ElectrocasniceElectrocasnice mici

Cel mai bun cuptor electric pentru pizza in 2024

Cum sa alegi un cuptor electric pentru pizza

Un cuptor electric pentru pizza poate sa va aduca pe langa o economie de energie, si niste rezultate similar intalnite la pizzele facute la pizzeriile din oras.

Care sunt diferentele majore intre un cuptor electric incorporabil conventional si un cuptor special conceput pentru coacerea pizzei?

Diferente cuptor electric pentru pizza si cel conventional

Prima mare diferenta este capacitatea/volumul de incalzire.

Un cuptor electric incorporabil , are un volum necesar de incalzit foarte mare, asta inseamna ca va consuma energie electrica direct proportionala cu volumul pe care trebuie sa il incalzeasca. Asta duce la pierderi de caldura si elementele de incalzire sunt mai departate de preparatele introduse in cuptor.

Un cuptor electri pentru pizza are un volum mult mai mic de incalzit, asta va duce la o necesitate mult mai mica de energie necesara, in plus, volumul necesar fiind mai mic, elementul de incalzire va fi mult mai apropiat de pizza, asta va insemna temperaturi mult mai ridicate in interior.

Stiati ca…

Temperaturile optime pentru prepararea pizzelor trebuie sa fie cuprinse intre 400-550 de grade? 550 de grade este temperatura optima pentru originala pizza napoletana.

Daca vreti sa aveti rezultate similare cu pizzele la cuptorul de vatra, trebuie sa creati conditiile propice unui cuptor de vatra, asta inseamna temperaturi de pana la 500 de grade la nivelul pizzei.

A doua mare diferenta este piatra refractara

Da!

Cuptoarele fara piatra de refractie este ca berea fara alcool. Este necesar ca piatra refractara sa fie incalzita inaintea introducerii pizzei. Cu cat este mai incinsa, cu atat mai bine se va coace.

Tipuri de cuptoare pentru pizza

diferente cuptor electric pentru pizza

Avem 2 tipuri de cuptoare:

 1. Cuptor pentru pizza pentru uz domestic
 2. Cuptoare de pizza profesionale(inalnite la majoritatea pizzeriilor)

Un cuptor electric pentru pizza de uz casnic normal sunt concepute pentru a face ocazional cate o pizza, in timp ce cuptoarele profesionale sunt special concepute pentru a functiona in regim mare de perioada. Mai sunt si mici diferente la partea izolatiei cuptoarelor, la cele profesionale, peretii lor sunt captusite si izolate pentru a nu pierde caldura si astfel se vor face economii majore la factura de energie.

Dar, principiile de functionare sunt la fel, rezultatele sunt aproape identice, depinde si de modelul pe care il alegeti.

Haideti sa vedem si recomandarile din 2019 pentru a alege cele mai bune cuptoare de pizza.

Recomandare cuptor electric pentru pizzza

Cuptor de pizza G3Ferrari

cuptor electric pentru pizza

Chiar este ca un ferrari pentru cele mai bune cuptoare de pizza electrice de uz domestic. Este un cuptor produs in Italia, de foarte buna calitate, atat estetica, cat si practica.

Acest cuptor atinge temperatura de 400 de grade celsius in interior, si cu o piatra refractara cu diametrul de 31 de centimetri.

Indeajuns pentru o pizza normala de 30-31 cm.

Elementul de incalzire va sta foarte aproape de suprafata pizzei, asta insemna un timp de doar 5 minute necesare pentru prepararea unei pizze delicioase. Dar, luati in considerare si cateva minute de incalzire in prealabil, pentru a se incinta piatra refractara avand rezultate mult mai spectaculoase dupa.

Nu doar pizza puteti face la acest aparat, cam tot ce incape in el si necesita copt, se poate baga. De la placinte la castane coapte comestibile. Consumul este unul modic, de doar 1.2kw/ora comparativ cu unele  cuptoare electrice incorporabile conventionale care ajung la un consum de 3kw/ora si temperatura maxima atinsa de 250 de grade.

Descriere cuptor electric pentru pizza

Cuptor Ferrari G3 special pizza cu suprafata de coacere din piatra refractara, termoregulator si timer Ferrari G3 Pizza Express Delizia este un cuptor pentru pizza profesional si se prezinta ca o unealta de gatit utila si indispensabila pentru orice bucatarie care se respecta. Este capabil sa coaca pizza in doar 5 minute pastrand parfumul si gustul ingredientelor folosite, garantand gustul perfect din pizzeriile Napolitane. Cheia pentru obtinerea unei pizza bune este o temperatura de coacere ridicata de pana la 400° C atat pe suprafata de coacere din piatra refractara dar si de deasupra. Poate fi de asemenea folosit pentru a coace prajituri, placinte, foetaje, castane, etc. Termostat reglabil pana la 400 ° C Cronometru de 5 minute cu semnal acustic Placa refractara din piatra, cu diametrul de 31 cm Rezistenta dubla la incalzire in otel blindat Indicator luminos de functionare Accesorii: paleta de pizza, carte de retete Putere 1200 w Alimentare priza 220-230v Dimensiuni (33.5 x 20 x 35) cm Greutate 5.4 kg Direct din Italia, Delizia este un nou model al lui Ferrari G3 care aduce gustul unei pizzerii in casa ta. Acest cuptor special proiectat este construit cu o placa de gatit din piatra refractara pura, la fel ca in cuptoarele din lemn. Platoul autentic fierbinte (Diametru 31cm) garanteaza rezultate aromate in cateva minute, astfel incat toata familia sa se poata bucura de felul favorit de mancare mediteraneana.

Cuptor profesional pentru pizza

cuptor electric profesional de pizza 2019Incepem sa pasim pe taramul pizzeriilor. Iata unul dintre cele mai bune cuptoare electrice pentru pizza profesionale. Cel mai bun lucru la el este temperatura si volumul. Temperatura este de 500 de grade, iar volumul destul de incapator pentru a pune 4 pizze cu diametru de 32 cm simultan.

Peretii cuptorului fiind foarte bine izolati cu vata minerala ignifuga, ceea ce duce la temperaturi optime foarte stabile in interior, iar consumul de energie fiind diminuat considerabil.

Poate fi conectat atat la reteaua electrica 220 dar si la curentul trifazic de 380.

Consumul fiind de 4.7 kw/ora , recomandam instalarea lui de catre un electrician autorizat, necesita circuit de curent tras separat direct din panoul electric.

Descriere

Cuptorul de pizza electric este realizat din materiale de inalta calitate, cu o camera de coacere cu reglaj separat al temperaturii pentru cele doua camere de coacere cu suprafata de coacere din caramida refractara.
Partea frontala a cuptorului de pizza este realizata din otel inoxidabil.
Partile laterale si partea superioara este realizata din tabla vopsita.
Cuptorul de pizza este izolat cu vata minerala care mentine o temperatura interioara constanta, ceea ce duce la un consum economic de energie.

 • Capacitate cuptor pizza: 4 pizze Ø 32 cm
 • Alimentare: 220/380 V
 • Putere electrica: 4,7 KW
 • Temperatura coacere: 50 – 500 C
 • Cuptorul de pizza este dotat cu 2 termostate independente pt fiecare rezistenta
 • Suprafata de coacere din caramida refractara
 • Iluminare interioara
 • Dimensiuni camera de coacere: 66X66X14 cm
 • Dimensiuni exterioare: 98X93X41 cm
 • Greutate: 76 kg
 • Produs in Italia

Daca aveti nevoie de orice sfat de achizitie pentru cuptoare de pizza, nu ezitati sa lasati un mesaj in casuta de mai jos.

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog