Scule electrice & unelte

Cel mai bun Pistol de lipit portabil in 2024

Recomandare cel mai bun pistol de lipit portabil

Am cautat in Romania un pistol de lipit portabil versatil fara succes. Am gasit totusi un model ideal dar pe Bangood, este vorba de pistolul de lipit Mini TS80.

Din pacate nu se gaseste in Romania, dar dupa ce voi termina review-ul acestui pistol de lipit, voi adauga alternative bune care se gasesc in Romania.

Ce pistol de lipit sa cumpar pentru electronica?

ciocan de lipit portabil

Acest model este special conceput sa fie flexibil, nu este pentru uzarea lui in laboratoarele de electronica profesioniste. Este un device special gandit sa fie folosit in locatii unde nu ai acces la reteaua electrica.

Prima impresie pistol de lipit ts80

Prima data cand il vezi, ai senzatia ca este un pix cu capete schimbabile.

Este extrem de mic, iar varful care se schimba este la fel de mic, am primit modelul D25 de varf, cu capat plat pentru randament mai mare cand se incinta.

Ce contine cutia?

continut cutie pentru ciocanul de lipit portabil

In cutie veti gasi:

 • Pistol de lipit
 • Varf de lipit TS-D25 cu capat plat
 • Transformator cu QuickCharge 3.0
 • Cablu usb 3.0-usb 3.0 type C siliconat termorezistent de calitate superioara
 • Un cablu pentru impamantare (evitarea descarcarilor electrostatice)
 • Un scurt manual de prezentare
 • O cheie imbus
 • +adaptor US to EU plug.

Partea buna este ca alimentatorul/transformatorul se poate conecta la Priza de 120v sau 240v AC si face automat comutarea.

Principalele avantaje pentru un ciocan de lipit portabil de electronica

 1. Flexibilitatea folosirii lui. Este un pistol cu temperatura reglabila pentru executia de lipituri de componente electronice de precizie. Puteti face lipituri electronice de suprafata la cel mai inalt nivel. Recomandat pentru hobby, pentru cei pasionati de RC, drone de zbor, etc.
 2. Portabilitatea. Il puteti conecta la o bateria externa. ATENTIE!!!  Acumulatorul/bateria este obligatoriu sa fie prevazuta cu un port output cu chip QUICKCHARGE 3.0. Quickcharge 2.0 nu este compatibil, si neaparat sa fie portul de iesire nu de intrare. Acesta suporta o alimentare recomandata de 9v cu 2.5 amperi sau 12v cu 2 amperi
 3. Rapiditatea. Acest mic device TS80 atinge temperatura de 300 de grade celsius in doar 20 de secunde.
 4. Ergonomia. Pistolul este practic cat un pix, distanta dintre varful pistolului de lipit si priza degetelor este foarte scurta, doar la ciocanele de lipit de profesionisti mai intalniti aceasta ergonomie.
 5. Calitatea materialelor. Cel mai bun lucru este ca pistolul este din aluminiu anodizat, iar varful este cu tehnologia “direct tip heat” (rezistenta de incalzire este direct implementata in capatul varfului), asta duce la o imbunatatire a timpului de incalzire si asigura o masa termala rapida. Cablul usb type C (siliconic/flexibil)este de asemeni de calitate superioara si rezista la temperaturi externe de peste 350 de grade
 6. Software. Softul device-ului este putin mai dificil de inteles, dar are destule caracteristici de top pe care le intalniti la ciocanele de lipit de top. Schimbarea setarilor se face automat dupa ce ati reglat-o, lasand pret de 3 secunde setarea, aceasta se va face automat dupa ce ati ales-o. Are senzor gyro pentru a iesi din modul de sleep sau stand-by. Puteti updata firmware de pe un Laptop sau Desktop PC.

Recomandare pistol de lipit pentru electronica

Pistol pentru lipit Mini TS80

letcon lipire de electronica ts80 2020

Din pacate nu se gaseste in magazinele din Romania, dar il puteti comanda pe Banggood, va ajunge in circa 1 luna si jumatate.

 

Daca declarati valoarea intreaga a pistolului la vama, veti plati o taxa pe valoarea adaugata calculata din intregul pret al comenzii cu tot cu transport, plus o taxa vamala de 8 lei.

 

Iata si o alternativa buna de pistol pentru lipit portabil de electronica in Romania, dar pe gaz.

Ciocan de lipit pe gaz

ciocan de lipit pe gaz

 

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog