Electrocasnice mari
În trend

Ce masina de spalat rufe sa cumpar? Cele mai bune recomandari 2024

Recomandare masina de spalat rufe buna pentru 2024

Marchează
 • Cum sa alegi corect masina de spalat rufe

O recomandare masina de spalat rufe este esentiala daca nu ai decis inca ce masina sa cumperi in 2024. Masinile de spalat rufe sunt cele mai dificile alegeri din segmentul electrocasnicelor mari.

Inainte sa cumperi cea mai buna masina de spalat rufe

În funcție de modul de utilizare pe care o ai, te poți aștepta ca o mașină de spălat să dureze de la 8 până la 14 ani. Înainte de a cumpăra, petreceți ceva timp planificând achiziția masinii de spalat. Există o mulțime de caracteristici speciale de luat în considerare, dar aici sunt câteva lucruri de bază la care să te gândești.

 • Eficiență energetică: Este de remarcat economiile de energie pe durata vieții oricărui aparat. Majoritatea mașinilor și uscătoarelor existente pe piață sunt deja certificate de la A, A+, A++, A+++ la G (A+++ fiind cea mai economica), dar plătește să verifici și performanța mașinii de spălat conformă pentru eficiență energetică (CEE). CEE indică niveluri bazate pe factorul de energie modificat și pe factorul de apă al unei mașini. Cu cât unitatea este mai eficientă și cu cât utilizează mai puțină apă, cu atât nivelul său este mai mare. Deci, eficienta energetica poate avea diferite categorii de eficienta : Eficienta la spalare, eficienta la uscare etc.
 • Capacitate: Familia dvs. crește? Copiii vor crește și se vor muta? Ați achiziționat un pat king-size și trebuie să vă spălați lenjeria de pat? Dacă spălați obiecte mari sau voluminoase, luați în considerare o mașină de spălat cu capacitate mare. În ciuda dimensiunilor mari, aceste unități pot fi la fel de eficiente din punct de vedere energetic, la fel ca modelele mai mici și oferă aceleași caracteristici și cicluri de spălare ca și modelele convenționale. Capacitatea cuvei se referă la tamburul interior de spălare și se măsoară in kg/rufe. Când faceți cumpărăturile, veți vedea numere de capacitate de la aproximativ 4kg pana la 8-10kg. Pentru referință, o mașină de spălat de 8kg este echivalentul până la 30 de prosoape de baie (în funcție de grosimea și greutatea prosopului).
 • Spațiu: Cât spațiu aveți pentru mașină de spălat și uscător? Pe lângă mașinile în sine, aveți nevoie de spațiu pentru a deschide complet ușile lor. Există opțiuni de mașini de spalat rufe cu uscător combinate și separate disponibile. Dacă aveți de gand sa cumparati o masina de spalat rufe cu incarcare frontală, asigurați-vă că spațiul dvs. are spațiul liber pentru ca ușa să se deschidă complet.
 • Obiceiuri de spălare a rufelor: adăugați articole după începerea ciclului de spălare? Lăsați hainele în cuvă câteva ore după terminarea ciclului? Mașinile de astăzi oferă funcții care răspund nevoilor dvs. unice. Țesăturile care necesită îngrijiri speciale necesită un ciclu delicat; petele și alergenii necesită abur.
 • Amortizarea sunetului: Unde veți instala mașina de spălat? O mașină liniștită este esențială dacă este aproape de un dormitor. Verificați mașina pentru reducerea vibrațiilor și căutați o izolare suplimentară și o suspensie îmbunătățită pe baza de cauciuc pentru zgomot mai mic.

Recomandare masina de spalat rufe pe baza tipurilor:

Masini de spalat rufe cu incarcare verticală sau frontală?

Din punctul de vedere al caracteristicilor, ambele tipuri, atat masinile cu incarcare frontala, cat si verticala, sunt similare. Veți avea funcții similare la ambele. Însă, diferențele intervin la stilurile diferite de spălare. Haideți să punctăm câteva diferențe majore între ele:

Beneficii și păreri despre mașinile de spălat rufe cu incărcare verticală

 1. Nu mai este necesar să te apleci ca să introduci rufele în ele
 2. Au de regula o capacitate mai mare de încărcare
 3. Sistemul de închidere este net superior
 4. Au un look mai puțin invaziv (nu atrage atentia)
 5. Sunt mai ieftine

Beneficii și păreri despre mașinile de spălat rufe cu încărcare frontală

 1. Capacitate suficientă de încărcare
 2. Sunt mai eficiente energetic (au consum mai mic de apă și curent)
 3. Se poate monta deasupra ei și o mașină de uscare a rufelor
 4. Look mai modern și mai plăcut

Recomandare masina de spalat rufe cu uscător separat sau încorporat?

Am mai dezbatut acest subiect in trecut aici pe site-ul www.xtz.ro, si mentinem aceleasi recomandari.

In primul rand, masinile de spalat rufe impreuna cu o alta masina special conceputa ca uscator este recomandata de noi. Diferentele sunt uriase intre o masina de spalat rufe cu uscator inclus, si 2 masini separate.

Totul despre masinile cu uscătorul de rufe incorporat

De ce este important sa NU alegeti o masina de spalat rufe cu uscator incorporat?

 1. Capacitatea de uscare a hainelor este foarte mica (de ce le mai multe ori sub 4kg)
 2. Diversitatea programelor de uscare este limitata (astfel tot va trebui sa scoateti si sa sortati hainele oricum)
 3. Pompa de caldura este ineficienta energetic si de multe ori mai slaba
 4. In caz de defectiune, veti fi nevoiti sa stati fara ambele functii, atat a masinii de spalat, cat si uscatorul care este incorporat.
 5. Fiabilitate scazuta

Asadar, pareri contra sunt destule incat sa ne faca sa ne gandim de 2 ori inainte de a alege o masina de spalat rufe cu uscator incorporat.

Bine, bine dar, trebuie sa existe si atuuri nu?

Evident, exista si avantaje:

 1. Ocupa mult mai putin spatiu
 2. Consumul de energie electric este mai eficientizat
 3. E foarte buna cand alegeti un ciclu de spalare la jumatate de capacitate, il porniti, puneti rufele, alegeti programul de spalare si uscare si ea se ocupa de restul.

Spatiul, conectarea si instalarea

instalare masina de spalat rufe

În general, zona dvs. de instalare a masinii de spalat rufe trebuie să găzduiască o mașină de spălat și uscător. Dar înainte de a vă măsura spațiul, trebuie să aveți:

 • O podea cu o panta mai mica de 2 cm
 • Tevile de apă caldă și rece si scurgere la maxim 3 metri de masina de spalat (este o idee bună să înlocuiți furtunurile de alimentare cu apă atunci când cumpărați o mașină de spălat nouă.).
 • O conexiune de scurgere pentru apele uzate.
 • Uscătoarele au nevoie de un cablu de alimentare cu 3 fire (faza,nul si impamantare), recomandabil sa fie circuit separat tras din tabloul electric

Ușa și holurile trebuie să fie suficient de largi pentru a putea transporta masina de spalat rufe la locul montarii. Curățați mobilierul și alte obiecte mobile în cale înainte de sosirea echipei de instalare.

Măsoară-ți spațiul

 • Față: Planificați aproximativ 2 metri în față pentru a permite încărcarea și descărcarea.spatiu instalare masini de spalat
 • Lățime: Rețineți că masinile și uscătoarele au nevoie de cel puțin 3-5 centimetri de spațiu pe ambele părți pentru reducerea zgomotului și circulația aerului.
 • Adâncime: Adăugați cel puțin 20 centimetri de spațiu pentru guri de aerisire și racorduri de apă și drenare.
 • Înălțime: Masinile cu incarcare verticala superioare au nevoie de cel puțin 60 de centimetri de distanță peste mașină pentru ușă. De asemenea, luați în considerare orice dulapuri pe care le aveți deasupra unității. Notă: Pietrele adaugă înălțimea de 7 la 16 centimetri la cerința minimă de spațiu.

Luați timp pentru a citi despre noua dvs. mașină de spălat înainte de a o utiliza pentru prima dată. Unele funcții noi fac ca experiența de spălare să fie ceva mai diferită de cea obișnuită, mai ales dacă ați avut vechea mașină de spălat.

Recomandare masina de spalat rufe frontala

Masina de spalat rufe Samsung

recomandare cea mai buna masina de spalat rufe cu incarcare frontala samsung

 

Recomandare masina de spalat rufe cu incarcare verticala

Masina de spalat verticala

recomandare masina spalat rufe cu incarcare verticala 2019

Recomandare masina de spalat rufe cu uscator incorporat

Masina de spalat rufe cu uscator Electrolux

cea mai buna masina spalat rufe cu uscator incorporat

Cel mai bun uscator de rufe

Uscator rufe Heinner

recomandare uscator de rufe

[ratings]

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog