Electrocasnice mici

Cum sa Alegi Cel Mai Bun Espressor de Cafea

Cum sa alegi cel mai bun espressor de cafea

Orice recomandare espressor de cafea are la baza bugetul si asteptarile celui care se gandeasca sa investeasca intr-un aparat de preparat cafeaua.

Fiti atenti la tipul espressorului!

Dacă doriți să investiți într-un aparat de espresso, alegeți mai întâi între aparat semi-automat, super-automat, manual, cu o singură servire sau cu rasnita de măcinat. În timp ce toate acestea creează băuturi espresso delicioase, unele necesită mai multe cunoștințe decât altele. În plus, ia în considerare dacă dorești să adaugi lapte la băuturi. Puteți utiliza o baghetă de aburi, o spumă automată pentru lapte sau o opțiune autonomă. Luați în considerare ușurința de utilizare a fiecărei mașini, precum și cât de des beți espresso pentru a alege cea mai bună opțiune pentru dvs.!

Am împărțit acest articol în mai mulți pași:

PASUL 1 – ALEGEREA TIPULUI DE APARAT

ALEGEREA TIPULUI DE APARAT DE FACUT CAFEA

Recomandare espressor semiautomat

1Selectați o mașină semi-automată pentru o metodă tradițională de fabricare a cafelei. Mașinile de espresso semiautomate folosesc adesea același boiler pentru prepararea espresso-ului și a laptelui în aburi și necesită puțină cunoaștere în ceea ce privește prepararea băuturilor. Cu aceste mașini, trebuie să vă măcinați cafeaua și să vă aburiți singur laptele în prealabil, ceea ce poate duce la băuturi mai puțin consistente. Cu puțină practică, puteți crea cu ușurință băuturi delicioase, espresso, caffe latte etc.
Dacă doriți o recomandare espressor ieftin pentru început, alegeți unul care utilizează un filtru aflat sub presiune. Un porta-filtru este un mâner care se atașează de mașina de espresso și conține o cupă în care se pune cafeaua măcinată. Aceste filtre sunt fabricate din aluminiu. Acestea sunt de obicei de 50-54 milimetri  în dimensiune.
Dacă doriți o mașină de înaltă calitate sau profesională, selectați una cu portafiltre de inox. Acestea sunt realizate din metale mai durabile și sunt în mod obișnuit de dimensiuni de 58 milimetri ale cupei.

Recomandare espressor superautomat

2Alegeți un aparat super-automat dacă doriți o opțiune ușor de utilizat. Acestea sunt adesea mașinile cu o singură atingere care fac fără efort băuturile espresso acasă. Cu aceste mașini, nu trebuie să macini cafeaua sau să prepari singur laptele. Deși aceasta este o metodă rapidă și simplă, calitatea poate varia în funcție de modelul mașinii.

Dacă doriți rezultate consecvente cu puține cunoștințe , luați în considerare mașinile de espresso super-automate. Putem face o recomandare espressor super automat la sfarsitul acestui articol.

Acestea vin de obicei cu un aparat de măcinare a boabelor de cafea inclus în mașină.

Aceasta este o opțiune excelentă dacă aveți adesea oaspeți în vizite și doriți o metodă rapidă de preparare a cafelelor. Este ideal și pentru firme/companii.

Espressor manual

3Mergi pe un aparat de preparat cafeaua manual. Cu aparatele manuale de espresso, se fierbe apa separat și apoi se toarnă în mașină. Alegeți fie dintr-o mașină cu pârghie cu arc, fie dintr-o mașină cu pârghie directă. Mașinile cu piston de primăvară au un arc interior calibrat, folosit pentru a împinge apa prin espresso. Mașinile cu pârghie directă solicită utilizatorului să apese presiunea asupra manetei pentru a prepara espresso.

Aceasta este o alegere bună dacă vă place espresso bogată, cu aromă completă.

Cu aceste mașini sunt greu de obținut rezultate consecvente până când deveniți foarte experimentat, deoarece trebuie să folosiți pârghia de unul singur.

Espressor cu capsule

4Alegeți un aparat de cafea automat cu capsule. Acesta este un tip de mașină espresso super-automată în care se prepară espresso folosind un sistem de capsule cu o singură porție. Există un timp minim de curățare sau de așteptare cu această opțiune.

Pentru a utiliza, pur și simplu puneți o capsulă de espresso în interiorul cupei, fixați capacul și apăsați butonul “Preparare cafea”.

 • Aceasta este o opțiune excelentă dacă nu sunteți un consumator de cafea pretențios, dar totuși doriți să aveți opțiunea de a prepara espresso.
 • Achiziționarea de capsule de unică folosință poate deveni mai scumpă decât prepararea espresso cu boabe de cafea sau cafea măcinată.
 • În timp ce acest lucru este convenabil, nu este cea mai ecologică opțiune.

Espressor de tip ibric

5Încercați un aparat de espresso de tip ibric dacă doriți o opțiune simplă, non-electrică.  Ele vin în mici dimensiuni, cum ar fi 1-6 cești, precum și soiuri mai mari, care dețin 9-12 cești/ cupe de espresso. Acestea sunt o opțiune excelentă dacă doriți să faceți espresso fără ajutorul unui gadget electric.

Pentru a utiliza un aparat de espresso, umpleți camera de jos cu apă și adăugați espresso dumneavoastră la vasul interior de deasupra camerei inferioare. Asigurați-vă că sita este înșurubată corespunzător, apoi puneți aparatul de espresso pe aragaz. În aproximativ 5-10 minute, producatorul de espresso se va umple cu espresso proaspăt preparat.

PASUL 2 CARACTERISTICILE ESPRESSOARELOR

Importanta rasnitei de macinat cafea

1Cumpărați o râșniță dacă mașina dvs. nu are o opțiune încorporată. În mod tipic, mașinile super-automate vin cu propria lor râșniță. Dacă modelul dvs. nu are o râșniță, asigurați-vă că investiți într-una separată lângă espressor-ul dvs. La urma urmei, veți avea nevoie de ea pentru a vă prepara espresso! Un aparat de măcinat de calitate este o necesitate atunci când preparați în mod corespunzător espresso pentru extracție.

Alegeți o râșniță în bugetul dvs., deoarece acestea pot deveni foarte scumpe.

Atunci când selectați o mașină de măcinat de calitate, căutați fie mașini de măcinat fără pas, fie pas cu pas. Mașinile de măcinare în trepte au setări separate pentru măcinarea fină până la grosieră.

Functia de spumare a laptelui

2 Alegeți un espressor cu conductă pentru aburi pentru spumarea laptelui. Dacă nu doriți să beți espresso normal, căutați un espressor cu conductă de aburi atunci când alegeți mașina dvs. de espresso. Aceasta are un tub  de metal care este de obicei situat spre lateral pe care o puteți folosi cu ușurință pentru a crea spumă de lapte voluminoasă.

Pentru a utiliza, mai întâi umpleți un ibric cu lapte rece. Împingeți vârful baghetei chiar sub suprafața laptelui și înclinați conducta. Lăsați un pic de aer în laptele dvs., apoi lăsați laptele să se încălzească până la temperatura corectă.

 • Acestea funcționează excelent când creați latte și cappuccino, de exemplu.
 • Conductele de aburi pot fi dificil de curățat, deci asigurați-vă că ștergeți conducta după fiecare utilizare.

Espressor cu functia automata de spumare a laptelui

3Cumpărați un espressor full automat cu prepararea spumei de lapte automat. Multe mașini de espresso vin cu o opțiune încorporată de spumare. Cu ajutorul unui buton, aceste dispozitive se încălzesc automat și se amestecă instantaneu laptele.

Aceasta este metoda cea mai convenabilă de a face băuturi espresso spumoase.

Multe dintre aceste modele oferă, de asemenea, un rezervor de lapte mare și detașabil. Puteți să îl păstrați în frigider în loc să îl curățați după fiecare utilizare.

Recomandare espressor pentru spumarea laptelui

Aparat separat de spumare a laptelui

4Utilizați un dispozitiv de spumare autonom dacă mașina dvs. nu are opțiune de spumare. Dacă doriți să faceți băuturi espresso spumoase, dar aparatul de espresso care vă interesează nu are această caracteristică, este în regulă! Puteți cumpăra întotdeauna un separator de lapte separat. Acestea fac fără efort spuma dvs., dar ele pot avea rezultate ușor inconsistente.

Pentru a utiliza, umpleți rezervorul intern cu laptele și selectați butonul de spumare. Unele mașini au setări pentru a încălzi pur și simplu laptele în loc să îl spumeze. Apoi, în aproximativ 30-60 de secunde, laptele dvs. va fi amestecat și spumos.

Acestea nu sunt cele mai bune pentru a crea băuturi delicioase, spumante în plus.

Recomandare espressor 2019

Recomandare espressor de cafea profesional

5Alegeți un sistem dual dacă doriți o mașină profesională. Dacă sunteți un pasionat de espresso și doriți să investiți într-un sistem profesional, mergeți cu un boiler dublu. Acestea au un rezervor separat pentru prepararea espresso-ului și pentru aburirea laptelui, spre deosebire de sistemele cu un singur cazan, care necesită să așteptați ca aparatul să fie calibrat între fierbere și aburire. Cu cât adăugați mai repede lapte la espresso, cu atât mai bine și mai proaspete sunt băuturile.

Cele mai multe sisteme de cazane unice necesită mașină pentru a face focul de espresso, întoarceți căldura pentru a face abur, apoi aburul de lapte. Sistemele duble de cazane completează simultan aceste două funcții.

Alegeți să cumpărați această mașină dacă doriți să serviți espresso într-o cafenea, de exemplu.

Recomandare espressor de cafea in 2021

Espressor automat Saeco

recomandare espressor bun pentru 2019Un espressor de cafea automat testat la xtz.ro , este excelent acest aparat pentru a-ți începe dimineața. Conține un container de preparat laptele spumat detașabil și lavabil la mașina de spălat vase.

Cel mai bun din categoria aceasta de prețuri. Obține titlul de la categoria espressoarelor automate cele mai bune. Cafeaua are o aromă intensă. Râșnița de cafea ceramică oferă savoarea cafelelor proaspăt măcinate.

Prepararea cafelelor se face doar prin apăsarea unui buton. Are și funcția de auto-curățare pentru containerul de lapte. Boilerul încălzește apa foarte repede, astfel veți obține o cafea preparată foarte repede.

Păreri PRO:

 • conține râșniță de calitate
 • prepară cafeaua foarte repede
 • are funcția de auto-curățare
 • aromă excelentă a cafelei (depinde și de calitatea boabelor)

Păreri contra:

 • puțin zgomotos la măcinare
 • prețul măricel

Espressor semi automat ieftin

recomandare espressor semiautomat

Acest model este printre cele mai ieftine modele si foarte bun la raportul pret-calitate.

Nu are rasnita incorporata sau alte functii avansate, insa este un espressor foarte bun pentru pretul platit.

Are rezervor separat pentru spumarea laptelui, insa trebuie sa mentionam faptul ca va fi costisitor de intretinut.

Prepara cafeaua destul de repede, materialele de confectionare a aparatului de calitate medie.

Recomandam foarte mult cafeaua macinata Tchibo Exclusive Albastra pentru acest model.

Păreri PRO:

 • pretul ieftin
 • are rezervor inclus de spumare a laptelui
 • preparare rapida a cafelei
 • calitate materiale de constructie buna

Păreri contra:

 • putin zgomotos

Recomandare Espressor de cafea Saeco

Preț - 9.4
Aroma cafelei - 9.8
Curățare - 10
Râșnița - 10
Rapiditate preparare cafea - 10

9.8

Scor total

Un espressor care functioneaza foarte bine si cafeaua are un gust extraordinar. Simplu de folosit si de curatat.

Vezi dacă mai este pe stoc
User Rating: 5 ( 2 votes)

[ratings]

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog