Scule electrice & unelte

Cea mai buna motocoasa in 2021

Recomandare cele mai bune motocoase in 2021

Motocoasa se alege, la fel ca si in cazul masinii de tuns gazonul, in functie de suprafata pe care o aveti de tuns.

Sunt 2 tipuri de motocoase:

 • Motocoasa pe carburant
 • Motocoasa electrica

Fiecare tip are avantaje si dezavantaje.

Fiti atenti…

Motocoase cu benzina

Uite…

Nu sunt de notorietate principalele avantaje la motocoasa pe benzina, dar la pachet vin si mici dezavantaje in privinta alegerii motocoaselor

Avantaje:

 • Puterea. Principalul avantaj la motocoasa pe benzina este acela ca sunt mai puternice motoarele comparativ cu cele electrice
 • Fara fir. Un alt avantaj este faptul ca nu are cablu pe care trebuie sa il trageti dupa dvs.
 • Fiabilitatea motorului. Motoarele de la motocoasele pe carburant au o fiabilitate marita, comparativ cu cele electrice, dar asta vine la pachet cu inconvenientul ca necesita mentenanta.
 • Operabilitatea in spatii inguste.

Dezavantaje:

 • Zgomotul. Motocoasele pe benzina au un nivel de zgomot mai mare.
 • Noxele. Cine nu prefera sa simta mirosul proaspat taiat de iarba? Ei bine acel miros este acoperit de noxele motocoasei pe benzina. Desi unele modele au catalizatoare pentru reducerea noxelor, mirosul tot va fi prezent.
 • Mententanta. Motocoasa pe benzina va fi intotdeauna costisitoare cand vine vorba de mentenanta. Necesita intotdeauna o depozitare adecvata, rezervorul golit dupa fiecare utilizare.
 • Manevrabilitate (ergonomie)Sunt mai dificil de manevrat, motocoasele pe benzina sunt mai grele, avand si un rezervor de benzina, ce e drept destul de mic. Dar pentru femei acel surplus de greutate poate fi un inconvenient mare.

Acum, ca stiti principalele pareri pro si contra, sa vedem cateva recomandari de motocoasa pe benzina la preturi bune:

Recomandare motocoasa pe benzina

Motocoasitoare pe benzina Makita

cea mai buna motocoasa pe benzina makita

Daca cititi des articolele de pe xtz.ro , veti constata ca recomandam in mod constant acest Brand, Makita au produse de calitate superioara. Sunt arhicunoscute si renumite pentru fiabilitatea produselor lor.

Acest model, este foarte bun pentru suprafete mici de teren de tuns. Ergonomia motocoasei este foarte buna, are doar 5 Kg, si functioneaza si cu lame de taiere dar si cu fir. Are si bretele de fixare pe tors pentru o stabilitate mai mare a motocoasei.

Aprinderea se face asistat electronic, deci foarte rar se intampla sa nu porneasca.

Motorul este in 2 timpi si dezvolta o putere de aproape 1kw.  Puterea motorului este cam micuta de 1.2 CP, de aceea o recomandam pentru persoanele cu gradina sub 400 mp si cu multi arbori/garduri/alei.

Motocositoare ieftina si puternica ruris

cea mai ieftina motocoasa pe benzina

Acest model este foarte eficient pentru ierburi si buruieni mai inalte. Puterea motorului este mai mare, are discuri de taiere foarte usor de ascutit si beneficiaza si de harnasament pentru fixare pe utilizator.

Poate taia iarba pe suprafete mici si medii, pana la 600 mp de iarba. Rezervorul de benzina este de 1.2l. Desi este mai mare ca modelul recomandat anterior, aceasta motocoasa va consuma mai repede carburantul. Pentru buruieni groase recomandam utilizarea cutitului de taiere, iar pentru gazon firul special de taiat.

Motocoasa electrica

Da!

Motocoasa electrica este din ce in ce mai preferata de utilizatori. Acestea sunt la randul lor de 2 tipuri:

 1. Cu alimentare prin cablu/prelungitor
 2. Cu alimentare de la acumulator (fara fir)

Ca si in cazul aspiratoarelor, acestea au avantaje si dezavantaje cand le comparati intre ele.

Pareri pro motocoasa electrica:

 • Silentiozitate. Desigur, unul dintre cele mai bune avantaje la motocoasele electrice o constituie silentiozitatea.
 • Nu scot noxe. Noxele sunt inexistente in cazul acesta.
 • Mentenanta usoara. Mentenanta este practic doar ascutirea cutitelor si schimbarea firului.
 • Ergonomice. Fiind electrice, motoarele sunt mai mici, si fara rezervor aditional de carburant, asta va duce la un spor de ergonomie. Pot fi folosite si de femei si copii peste 14 ani.

Pareri contra motocoasele electrice:

 • Pretul. Este mai mare, in cazul motocoaselor pe acumulator.
 • Necesita si achizitia prelungitorului.
 • Puterea. Este mai mica, in comparatie cu cele pe benzina, si in cazul celor pe acumulator puterea este mult limitata.

Sa vedem si cateva sfaturi de achizitie de motocoase electrice foarte bune si de calitate.

Recomandare motocoasa electrica

Trimmer electric Makita

recomandare motocoasa electrica trimmer makita

Este foarte buna pentru taierea gazonului, nerecomandata pentru buruieni groase. La pachet vine cu fir de cosit de 2mm (lungime de 15m).

Suficient de puternica si usoara. Singurul impediment este ca va fi necesara achizitia unui prelungitor care sa acopere raza gradinii.

Puterea motorului electric este de 700 wati.

Motocoasa electrica pe acumulator Makita

cele mai bune motocoase fara fir electrice 2019

Da, este scumpa dar…

Fiti atenti…

Acest model se poate cumpara si fara acumulator, in cazul in care aveti aparatura fara fir Makita si aveti acumulatorii separati deja achizitionati. Acesta este un beneficiu cand cumparati ustensile de la un sigur brand, preferabil sa fie toate din aceeasi gama de acumulatori de 18v.

Modelul acesta functioneaza cu aproape orice acumulatori 18v Makita: BL1815, BL1830 BL1840 si BL1850.

Avantajul ca puteti circula cu ea in orice locatie este imens in unele cazuri. Mai ales cand nu dispuneti de priza de alimentare la fata locului.

Sigur,

Nu este la fel de puternica precum o motocoasa pe carburant, dar acest model este foarte eficient in privinta trimmingului de gazon.

Motorul este pozitionat chiar deasupra dispozitivului de taiere pentru eficienta energetica. Cadrul este de aluminiu si destul de usor.

La pachet vine si incarcatorul cu o trusa si ochelari de protectie, plus 2 acumulatori foarte puternici de 18v si cu o capacitate de 5 Amperi. Depinde de suprafata si marimea gazonului, 2 acumulatori sunt suficienti pentru o gradina de cca. 200 mp daca iarba este foarte inalta, si pana la 400mp daca trebuie doar trimming de cativa cm al gazonului.

 

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog