Tehnologie

Cei mai buni ochelari VR in 2024

Recomandare cei mai buni ochelari Realitate Virtuala

Care sunt principalele diferentele dintre diferite tipuri de ochelari vr? Cu ecran pentru un PC gaming sau pentru smartphone? Ajutând oamenii de zi cu zi să experimenteze mai mult intim și realist totul, de la concerte la jocuri care utilizeaza realitatea virtuala, și totuși sunteți implicați în asta, doriți ca cel mai bun set de ochelari cu casti VR sa va ofere o experienta imersiva in lumea virtuala?

Am dezbătut discuția în ceea ce experții văd ca fiind cele mai importante sfaturi ale experienței VR, indiferent dacă alegeți o pereche de ochelari cu display inclus sau doar suportul pe care veti pune smartphone-ul.

Experiență imersivă

Experiența imersivă este, fără îndoială, una dintre cele mai importante considerații pentru oameni atunci când vine vorba de ochelari VR. Este ceea ce te transportă într-o altă realitate. Unele seturi de căști utilizează urmărirea a trei grade de libertate (DoF), cea mai simplă formă de urmărire a utilizatorilor, în timp ce altele folosesc șase. Toate căștile VR bazate pe telefon utilizează trei DoF, inclusiv Google Cardboard, Samsung Gear VR, Google Daydream și câteva căști separate cum ar fi Oculus Go.

“Cu HTC Vive, toată lumea este foarte încântată de cele șase grade de libertate și de urmărire a capului”, “Controlul actual cu HTC Vive oferă câteva dintre acestea – știe unde sunteți în spațiu. Oamenii care folosesc VR pentru jocuri ca acea mișcare accesibilă și accesibilă. Samsung Odyssey are camere de urmărire a poziției construite, astfel încât să nu aveți nevoie de un far și se deplasează, de asemenea, spre șase urmărirea DoF pentru mișcarea naturală. ”

Dispozitive cum ar fi Oculus Rift, HTC Vive sau HTC Vive Pro vă oferă experiența completă în ceea ce privește spațiul pe cameră și urmărirea duală a mâinilor, ceea ce face o mare diferență între VR-ul inferior și cel mai înalt.

Fiind capabil să atingeți și să luați lucrurile cu ambele mâini, să vă mișcați liber într-un spațiu, să vă înclinați, să vă slăbiți, că libertatea de mișcare este ceea ce înșală creierul în imersiune totală. Și, bineînțeles, cu dispozitivele de ultimă generație obțineți o rezoluție mai mare, un câmp vizual mai larg și o performanță mai rapidă, astfel încât să nu aveți niciun decalaj. Cu cât utilizatorul se simte mai bine, cu atât este mai puțin probabil să se confrunte cu orice boală de mișcare, care tinde să provină de la mișcarea pe afișaj, fără a ține pasul cu mișcarea reală.

Ecranul

cei mai buni ochelari vr 2018

HTC Vive Pro are un display uimitor de 3k și are, de asemenea, camere duale orientate spre față, care este o componentă plăcută dacă sunteți interesat și de AR, pentru că puteți reda sau trece prin lumea reală adăugând elemente. În ceea ce privește afișarea, Samsung Odyssey este, de asemenea, foarte comparabil cu Vive Pro.

Oculus Rift și HTC Vive și Vive Pro au o rezoluție înaltă care contribuie mult la experiență. Cu toate acestea, rezoluția Vive Pro este cu 78% mai mare decât cea a originalului Vive.

Utilizări diverse pentru ochelari VR

Pentru o companie care utilizează VR pentru o promoție, accesibilitatea telefonului VR bazat pe telefonul mobil este foarte atrăgătoare deoarece aveți o bază importantă de smartphone-uri instalate, trebuie doar să dați la o parte dispozitivul de plastic/carton care ține telefonul. Dar dacă au o audiență captivă, cum ar fi la o expoziție comercială sau într-o experiență în magazin, unitățile VR de vârf care nu sunt accesibile pentru toată lumea sunt acolo unde într-adevăr aveți ocazia să-ți urați clientul cu o experiență nouă lor. Poți folosi această inaccesibilitate în avantajul tău.

Factorii de prețuri

Setul de ochelari cu cască Vive pentru PC ajunge la peste 5.000 de ron, Oculus Rift este de circa 3000 de lei, Sony Playstation VR este de 1200 ron.

Cu toate acestea, după cum arată experții, acestea nu sunt în niciun caz costurile totale ale experienței VR și pot exista multe taxe ascunse. De exemplu, căștile Vive și Oculus necesită un PC, în timp ce setul cu cască Playstation va funcționa numai cu o consolă Playstation.

Ochelarii VR fara display pot fi foarte ieftini, însă necesită un smartphone cat mai performant.

Lucrul pe care trebuie să-l țineți minte atunci când cumpărați căști este că trebuie să cumpărați computerul pentru a susține experiența “, a spus Newman. “Setul cu cască este doar vehiculul, celălalt echipament este locul în care costul vine cu adevărat.”

Pentru o persoana obișnuită, accesibilitatea este încă un blocant cheie. Oculus Go este o combinație foarte inteligentă de accesibilitate și accesibilitate și oferă utilizatorilor un upgrade de la o experiență bazată pe telefonul mobil pe care au încercat-o prin intermediul Samsung Gear sau Google Cardboard, dar fără a sparge banca și fără a fi nevoie să să fie legat de o unitate scumpă sub forma unei console sau a unui PC. Oculus Go este portabil, practic, relativ ieftin, dar are în continuare factorul “wow” al unui dispozitiv de vârf.

Preferinte personale

Dincolo de aceste considerente, există aspecte ale experienței VR care vor coborî la preferințele individuale, indiferent dacă sunteți un consumator de zi cu zi, un utilizator profesionist sau entuziast. De exemplu, nu veți avea un timp minunat în VR dacă setul cu cască este incomod și există un număr de factori care influențează confortul și purtarea.

În plus, fiecare set cu cască aduce împreună o comunitate diferită și o piață preexistentă, fie că este vorba despre o bază de jocuri ca Playstation, fie despre o comunitate de dezvoltare precum Samsung.

“Aceste seturi de căști sunt destul de comparabile cu avantajele și dezavantajele”, a spus Newman. “Suntem încântați de această tehnologie emergentă – va fi ceea ce faceți de la ea.”

Cei mai buni ochelari VR 2024

Casca VR HTC Vive pentru PC

recomandare ochelari vr htc vivoIată cel mai popular setup pentru realitatea virtuală pentru 2024.

Imersiunea realității virtuale ale acestui kit sunt greu de descris în cuvinte.

Dacă aveți posibilitatea să-l testați într-un magazin de specialitate nu ezitați să încercați. Sunt convins că bugetul va fi justificat după ce experimentați realitatea virtuală prin acest kit de ochelari vr.

Păreri Pro:
 • nu necesită telefon
 • imersiune aproape perfectă
 • senzori foarte buni
 • rezoluție bună a ecranului
 • foarte comfortabili
 • pot afisa imaginea in paralel si pe un Televizor Led
Păreri Contra:
 • necesită un calculator gaming
 • prețul măricel pe site-urile românești

Casca cu Ochelari V.R Oculus Rift HD pentru PC

Iată și o pereche de ochelari vr de buget acceptabil pentru o imersiune avansată.

O rezoluție decentă pentru fiecare ochi, caștile de calitate dar nu sunt over-the-ear.

Un pc gaming cu o placă video de top vă vor furniza o experiență foarte bună împreună cu acest kit de ochelari cu căști.

Păreri Pro:
 • imersiune în realitatea virtuală foarte bună
 • are căști incorporate detasabile
 • rezoluție a ecranului de 1200×1080 pixeli pentru fiecare ochi
 • senzori de urmărire buni
Păreri Contra:
 • cablul cam scurt al senzorilor
 • putin incomozi pe perioade mai mari
 • necesita un pc

Casca cu ochelari Sony Playstation VR

Iată și un model foarte bun de ochelari la preț acceptabil, dar este dedicat pentru playstation.

Sistemul prindere pe cap este putin mai diferit față de restul ochelarilor, sunt destul de stabili pe cap, dar la miscari bruste se vor misca.

Au un design mai aparte față de restul ochelarilor de realitate virtuală, dar sunt mai ușori, și firele nu vor mai fi la fel de incomode.

 

 

 

 

 

 

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog