri pro:

 • ergonomie buna la cutite
 • lamele sunt calite
 • rezistent pe perioade lungi de utilizare
 • include si o foarfecă
 • ascuțirea foarte usoara mai ales dacă sunt folosite pietrele de ascutire

Pareri contra:

 • prețul
 • nu este inclusa o piatră de ascuțire, în schimb este ascuțitorul manual metalic cu diamante.
Vedeți Oferta de preț actuală

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog