Electrocasnice mari

Cea mai buna plita cu inductie in 2023

Cum sa alegi plita electrica incorporabila corect

O sa vorbim azi despre plitele electrice incorporabile pe inductie. Am realizat un top de plite electrice incorporabile pe inductie. Topul nostru este bazat pe recenzii din intreaga lume. Castigatoarea la raportul pret-performanta este plita bosch PUE645BB2E
Am vorbit in articolele trecute despre cuptoarele electrice incorporabile, asadar, trebuie sa completam design-ul din bucatarie cu o plita moderna. Iata recomandarile noastre din 2018:

Recomandari plita incorporabila pe inductie

Plita incorporabila Bosch PUE645BB2E

cea mai buna plita electrica pe inductie

Bosch PUE645BB2E este o plită cu inducție cu sticla vitroceramica cu o varietate de caracteristici avansate și un design care o diferențiază de alte plite de gătit. Cele patru arzătoare se încadrează la putere de la 1.400 de wați la 3.700 de wați, dar necesita conectare electrica cu potential maxim de 4.6 kw.În plus, această plită de găurit cu inducție Bosch este una dintre puținele din gama aceasta care oferă capabilități de creștere a puterii pe toate cele patru arzătoare. Prin creșterea puterii pe arzător, creșterea puterii vă permite să încălziți apa la o viteză mai mare decât cea normală. Cu toate acestea, în timp ce toate cele patru arzatoare sunt dotate cu putere, arzatoarele sunt împărțite în două grupuri, iar numai un singur element poate folosi puterea de putere la un moment dat. Spre deosebire de alte grile de gătit, care de obicei dispun de un arzător mare și trei, acest plită are trei mari și unul mic. Arzatoarele au dimensiuni de la 14.5 cm inci la 21 cm in diametru. Arzătorul de 21 cm este unul dintre cele mai mari elemente de incalzire (ochi) pe care le-am văzut pe acest tip de dispozitiv. Proiectarea elementelor de căldură mărește capacitățile acestui plită. Două dintre elementele de căldură circulară se combină cu o punte de formă dreptunghiulară pentru a crea un spațiu pentru o tavă. Funcția de cronometru avansată Bosch include un cronometru separat pentru fiecare element. Când se efectuează numărarea timerului pentru un anumit element, masa de gătit se oprește automat pe rând în momentul în care se termină gătitul. Aceasta este o caracteristică excepțională. Există, de asemenea, o setare pentru a menține mâncarea caldă. Aveți la dispoziție 17 trepte de putere pentru a alege, ceea ce vă oferă o multitudine de varietăți și include setări care împiedică hrana să fie suprasolicitată sau prea slabă. Dispune de funcții de siguranță remarcabile, cum ar fi un sistem de blocare a comenzii pentru a vă asigura că nu este activat atunci când nu doriți să fie, și un detector de pan, care va opri arzătorul dacă detectează că nu există pană pe arzător.

Pareri pro:

 • Aveți la dispoziție 17 setări de temperatură, inclusiv o setare care împiedică supraîncălzirea sau prăjirea.
 • Fiecare arzător are cronometre separate și se va opri automat la un moment dat.
 • Are mai multe caracteristici de siguranță, cum ar fi un sistem de blocare a comenzii și detectarea panoului.

Pareri contra:

 • Toate cele patru arzatoare au capacități de creștere a puterii, dar puteți utiliza doar creșterea puterii pe un element dintr-un grup la un moment dat.
 • Acest modul de gătit nu este la fel de ușor de utilizat ca și ceilalți din gama noastră.
 • Părțile sale și garanția de muncă este doar medie.

Plita incorporabila Hansa Integra BHIW68308

plita pe inductie hansa 2019

Plita Hansa Integra BHIW68308 are o interfață simplă, ușor de utilizat, controale dedicate pentru fiecare arzător, capabilități excelente de gătit și o funcție avansată setată la un preț rezonabil. Este cea mai bună valoare a oricărei plite pe care le-am studiat. Controalele tactile sunt excelente și ușor de utilizat. Are câteva caracteristici frumoase ce îi sporesc utilizarea, cum ar fi detectarea caldurii plitei, care detectează daca plita este calda dupa ridicarea vasului de pe suprafata acesteia. O caracteristică de încălzire este menită să vă mențină mâncarea caldă fără a fi suprasolicitată. Există nouă temperaturi de încălzire și o caracteristică de creștere a puterii, care crește temperatura timp de 10 minute dacă doriți să faceți lucruri precum apa de fierbere rapidă. Aceasta plita cu inducție are patru arzătoare care variază în putere de la 1.000 W la 3.700 W, care este o cantitate suficientă de energie pentru a găti alimente de toate tipurile, dar este o gamă medie de putere pentru aceste aparate.  O blocare a afișajului tactil vă va asigura că elementele de căldură nu sunt pornite fără știrea dvs. Cu toate acestea, această caracteristică este disponibilă numai când plita este dezactivată. Alta caracteristica importanta este “child lock”, care impiedica pornirea acesteia de catre copii.

Pareri pro:

 • Design elegant si foarte subtire.
 • Putere mare, se poate conecta si la reteaua cu curent trifazat si la reteaua normala.
 • Functii de protectie pentru copii si senzor de temperatura reziduala dupa ce a fost ridicat vasul.

Pareri contra:

 • Dispune de o garanție medie pentru piese de schimb și de muncă.
 • Dimensiunile arzătoarelor sunt doar medii.

Plita Electrolux ieftina

plita pe inductie ieftina 2019

 

Plita incorporabila Electrolux EHH6240ISK are performanțe remarcabile, caracteristici de gătit și siguranță. Această suprafață de gătit are patru elemente individuale de căldură, dar cu detectie automata a vaselor. Elementul de inductie are senzor incorporat si va incalzi exact pe suprafata de contact a vasului. Funcțiile de blocare a detectării panoului și de control asigură că elementele de căldură sunt activate doar atunci când aveți nevoie de ele. Puterea fiecarei zone este de maxim 2.8kw ajungand astfel la o necesitate de peste 6.4kw putere (asigurati-va ca si circuitul electric este bine dimensionat pentru acest consum). Acest lucru vă permite să preparați mâncarea așa cum doriți, indiferent dacă gatiti legume sau căliți sau prăjiți alimente. Există, de asemenea, multiple setări de temperatură pentru a vă permite să gătiți cu o mai mare precizie. Acest suport de gătit are o caracteristică de topire specială pentru topirea lucrurilor precum untul și ciocolata fără a fi suprasolicitat. Nu există, totuși, o caracteristică de încălzire care să vă permită să încălziți mâncarea fără să o suprasolicitați. Aceasta plita are comenzi tactile pentru a regla cu ușurință setările. Dispune de elemente de siguranță pentru prevenirea incendiilor și a altor accidente. Blocarea de control împiedică pornirea accidentală. Puteți dezactiva toate comenzile atunci când este pornit. Dar când este oprit, panoul de comandă nu funcționează. Dacă un arzător este menținut după ce o tăviță a fost îndepărtată, vă oferă un avertisment de o minută și apoi va afisa pe ecran un mesaj. Un led se aprinde pe plită pentru a vă informa când suprafața este fierbinte chiar dacă ați terminat de gătit și arzatoarele sunt oprite.

Pareri pro:

 • Are cea mai mare gamă de putere din oricare din sectiunea aceasta de preturi, împreună cu multiple setări de temperatură pentru gătit precis.
 • Fiecare arzător se oprește automat dacă nu se află o tavă.
 • Are functia boost, pentru a incalzi vasul foarte repede

Pareri contra:

 • Nu există nici o caracteristică de încălzire pentru a menține alimentele încălzite fără suprapunere.
 • Suportul de control nu funcționează atunci când plita este dezactivată.
 • Perioada de garanție este doar medie.

Cum am ales plitele pe inductie?

Am realizat mai întâi cercetări online amănunțite pentru a găsi unele dintre cele mai bune modele disponibile. Căutam trăsături comune, precum și pe cele care au pus deoparte anumite modele. Toate plitele din articolele noastre au o lățime de 60 cm. Am evaluat numai plite care au patru arzătoare; totuși, multe dintre aceste plite oferă un element de legătură care vă permite să combinați două arzătoare pentru a crea un element de încălzire mare. Plitele pe inducție sunt mai costisitoare plitele pe gaz. Cele din acest articol se încadrează într-un interval de preț de 1.000 RON până la 2.500 RON.

După ce am găsit unele dintre cele mai bune plite pe inductie de bucătărie, am continuat cercetările noastre, comparând caracteristicile pentru a determina care sunt cele mai bune pentru diferite tipuri de gătit. Constatările noastre sunt incluse în tabelul de comparație alături de noi și în recenziile noastre detaliate și vă vom ajuta să găsiți cea mai buna plita pe inductie pentru nevoile dvs.

Cum functioneaza plita pe inductie?

Plitele de inducție furnizează rezultate mai rapide și mai eficiente din punct de vedere energetic, deoarece distribuie căldura direct în vase, în loc de un arzător care apoi încălzește vasul sau tigaia.

Elementul de încălzire sau arzătorul pe o suprafață de gătit de inducție este un electromagnet, iar atunci când un metal magnetic, cum ar fi vasele dvs., se află pe el, acesta creează un curent electric, ceea ce duce la degajare de căldură. Aceasta permite căldura să fie transferată direct la vase și ulterior la conținutul lor.

Pro și Contra la gătitul la plita pe inductie

Există numeroase beneficii pentru acest tip de tehnologie, dar un mare avantaj este cât de repede se încălzește alimente și apă în vasele dvs. de gătit. Cu o sobă electrică, de exemplu, bobina electrică trebuie mai întâi să se încălzească și căldura este apoi transferată în vas. Cu blaturi de inducție, nu trebuie să încălziți nicio bobină – căldura este transferată direct în oală. Acest lucru face ca aceste plite să fie mult mai eficiente din punct de vedere energetic în comparație cu omoloagele lor pe gaze și electrice vitroceramice. Mai mult, acest lucru vă permite să ajustați rapid temperatura elementului fără a aștepta încălzirea sau răcirea bobinei.

Cu toate acestea, un dezavantaj la această tehnologie de gătit este că nu puteti folosi orice tip de vase. Acestea pot produce zgomote puternice din cauza curenților magnetici, iar frecvența sunetului variază în funcție de câțiva factori, inclusiv setarea și materialul și calitatea vaselor de gătit pe care le folosiți.

Multiplele caracteristici care tind sa devina din ce in ce mai inteligente, sa nu fim mirati ca pe viitor vom putea controla plitele cu ajutorului unui device smart, laptopuri, smartphone etc.

Am nevoie de vase noi?

Plitele cu inducție necesită vase speciale. Pentru a utiliza această tehnologie avansată, trebuie să puteți crea un camp magnetic pentru încălzirea vasului de gătit. Plitele pe inducție funcționează numai cu vase de gătit produse cu materiale magnetice, cum ar fi oțel inoxidabil sau fontă. Pentru a vă asigura că vasele dvs. funcționează pe plită, puteți efectua un test de magnet. Dacă un magnet se lipeste de partea inferioară a recipientului dvs. de gătit, este foarte probabil să lucrați bine cu plita dvs. de inducție. Dacă un magnet nu se lipeste, este posibil să trebuiască să investești în vase de gătit noi fabricate din materiale diferite pentru a folosi plita.

Cu toate acestea, dacă sunteți hotărât să folosiți vase din oțel inoxidabil cu plita dvs. de inducție, amintiți-vă că nu toate oțelurile inoxidabile sunt create la fel. Unele funcționează mai bine decât altele pe o plită de inducție. Este important să folosiți testul de magnet înainte de a efectua orice achiziție pentru a vă asigura că vasele vor funcționa.

Alte lucruri importante?

Când căutați plita de gătit potrivita, există mai multe lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare, cum ar fi dimensiunea dorita, numărul de arzătoare de care aveți nevoie și chiar proiectarea și finisarea produsului. Iată câteva caracteristici suplimentare pe care nu trebuie să le uitați atunci când căutați potrivirea pentru gătitul de inducție pentru casa dvs.

Putere plita pe inductie incorporabila

Plitele pe inducție sunt la fel de puternice ca orice plita pe gaz sau plită electrică cu rezistenta. Cele mai multe plite de gătit sunt la putere de la 1.400 de wați la 3.700 de wați de putere. În plus, unele dintre cele mai bune plite oferă o caracteristică de creștere a puterii. Cu această caracteristică, elementul de încălzire oferă puterea maximă pentru încălzirea vasului dvs., fie că este vorba de apă fierbinte sau de mâncare sărată, pentru a obține cele mai rapide și mai puternice rezultate. Produsele cu această caracteristică s-au clasat mai mult pe gama noastră decât cele care nu au făcut-o.

Cu toate acestea, pe unele plite de gătit inducție, elementele sunt asociate împreună și împărtășesc un generator de inducție. Aceasta înseamnă că nici un arzător din pereche nu poate folosi puterea maximă. Dacă un arzător utilizează o cantitate mare de energie, celălalt element poate utiliza numai cantitatea rămasă. Plitele electrice pe inductie de gătit cu patru generatoare de inducție au înregistrat vanzari mai multe în această zonă decât cele cu numai două “ochiuri”.

Prețuri plite pe inductie

Puteți achiziționa o bază de gătit compactă de inducție pentru aproximativ 1200 ron. Blaturile din gama de prețuri au două arzătoare și un maxim de aproximativ 1.800 de wați. Modelul cel mai puțin costisitor din compararea noastră, Frigidaire FGIC3066TB, a fost la prețul de 729 USD la momentul acestei scrieri. Are patru arzătoare și este dotat cu tehnologie de amplificare a puterii și alte caracteristici frumoase. Nu are puterea unor modele mai scumpe, dar este încă o opțiune excelentă pentru gama de prețuri. Dacă doriți toată puterea și caracteristicile pe care le poate oferi o plită electrică de inducție, veți petrece de obicei peste 3500 de lei.

Instalare plitelor electrice

Cele mai multe plite de inducție se monteaza pe corpul de mobilier (blatul). În afară de dimensiunile produsului, ar trebui să aruncați o privire la dimensiunile de decupare pentru a vă asigura că aveți spațiul corect de decupare pentru ca acesta să se potrivească corect. Sursa de energie a bateriilor de inducție este electrică, iar dacă instalați un nou loc de gătit cu inducție în casa dvs., este posibil să aveți nevoie de îndrumarea unui electrician profesionist pentru a vă asigura că circuitul electric poate manevra puterea produsului.

Design plita pe inductie 

Plitele de inducție sunt plate. Ele nu conțin niciun tip de bobină sau grătar pe care trebuie să îl eliminați și să îl curățați în mod regulat. Aceste unități au suprafețe din sticlă durizata sau vitro-ceramică, iar toate cele din gama noastră oferă comenzi tactile, astfel încât să puteți regla ușor și rapid temperaturile și setările. Suprafața plată înseamnă că nu există vase de scurgere sau bobine pentru a cădea alimente, ceea ce face ca acestea să fie ușor de curățat. În plus, pentru că plita în sine nu se încălzește, nu trebuie să vă petreceți timpul în fiecare noapte răzuind alimentele arse.

La prima vedere o sa aveti impresia ca ati primit un ecran de televizor led, atat va fi de subtire.

Ventilare

Chiar dacă excesul de căldură în exces și aerul cald scapă de la grilele de gătit inducție, mirosurile, fumul și grăsimea sunt încă prezente, ducând la necesitatea unui sistem de ventilație. Hotele de gama, hotele de ventilație și ventilatoarele de evacuare sunt toate opțiuni. Puține băi de gătit cu inducție oferă orice tip de sistem de ventilație integrat în dispozitiv, deci va trebui să achiziționați un sistem de ventilație separat.

Branduri de top pentru cuptoarele electrice

recomandare masina de spalat rufe gorenje

O companie cu produse electrocasnice foarte buna, este populara in tarile din Europa.

Cea mai buna masina de spalat rufe de la gorenje este renumita pentru raportul calitate-pret-performanta

De la începutul companiei în 1950, Gorenje sa extins într-o corporație multinațională, iar Grupul Gorenje include în prezent 83 de companii, dintre care 59 sunt situate în afara Sloveniei. În plus față de aparatele de uz casnic, Gorenje produce ceramică, mobilier de bucătărie și baie și oferă servicii în domeniul energiei, ecologiei și comerțului. Produsele sale de acasă, servicii și companii sunt prezente în peste 70 de țări, mai ales în Europa.

recomandare cea mai buna masina de spalat rufe whirlpool

Este fara dar si poate cea mai mare companie producatoare de aparatura de uz casnic din lume. Cele mai bune recenzii raspandite pe tot globul sunt primite de acest gigant.

Whirlpool Corporation este un producător și comerciant american de aparate electrocasnice, cu sediul în Benton Charter Township, Michigan, Statele Unite, lângă Benton Harbor, Michigan. Compania Fortune 500  are venituri anuale de aproximativ 21 miliarde de dolari, 92.000 de angajați și peste 70 de centre de producție și cercetare tehnologică din întreaga lume. Compania comercializează Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Gladiator GarageWorks, Inglis, Estate, Brastemp, Bauknecht, Indesit și Consul. Whirlpool Corporation este cel mai mare producator de aparate de uz casnic din lume.

recomandare masina de spalat rufe beko

O companie turceasca, foarte populara in romania datorita preturilor accesibile si ieftine. Produsele lor sunt cele mai ieftine si bune in acelasi timp. Toate componentele lor respecta standardele internationale si europene.

recomandare masina de spalat rufe arctic

Arctic S.A. este cel mai mare producător de aparatură electrocasnică din România și unul dintre cei mai mari producători de frigidere din Europa. Se află în Găești, județul Dâmbovița. Compania a fost cumpărată în 2002 de către cel mai mare producător de electrocasnice din Turcia, Arçelik.  Compania are o capacitate de producție de 2,6 milioane de frigidere pe an. Produsele sale sunt fabricate și în Rusia și Turcia, iar unele frigidere Beko sunt construite în această unitate.

Cea mai buna plita cu inductie

Raport calitate-preț - 10
Rapiditate încălzire - 10
Calitate materiale - 10

10

Scor obținut

User Rating: 5 ( 1 votes)

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog