Electrocasnice mici

Recomandare aspirator, cel mai bun sfat!

Ce aspiratoare sa cumpar? Cu sac sau fără? Cu acumulator sau fără?

Astăzi, în 2024, ne-am decis să facem o recomandare pentru aspirator pentru casă. Cele mai multe întrebări sunt de tipul: ” Ce aspirator să cumpăr? ” , ” Aspiratoare cu sac? Sau fără sac? ” = ”să aleg aspiratorul cu acumulator?” Cert este că sunt o mulțime de aspiratoare pe piață și dezbătute pe toate forumurile.

Cumpărarea aspiratorului ideal pentru casă este esențial pentru a face întregul proces de aspirare mai rapid și mai ușor.

Ce tip de aspirator să cumpăr?

Cu toate acestea, aspiratoarele vin în diferite forme, dimensiuni și stiluri, să alegi care este cel mai bun pentru tine poate fi dificil. Pentru a ajuta la clarificarea confuziei, o sa facem o recomandare de aspiratoare obiectivă cu cele mai bune modele din prezent. O recomandare aspirator depinde foarte mult de spatiile in care va fi folosit.

Cele mai populare branduri de aspiratoare: BOSCHELECTROLUX , WHIRLPOOL , BEKO , HOTPOINT , ROWENTA , KARCHER

Care este cel mai bun tip de aspirator

Există două opțiuni cheie care trebuie făcute aici. În primul rând, trebuie să alegeți între aspiratoarele cu sac și fără sac; în al doilea rând, să alegi intre un aspirator vertical sau de tip cilindru? Vom ajunge la acestea într-un moment.

Dar există o altă opțiune – aspiratoare fără fir. Comoditatea aspiratoarelor fără fir pe care o oferă este o tendință crescătoare a pieței și merită luată în considerare. Cele mai multe nu sunt la fel de puternice ca și aspiratoarele cu cablu, dar fac asta cu versatilitate și simplitate. Aspiratorul fără cablu face curățarea locului mult mai ușor, deci sunt o alternativă excelentă dacă aveți deja un aspirator decent cu cablu de alimentare pentru locuri ce necesită putere de aspirație mai mare.

Recomandare aspirator cu sac sau fără?

Sunt avantaje și dezavantaje la ambele tipuri de aspiratoare. Principalul beneficiu al unui aspirator fără sac este că nu se pierde puterea aspirației, sau cel puțin este o reducere mai mică a puterii, pe măsură ce curățătorul se umple. Performanța variază de la brand la brand, în funcție de calitatea sistemelor, dar acesta este punctul cheie de vânzare.

Problema cu aspiratoarele fără sac este că pot trimite praful înapoi în camera ta când sunt golite dacă nu ești foarte atent. Aici sunt cele mai bune aspiratoare cu sac, în special tipul de auto-etanșare folosit de Miele. Un aspirator cu sac este o opțiune mai bună dacă aveți membrii în familie cu diferite alergii.

Un alt avantaj al aspiratoarelor fără sac este faptul că nu trebuie să cumpărați sacii/pungile, economisind niște bani pe termen lung. Cu toate acestea, cele mai multe mașini de curățat fără sac trebuie să aibă filtrele lor curățate o dată pe lună sau cam asa ceva, ceea ce înseamnă că trebuie lăsate să se usuce timp de cel puțin 24 de ore.

Recomandare aspirator vertical sau normal de podea?

Indiferent că alegi un aspirator cu poziție verticală sau normal, depinde de stilul cu care te simți mai confortabil, dacă aveti locuri mai dificil de accesat în casă pentru curățare atunci un aspirator normal este mai potrivit. Aspiratorul vertical are avantajul că nu are acel furtun care se crapa mereu.

Nu putem spune că unul curăță mai bine ca altul. Rămâne doar să alegeți cu ce vă simțiți mai confortabil să utilizați.

Cum să testăm aspiratoarele?

Fiecare recomandare  de aspirator vine după o documentare serioasă și testări multiple.

Dacă ești într-un magazin fix și ai posibilitatea să faci probe, este benefic.

Când examinăm aspiratoarele, ne uităm la următoarele lucruri:

Manevrabilitate – Uită-te la cât de ușor să îl manevrezi, să tragi și să ridici aspiratorul. Testați pe covoare și podele dure și căutați probleme cum ar fi supraîncărcarea de cantitate de praf strânsă.

Curățarea covoarelor – Testați folosind pulbere albă pe covoare întunecate și testați după trei treceri cu aspiratorul.

Curățarea marginilor – Acest test analizează cât de bine mașina curăță până la marginea plintelor de perete.

Curățare curată a podelei – efectuți teste similare pe podele dure și ne uităm la cât de bine aspiratorul aspiră praful între canalurile gresiilor.

Curățarea părului de animale – Cât durează și câte treceri cu capul aspiratorului are nevoie pentru a curăța un cerc de păr de animale.

Zgomot – Un criteriu care e greu de controlat, intotdeauna aspiratoarele cu putere mare de aspirare au motoare mai puternice, deci, genereaza zgomot mai mult.

De asemenea, verificați pentru a vedea ce accesorii sunt incluse, cât de bine funcționează și cât de versatilă este mașina. De exemplu, unele aspiratoare sunt bune la anumite locuri de muncă, în timp ce altele au o mulțime de instrumente care le fac deschise la o varietate mai mare.

Alte detalii pe care le verificăm includ lungimea cablului pe aspiratoarele cu cablu. Puteți verifica aceste teste timp de 30 de zile beneficiind de legea returnarii produselor comandate online.

Recomandare aspirator bun la toate


O să vorbim într-un articol viitor separat despre aspiratoarele cu acumulator și despre roboții de aspirare, unde, o sa facem cea mai buna recomandare aspirator fara fir.

Iată și trei modele foarte bune de aspiratoare:

Aspirator fara sac Philips PowerPro

Un aspirator recomandat fără sac ideal pentru 2024

cel mai bun aspirator fără sac

Cele mai bune caracteristici:
 • Cap de aspirare TriActive
 • Cap de aspirare pentru podele dure
 • Filtru antialergic
 • Tehnologia PowerCyclone 5

 

Unul dintre cele mai bune soluții dacă vrei să ai un aspirator și puternic și să aibă filtre bune, dar care să fie și fără sac. Acest aspirator este destul de micuț și va fi foarte ușor de depozitat fără a ocupa prea mult spațiu în casă. Are putere destul de mare pentru a aspira covoarele într-un mod la care nu te aștepți.

Știu,

Este un aspirator care nu este ieftin deloc, dar face parte din categoria aspiratoarelor cu fiabilitate mare, Philips oferă garanție de 5 ani la acest model de aspiratoare, de aceea l-am și dat ca sfat de achiziție pentru 2020.

Are și un punct ”negativ” , de fapt ține mai mult de felul cum este utilizat – furtunul acestuia este cam subțire, așa că dacă nu sunteți atenți se poate înfunda undeva la îmbinarea dintre furtun și intrarea aspiratorului. Asta poate duce la pierderea puterii de aspirare aproape la 40% din puterea lui. Dacă aveți problema aceasta, știți care e problema!

Descriere

Aspirare superioara a prafului cu PowerCyclone 5

• Cap de aspirare TriActive
• Cap de aspirare pentru podele dure
• Filtru antialergic

• Tehnologia PowerCyclone 5 separa praful de aer dintr-o singura miscare

Tehnologia PowerCyclone 5 maximizeaza fluxul de aer si performanta, separand murdaria din aer dintr-o miscare. Aceasta asigura rezultate remarcabile de curatare prin intermediul unor pasi extrem de eficienti:

1) Aerul intra rapid in PowerCyclone datorita designului fantei de admisie a aerului.

2) Orificiul curbat de trecere a aerului accelereaza rapid aerul in compartimentul ciclonic pentru a separa praful de aer.

3) Lamelele de evacuare optimizate separa murdaria din filtrul ciclonic in compartimentul de praf.

• Capul de aspirare TriActive aplica 3 actiuni de curatare dintr-o singura miscare

Capul de aspirare TriActive aplica 3 actiuni de curatare dintr-o singura miscare:

1) Deschide usor covorul cu talpa sa cu design special pentru a indeparta praful in profunzime.

2) Aspira cu usurinta obiecte mari prin orificiul mare din fata.

3) Aspira bine praful si mizeria de pe langa mobila si pereti cu cele doua perii laterale.

• Design avansat al compartimentului pentru praf pentru o golire igienica

Compartimentul pentru praf este proiectat cu atentie pentru a permite golirea murdariei colectate fara a crea un nor de praf. Poate fi manevrat cu o singura mana, iar gratie formei sale unice si suprafetei netede, poti controla usor golirea compartimentului pentru praf.

• Perie moale integrata in maner, intotdeauna gata de utilizare

Aspiratorul este conceput cu o perie moale pentru praf, care este integrata confortabil in manerul aparatului. Intotdeauna gata de utilizare.

• Cuplaje ActiveLock pentru setarea usoara a fiecarei sarcini de curatare

Cuplajele ActiveLock iti permit sa conectezi si sa deconectezi cu usurinta diferite capete de aspirare si accesorii de la tubul telescopic in timpul curatarii.

• Roti mari pentru un control lin al miscarii

Rotile mari din partea din spate asigura un control lin al miscarii.

• Filtrul antialergic capteaza peste 99,90 % din praful fin

Conceput sa indeplineasca nevoile specifice ale persoanelor care sufera de alergii si, mai general, ale persoanelor care isi doresc un nivel mai ridicat de igiena.

Păreri PRO:
 • putere mare
 • cablu lung
 • compact
 • destul de silențios
Păreri CONTRA:
 • furtun cam subțire (se poate înfunda ușor)

Aspirator cu sac ieftin Albatros

Recomandare de aspirator ieftin pentru cei cu buget limitat

aspirator ieftin albatros

Cele mai bune caracteristici:
 • Control al puterii
 • Rază mare de acțiune
 • Accesorii incluse
 • Soft start

 

Unul dintre cele mai ieftine modele de aspiratoare pe care îl pot recomanda pentru 2024. Este puțin cam incomod să cumperi mereu saci, dar și mirosurile dispar destul de mult comparativ cu aspiratoarele fără sac.

Albatros este un brand cu vechime în domeniul acesta. Acest model este micuț, dar surprinzător de puternic și silențios. Poate aspira covoarele fără mari bătăi de cap și în același timp este și destul de silențios, uimitor de silențios la puteri mici. Sacul poate fi refolosit, însă recomand schimbarea acestuia periodic. Filtrul HEPA ca la majoritatea aspiratoarelor din această categorie de prețuri ieftine. Un alt punct pozitiv îl constituie tubul telescopic, care este metalic, surprinzător pentru prețul mic al aspiratorului cu sac.

Păreri PRO:
 • puternic
 • cablu lung de alimentare
 • destul de silențios
 • prețul aspiratorului ieftin
Păreri CONTRA:
 • tubul telescopic cam subțire

Recomandare aspirator din 2020

Putere aspirare - 9.6
Raport preț-calitate - 10
Silențiozitate - 9.5

9.7

Scor obținut

Acest model este căștigătorul pentru titlul de cel mai bun raport preț-putere de aspirare în 2020.

User Rating: 3.03 ( 3 votes)

Aspirator vertical de la Bosh

Un aspirator vertical cu acumulator de calitate superioară

recomandare aspirator vertical

Cele mai bune caracteristici:
 • Tehnologie SensorBagless™
 • Perie AllFloor HighPower
 • Tehnologie litiu-ion de la Bosch
 • Aspirator fără fir wireless

 

Unul dintre cele mai dinamice soluții de aspiratoare, este foarte ușor de folosit. Faptul ca este un aspirator fără fir wireless puternic, înseamnă că veți putea aspiră oriunde în casă fără prea multe bătăi de cap.

Am spus prin casă?

Am omis ceva!

Se poate demonta și transforma în aspirator de mână, deci puteți să folosiți aspiratorul și pentru a face curat prin mașină.

Având acumulator LIthium, acest aspirator oferă o putere foarte mare de aspirare.

Sigur, nu e comparabil cu un aspirator cu fir alimentat la rețea , o să facă față cu brio la aspiratul prafului. La covoare subțiri de tip mochetă se descurcă bine, dar pentru covoarele mari are ceva dificultăți la aspirare.

Este un aspirator ergonomic, dinamic și cu materiale de construcție de calitate, însă prețul nu este prea ieftin.

Păreri PRO:
 • este cu acumulator
 • se transformă în aspirator de mână
 • perie detașabilă și lavabilă
 • destul de puternic pentru un aspirator fără fir
Păreri CONTRA:
 • se încarcă foarte greoi
 • containerul de reziduuri este micuț
 • nu aspiră bine covoarele groase
 • pe putere mare de aspirare se descarcă sub 30 de minute

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog