Electrocasnice mari
În trend

Masina de spalat vase cea mai buna alegere!

Cum sa alegi cea mai buna masina de spalat vase!

Astăzi avem în dezbatere alegerea masinii de spălat vase incorporabilă. Încă avem mentalitatea învechită și preconcepțiile cum că o mașină de spălat este un moft.

Într-o eră emergentă, viteza cu care se scurge timpul fiecăruia dintre noi este aproape ireală. Așadar, o mașină de spălat vase, nu numai că devine extrem de importantă pentru orice bucătărie, dar o să o consider cea mai bună investiție pe care o familie cu copii o poate face.

Dacă întrebați orice doamnă/domnișoară/soție ce preferă să facă? Să petreacă 30 de minute spălând vase, sau să petreacă 30 de  minute cu copii/copilul? Care credeți că va fi răspunsul?

MERITA SA CUMPAR MASINA DE SPALAT VASE?

Absolut!

Încurajez pe oricine sa faca aceasta investitie.

Nu numai că ne salvează de timpul petrecut la chiuvetă, dar și de stresul adiacent. Multe soții au declarat după investiție că regretă faptul că nu au cumpărat o masina spalat vase mult mai timpuriu. Altii spun ca daca li s-ar defecta o masina de spalat vase, ar vinde televizorul led 4k din living doar ca sa fie siguri ca au masina de spalat vase.

Nu pot sa nu fiu extrem de vocal in aceasta privinta. Daca un barbat citeste acest articol si se gandeste sa cumpere un cadou pentru sotie o masina de spalat vase, va garantez ca o sa ii faceti anul fericit.

Cum sa alegi cea mai buna masina de spalat vase? Incorporabila sau standard?

PASUL 1 INSPECTEZĂ BUCĂTĂRIA

1 Verifică dacă instalatia sanitara are iesire de alimentare de apa, priza electrica, scurgere pentru mașinile incorporabile de vase. Este important ca priza la care este conectată să fie aproape de locul mașinii de spălat, priza să aibă circuit separat din doza electrică și să aibă protecție.

verificare loc instalare masini de spalat vase

 

 

 

 

 

 

 

2Măsurați spațiul din mobilier, majoritatea masinilor de spalat au nevoie de 60 de cm spatiu de montare. Majoritatea mobilierelor noi de bucatarie ar trebui sa aiba loc separat pentru montarea masinilor de spalat vase incorporabile, de regula acel compartiment este langa modulul de mobilier de langa chiuveta. Dacă ai o mobila de model mai veche, atunci ai 2 optiuni:

a) să cumperi un corp de mobilier inferior dedicat pentru mașina de spălat vase; vezi imaginea

b) să cumperi o mașină de spălat vase standard care poate fi montată oriunde fără a fi nevoie de mobilier.

mobilier pentru incorporabila

 

 

 

 

 

 

 

 

3 Decide dacă vrei să cumperi o mașină de spălat vase incorporabile sau standard

Diferențe ca performanțe nu sunt, singurele diferențe sunt cele vizuale. Mașinile incorporabile nu au panouri externe.

PASUL 2 | ALEGEREA TIPULUI DE MAȘINI DE SPĂLAT VASE

1 Mașină de spălat vase standard sau incorporabilă (dimensiuni)

La mașinile incorporabile sunt 2 dimensiuni de mașini:

 

a) Mașină de spalat vase de 60cm

b) Mașină de spalat vase de 45cm (compacte)

2Asigurați-vă că are toate ciclurile de spălare pe care le doriți. Mașinile de spălat vase moderne au de obicei mai multe cicluri, unele au spălare+uscare a vaselor, altele nu. Gândiți-vă la nevoile pe care le veți avea la folosirea mașinii de spălat vase și la ce tip de vase veți pune la spălat. Căutați mașinile de spălat vase care vă satisfac nevoile. O mașină de spălat vase bună trebuie să aibă o spălare întârziată, clătire, spălare rapidă și ciclu de auto-curățare.
Un ciclu de spălare întârziat vă permite să setați un timp de pornire oriunde între o oră și douăzeci și patru de ore înainte.

Un ciclu de clătire și de așteptare va clăti vasele dintr-o încărcare parțială de vase pentru a elimina bacteriile și mirosurile fără a utiliza detergent.

Un program de spălare vă permite să alegeți o setare personalizată pentru lucruri cum ar fi feluri de vase fragile și rafturi pentru cuptoare.
Ciclul auto-curățare are scopul de a omorâ bacteriile provenite din resturile alimentare de la ciclurile de spălări anterioare.

3Luați în considerare mașinile din oțel inoxidabil al cuvei de spălareExistă mai multe opțiuni pentru materiale pentru cuva din interior a mașinii de spălat vase. Plăcile de plastic sunt comune și se găsesc cel mai adesea la mașinile de spălat vase la prețuri accesibile. Aceasta este o alegere destul  de durabilă.

Culoarea gri sau ardezia este o altă opțiune și este bine să ascundeți petele. Oțelul inoxidabil este o alegere excelentă pentru că rezistă petelor și mirosurilor și transferă căldura mai bine decât alte materiale, ceea ce duce la o uscare mai rapidă. O cuvă din otel inoxidabil este de obicei mai scumpa, pe când mașinile de spălat vase mai ieftine au cuvele din materiale plastice.

culoare sa aiba masina

4Căutați mașinile care au rafturi superioare reglabile. Rafturile reglabile vă permit să diferite vasele într-un mod care se potrivește cel mai bine necesităților dvs. Acest lucru ar fi util atunci când spălați obiecte deosebit de mari. Căutați un rack reglabil în înălțime cu două cleme de eliberare rapidă. Acest lucru vă permite să mutați rackul, chiar dacă există vase în el. Asigurați-vă că aveți o privire bună la interiorul mașinii de spălat vase înainte de a cumpăra pentru a vedea ce tip de rafturi sunt utilizate.

rafturi masini de spalat vase

5Găsiți un model de masina de spalat vase silențioase. Zgomotul este adesea un factor considerat atunci când cumpărați o mașină de spălat vase. O mașină de spălat vase puternică poate fi enervantă într-o bucătărie unde are loc o conversație. Verificați nivelul decibelilor. Un nivel de decibeli de 45 sau mai puțin va fi aproape tăcut. Un nivel decibel de 50 este egal cu volumul unei conversații normale. 44 de decibeli este nivelul ideal.
De asemenea, puteți adăuga o izolație suplimentară în jurul cadrului de spălare, a ușii, a panoului de toe și a controalelor de acces pentru a reduce zgomotul.

6Gândește-te la detaliiO mașină de spălat vase normală poate fi în regulă pentru unii. Dar, ar trebui să mai luați în considerare detaliile pe care doriți să le aveți înainte de a le achiziționa. Detaliile, cum ar fi o siguranță pentru copii, o protecție împotriva inundațiilor, spălarea senzorilor și un senzor de detergent, pot fi utile. Mașinile de spălat vase care prezintă cele mai multe sau toate aceste detalii vor fi probabil mai scumpe decât o masina ieftina de spalat vase.

Detecția anti-inundații are două setări principale. Un comutator plutitor detectează când apa se află în partea de jos a mașinii și o oprește din umplerea mai departe în cadă. O stație aqua-stop previne inundarea în cazul în care furtunul se infundă sau are scurgeri.

Detaliile de spălare ale senzorului determină cât de murdară este apa și reglează temperatura și durata de spălare în funcție de citirea senzorului.

Un senzor de detergent vă poate împiedica să spălați cu prea mult detergent. Senzorul eliberează cât mai mult detergent pentru spălare. Asta nu afectează dacă se folosesc pastilele de spălare.

PASUL 3 | CUM CUMPAR CEA MAI BUNA MASINA DE SPALAT VASE?

1Alegeți mașina de spălat corectă. Aveți nevoie doar de o mașină de spălat vase care are capacitățile dorite și care se încadrează în bugetul tău de prețuri. Diferitele mașini de spălat vase au caracteristici diferite, deci alegeți cu înțelepciune și asigurați-vă că nu vă cheltuiți economiile vieții pe o mașină de spălat vase fantastică. O mulțime de senzori și detalii suplimentare sunt deosebite, dar nu sunt necesare dacă aveți un buget mai mic. Tot ce aveți nevoie cu adevărat sunt locuri pentru a vă pune vasele. Fii rezonabil.
Un preț bun pentru o mașină de spălat vase nouă este de aproximativ 1200 lei, dar pot fi mai ieftine, in special la masinile de la resigilate, care pot fi la preturi foarte accesibile, singurele defecte ar fi ca au mici indoituri in carcasa, dar sunt nefolosite. Eu pot sa le recomand.

2Ce brand să aleg pentru masina de spalat vase? Alegerea marcii de masini de spalat vase este mai putin importantă atât timp cât luați în considerare un brand consacrat pentru electrocasnice.

Cele mai populare branduri de masini de spalat vase incorporabile si semi-incorporabile: BOSCHELECTROLUX , WHIRLPOOL , BEKO , HOTPOINT

3Cumpără masina de spalat vase in perioadele ofertelor. Anumite perioade din an au reduceri mai mari și oferte mai bune la mașinile de spălat vase incorporabile, ia în considerare ofertele de Black Friday de la sfarsitul anului. Iți poate salva câțiva bănuți. Ofertele de sărbătorile de iarnă și de paști sunt cele mai bune.

Stiu, a fost putin cam lung acest articol dar, sper că este citit în totalitate. O să  las și o recomandare  de 3 modele de mașini de spălat vase pe diferite bugete .

RECOMANDARE MASINI DE SPALAT VASE PE BUGETE

Masina de spalat incorporabila Hansa ZIM 608EHrecomandari masini de spalat incorporabile

 

Masina de spalat vase partial incorporabila Electrolux ESI4201LOXmasini de spalat cu cuva de inox

 

Masina de spalat vase incorporabila Bosch SKE52M65EURecomandare masina buna in 2019

 

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Comentarii

 1. Foarte bun articolul. Am luat in considerare tot ce a fost nunantat in articol. Am facut ceva efort si am cumparat o masina de spalat vase incorporabila foarte buna, cred ca a fost cea mai buna alegere . Multumesc pentru sfaturile si recomandarile voastre!

  1. Multumim pentru feed back.Foarta multa lume se intreaba care este cea mai buna masina de spalat vase. Scopul articolului este sa invete cititorii cum sa aleaga cele mai bune produse.

   1. Buna Mirela,
    Ultima masina de spalat vase achizitie a fost facuta pentru sora mea, a fost vorba de Beko DFN16210W , eu personal ca autor al articolului am Whirlpool, achizitionata acum 8 ani, din pacate nici un model nu se mai comercializeaza.
    Cea mai apropiata de specificatii si recomandari este Acest model , incap si oalele/cratitele mari si spala foarte bine si este silentioasa. Totusi, ca minus, este putin prea puternica pentru paharele de cristal foarte subtiri.
    Nu cred ca Ioana o sa primeasca notificari pe email pentru reply.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog