Mobilier exterior&interior

Cele mai bune lustre si corpuri de iluminat in 2024

Recomandari magazine lustre si corpuri de iluminare

Probabil că sunteți în căutarea pentru cele mai bune corpuri de iluminat (lustre) pentru locuința voastră, să setați tonul de lumină în living sau la locul de luat masa sau să adăugați caracter într-o altă cameră din casa dvs., lustrele (candelabrele) sunt alegerea clasică pentru a face o impresie bună. Stilurile moderne, contemporane și de tranziție din zilele noastre oferă o gamă în continuă expansiune de modele de corpuri de iluminat. În plus, față de stil și materiale, există o serie de alți factori de luat în considerare atunci când selectați lustra ideală, inclusiv dimensiunea, puterea de lumină, tipul sursei de lumină, opțiunile de întunecare și multe altele.

Pentru a vă ajuta să restrângeți căutările, iată răspunsurile la unele dintre cele mai frecvente întrebări frecvente pentru cumpărarea de cele mai bune corpuri de iluminat.

La ce să fii atent când alegi cele mai bune corpuri de iluminat de tip lustre?

Pe lângă stil, cei trei factori principali pentru alegerea unui corp de iluminat sunt: ​​mărimea, direcția de ieșire a luminii (strălucire versus sclipici) și controlul intensității (nivel de lumină).

A avea ceva prea mare sau prea mic poate duce la un design disproporțional în spațiul respectiv. Un candelabru înalt de 80 de cm atârnat în mijlocul camerei cu tavane de de 2.45m se va simți extrem de scăzut în spațiu și va arăta ciudat. Dacă o sa cumpărați ceva prea mic, lustra poate părea întunecată față de cameră.

Cum să alegeți corect cele mai bune corpuri de iluminat de tip lustre în funcție de mărime.

La o înălțime de 2.65 a camerei!

 • Măsurați lungimea și lățimea camerei în cm .
 • Adăugați aceste două numere împreună și împărțiți la 12
 • Suma celor două numere împărțite la 12 ar trebui să fie diametrul candelabrului dvs. în cm.

Exemplu: cameră de 4/6m sau 400cm latime si 600cm lungime, lustra nu trebuie sa aibă diametrul mai mare decât 600+400/12, adica 1000cm/12 = ~83cm

Acesta este doar un ghid, dar oferă un punct de pornire. Încercați ghidul nostru pentru dimensionarea lustrelor pentru a găsi cu ușurință candelabrul cu dimensiunile potrivite pentru spațiul dvs.

Țineți cont și dacă sub corpul de iluminat va sta o masă, atunci corpul de 80 de cm diametru ar putea fi prea mare pentru o camera de 24 de metri pătrați.

De asemenea, doriți să vă asigurați că lumina care iese din corp nu este strălucitoare. Nu este nimic mai rău decât să stai la o masă din sufragerie, cu strălucirea unui bec foarte puternic care îți vine în față. În ce direcție merge lumina? Becurile sunt ascunse sau expuse? Dacă becurile sunt expuse, trebuie să luați în considerare adăugarea unui dimmer (reglarea intensității luminii) în lustra dvs. pentru a controla puterea de lumină.

Nu știu ce stil să aleg! Stil de lustră modern sau contemporan?

Pentru un aspect și design mai modern, concentrați-vă pe finisaje de nichel satinat sau crom. Finisajele din bronz se găsesc mai des în corpurile de tranziție, care combină elemente de design atât din stiluri tradiționale, cât și contemporane. Modelele moderne tind spre crom și nichel satinat. De asemenea, căutați linii curate, cu o cantitate minimă de decor ornat. Un stil minimalist modern s-ar putea să vă fie pe plac în 2019. Rețineți că finisarea lustrei și materialele dvs. ar trebui să completeze și alte finisaje din spațiul dvs.

Cât de mare să fie candelabrul – lustra în zona de dining?

Venind vorba de o lustră pentru zona de dining (de luat masa), dimensiunea (diametrul) corpului de iluminat (lustra) nu ar trebui sa depășească 1/2 sau 2/3 din dimensiunea mesei deasupra căreia va fi amplasată lustra. Cele mai bune și populare sunt lustrele de până la 80cm diametru. Iar designul trebuie ales în funcție de restul mobilierului din bucătărie (cuptor electric incorporabil, combină frigorifică etc.)

I-a în considerare înălțimea tavanului înainte să cumperi lustra. Candelabrul nu trebuie suspendat la distanță mai mică de 80-100cm deasupra mesei de dining. O lustră de tip pendul foarte înaltă s-ar putea să stea mult prea aproape de masa de dining.

Cât de puternică trebuie să fie lumina pentru cele mai bune corpuri de iluminat?

Lustrele sunt corpuri de iluminat decorative, menite să ofere stil și ambianță, așa că nu vă așteptați ca lustra dvs. să fie sursa principală de lumină a unei camere. Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face când alegeți lustra. Așezați o singură instalație în centrul unei camere și vă așteptați ca aceasta să lumineze în întregime acea cameră este o rețetă pentru iluminarea proastă. Aceasta se agravează dacă becurile lustrei sunt expuse, ceva comun pentru mai multe candelabre.

Cele mai bune corpuri de iluminat de tip lustre funcționează cel mai bine ca sursă de lumină suplimentară și chiar mai bine atunci când sunt încorporate într-un sistem de iluminare stratificat De exemplu, încorporarea becurilor încastrate, a iluminatului sau a aplicelor de perete într-o cameră sunt modalități excelente de a accentua spațiul, de a evidenția pereții, picturile, plantele, blaturile și dulapurile.

Există lustre cu becuri led în magazine?

Cu siguranță.

Designerii și producătorii de corpuri de iluminat contemporan ies la iveală cu lustre noi, incredibile, în fiecare zi. Tehnologia cu LED-uri s-a îmbunătățit atât de mult încât, de multe ori, nu puteți spune diferența dintre un dispozitiv LED și unul tradițional incandescent.

Și mai bine – unii designeri de corpuri iluminat preferă acum proiectarea cu LED-uri, pur și simplu pentru că permit anumite oportunități de design cu adevărat unice! LED-urile sunt atât de mici încât designerii nu trebuie să se îngrijoreze de a ascunde sursa de lumină. Aceasta înseamnă că există mult mai multă libertate de a experimenta cu forma, funcția și materialul.

Pe lângă flexibilitatea proiectării, alte avantaje ale iluminatului LED includ eficiența și fiabilitatea sporite, ceea ce se traduce în economii semnificative de energie și costuri de energie. LED-urile sunt de cinci ori mai reci decât becurile cu halogen în timp ce consumă de 5 ori mai puțină energie.

LED-urile depășesc,

De asemenea,

Alte surse de lumină, cu o durată de viață proiectată de aproximativ 50.000 de ore – adică 25 de ani de utilizare la 5 ½ ore pe zi.

Dacă cumpăr o lustră cu LED, pot să fac lumina dimmabilă?

Dacă alegi să cumperi o lustră LED și vrei să ai controlul intensității luminii, trebuie să vă avertizez că nu toate lustrele led pot avea reglare a intensității.

Este posibil, dar nu în orice circumstanță.

Dar, puteți la fel de bine să convertiți o lustră mai veche, să faceți modificări electrice la fire, astfel încât să puteți monta un dimmer în locul întrerupătorului vechi.

Pot să folosesc o lustră și în alte camere în afară de zona livingului?

Sigur,

Nu este o regulă scrisă că poți monta o lustră numai în living.

Am văzut lustre peste tot montate: bucătării, băi, dormitoare, casa scărilor, etc.

Din nou,

Repet,

Lustra se alege în funcție de dimensiunea spațiului unde va fi montată.

La ce înălțime să atârn lustra?

Nu sunt reguli bătute în cuie. Pentru o lustră în zona locului de luat masa, lustra trebuie instalată la un minim 80-100 cm deasupra mesei.

În rest, depinde de înălțimea tavanului. Trebuie doar să vă orientați spre regula bunului simț.

Recomandare cele mai bune corpuri de iluminat – lustre

Lustra LED cu dimmer moderna ieftină

recomandare lustră led dimmabilă ieftină 2019

Iată unul dintre cele mai bune corpuri de iluminat și populare lustre. Are un design modern, cu o pendulare minimă, ideală pentru orice spațiu de minim 15mp.

Fiind vorba de iluminare led smart, aveți controlul total asupra luminii și intensității acesteia. Cea mai bună caracteristică este reprezentată de telecomanda cu care veți controla lumina.

Este vorba de o lustră foarte dinamică, poate fi montată în mai multe spații: dormitoare, living, holuri, bucătării, locurile de dining etc.

Pendularea este de 12 cm, asta o și face o lustră dinamică și posibil a fi instalată aproape oriunde.

Păreri pro:
 • led dimmabil (reglarea intensității luminii)
 • preț bun
 • puternică (176 watts)
 • design modern
 • telecomandă de control
 • kit instalare pe tavan inclus
Păreri contra:
 • nimic
Vezi Oferta de astăzi!

Lustră LED suspendată pentru dining

recomandare cele mai bune corpuri de iluminat lustre 2019Iată și un model ideal pentru zona de dining a livingului. Una dintre cele mai bune corpuri de iluminat de tip lustre. Un design care sare în ochi. Este o lustră masivă suspendată.

Bineînțeles,

Este cu iluminare LED.

Este formată din 3 inele pe care sunt benzi LED de foarte bună calitate: Unul de 20cm diametru, 40cm și 60cm.

Are și telecomandă pentru acces foarte facil.

Puterea nu este foarte mare, de aceea trebuie compensată cu iluminare adițională a camerei unde este instalată.

Păreri pro:
 • design atrăgător
 • reglabilă pe înălțime
 • dimmer
 • telecomandă inclusă
 • putere de 5000 lumeni total
Păreri contra:
 • soclu beci inexistent (fiind benzi led)
 • dificil de montat
Vezi Oferta de astăzi!

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog