Electrocasnice mari

Masini de spalat rufe bune, ghid alegere

Top cele mai bune masini de spalat rufe

Nu există rufe murdare care să scape, dar ce masini de spalat rufe sa alegeti? Unele care curăță ușor hainele de-a lungul anilor vă ușurează munca de curățenie. Iată cum puteți găsi cea mai bună mașină de spălat pentru bugetul și nevoile dvs.

Cele mai multe masini de spalat rufe vin de la aproximativ 800 până la 8.000 de lei, în funcție de tipul, capacitatea și caracteristicile lor. Și în timp ce spălarea poate fi o sarcină banală, aceasta devine plictisitoare cu o mașină de spălat rufe performantă. Veți vedea mașini de multitasking care vă permit să spălați simultan două încărcături, încărcătoare frontale multifuncționale care intră direct în modul uscare haine, mașini cu încărcare frontale, dispozitive de pre-tratare încorporate și multe altele.

Achiziționarea unei masini de spalat rufe rămâne populară pentru orice locuință.

Tipuri de masini de spalat rufe

recomandari masini de spalat 2018

Masini de spalat rufe incorporabile

O mașină de spălat încorporabilă este proiectată să stea în spatele ușii de dulap, astfel încât să nu o vedeți când ușa dulapului este închisă. Panoul de fund din partea de jos a unei masini de spalat rufe integrate este încastrat pentru a permite montarea unui blat de bucătărie din lemn de-a lungul mobilierului pe deasupra mașinii.

Nu încercați să utilizați o mașină de spălat încorporabilă (aka încorporată) în afara unei bucătării. Acest lucru se datorează faptului că, în general, acestea nu sunt la fel de stabile, deoarece sunt concepute să fie ținute în loc de unitățile de bucătărie.

Pro: modelele integrate tind să fie mai silențioase decât cele libere, datorită ușii suplimentare de pe front care tamponază ușor sunetul.

Contra: costă mai mult pentru a fi instalate – de obicei aproximativ 80 de lire sterline. Sunt de peste două ori mai mult decât modelele independente. Unii comercianți cu amănuntul nu vor instala deloc masini de spalat rufe integrate.

 • Masini de spalat rufe cu încărcare verticală
 • Masini de spălat rufe cu încărcare frontală
 • Mașini cu spălare și uscare rufe

Masini de spalat rufe cu încărcare verticală

Aceste modele sunt destul de rare în România. Hainele sunt adăugate printr-un capac de pe partea superioară a mașinii, spre deosebire de cele prevăzute cu o ușă frontală.

Sunt mai înguste decât mașinile de spălat normale (aproximativ două treimi din lățime) și nu pot fi ținute sub blatul de bucătărie datorită felului în care se deschid – cu excepția cazului în care doriți să le scoateți de fiecare dată când le folosiți.

Ușile interioare încărcate cu arc tind să fie ciudate. Forța arcului le face greu de deschis, iar ușile nu se aliniază automat cu ușa exterioară atunci când spălarea se termină, deci trebuie să întoarceți tamburul pentru a obține accesul la cuvă.

Când am testat ultima dată mașinile de spălat cu încărcare maximă, nici unul nu a fost suficient de bun pentru a fi Best Buy. Ele sunt mai zgomotoase decât cele cu încărcare frontală și vibrațiile sunt prea mari.

Mașini de spălat rufe cu încărcare frontală

Aceste modele pot fi încorporabile sau semi-incorporabile. Spre deosebire de cele cu încărcare verticală, acestea dispun de o ușiță frontală care dă acces tamburului mult mai ușor, și au și avantajul că pot fi încorporate intr-un mobilier de bucătărie, dar mentionăm că și costul montajului trebuie luat în acest calcul.

Păreri PRO:

 • sunt mai silențioase
 • costul poate fi mai mic
 • mai ușor de încărcat
 • pot fi montate în bucătării sub blat

Păreri CONTRA:

 • necesită costuri suplimentare la montarea în mobilier
 • garnitura hubloului trebuie curățată după fiecare ciclu de spălare

Sfatul nostru: pentru evitarea acumulării mucegaiului pe garnitura frontală a cuvei, recomandăm să fie curățată garnitura după fiecare spălare și lăsarea hubloului deschis dupa terminarea spălării pentru a se evapora umezeala din cuvă și de pe marginile garniturilor.

Mașini de spălat cu uscător

S-ar putea să vă gândiți la o mașină de spălat cu uscător dacă nu aveți spațiu. Dar este greu să găsești o mașină care face o treabă minunată atât de spălare, cât și de uscare. Și merită să știți că capacitatea de uscare într-o mașină de spălat-uscător este întotdeauna mai mică decât capacitatea de spălare.

Cât costă o mașină de spălat rufe?

Am gasit mai multe masini de spalat Best Buy în prețul de la 800 pana la 3500 RON, incluzand modele de la Bosch, Samsung si Beko, dovedind ca nu ai nevoie de un buget mare pentru a avea haine mai curate.

Petreceți mai mult și, în general, puteți alege mașini cu mai multe cicluri de spălare, o dimensiune mai mare a cuvei, mașini mai silențioase etc.

Adăugarea de caracteristici fanteziste, cum ar fi Samsung Quick Drive (care pretinde să accelereze timpul de spălare fără a sacrifica calitatea) va costa până la aproximativ 4.000 de lei.

Pot să cumpăr o mașină de spălat ieftină?

Da. Cele mai bune cinci mașini de spălat din topul nostru include și modelele Bosch și Zanussi pentru mai puțin de 1200 RON, care au un rezultat mai bun în testele noastre decât unele mașini pentru prețul de cinci ori mai mare.

Dar am gasit, de asemenea, o multime de modele in aceeasi categorie de preturi, care sunt atat de bune la elementele de baza pe care le-am denumit “Nu cumparati masini de spalat”. Deci merită să faceți cercetările.

Masina de spalat; dimensiuni tambur: 5kg – 12kg

Masina de spalat se dimensioneaza intre 5kg si 12kg. Cele mai populare dimensiuni ale tamburului (pe baza căutărilor pe Google) sunt mașinile de spălat de 9 kg și 10 kg.

Dimensiunea cilindrului se bazează pe numărul de kilograme de îmbrăcăminte uscată pe care le puteți introduce în tambur.

Cu toate acestea, capacitatea maximă menționată se referă, de obicei, numai la programele de bază pentru bumbac – alte programe au capacități mai mici – uneori mai puțin de jumătate. Veți găsi detalii despre diferența de capacități dintre programele de bumbac și sintetice din specificațiile tehnice ale fiecăruia dintre recenziile mașinii noastre de spălat.

Majoritatea gospodăriilor de dimensiuni medii din România vor găsi o mașină de capacitate de 7 kg perfect adecvată.

Cinci lucruri pe care trebuie să le ții minte la capacitatea de încărcare a tamburului

 1. Mai mare nu este întotdeauna mai bine.
 2. Cumpărați o mașină de spălat cu un tambur pe care nu veți încerca să-l umpleți.
 3. Mașinile de spălat funcționează cel mai bine atunci când umpleți tamburul la limita setată a fiecărui program.
 4. Cu cât capacitatea este mai mare, cu atât mașina de spălat va costa mai mult.
 5. Preferați să spălați mai puțin cantitativ și mai des? Mergeți pentru o dimensiune mai mică a cuvei(tamburului). Vrei să faci toate spălătoriile dintr-o dată? Du-te pentru o dimensiune mai mare de tambur.

Care este dimensiunea standard a unei mașini de spălat?

Dimensiunile standard ale unei mașini de spălat cu încărcare frontală sunt de 850 mm înălțime și lățime de 595 până la 600 mm. Ele sunt proiectate pentru a se potrivi într-un spațiu de 600 mm lățime.

Dar pot exista excepții, așa că verificați specificațiile înainte de a alege un model.

Adâncimea unei mașini de spălat, cu toate acestea, poate varia destul de puțin, variind de la 40cm – 70cm. Asigurați-vă că nu vă sfătuim cu o mașină care nu lasă nici un spațiu pentru a se potrivi în bucătăria voastră sau pentru a scăpa de sub suprafețele de lucru. Utilizați măsurătorile noastre mai jos ca ghid, dar întotdeauna măsurați înainte de a cumpăra.

Măsurare adâncime masini de spalat rufe
Mărime tambur Adâncime medie Adâncime minimă Adâncime maximă
7kg 54cm 40cm 63.6cm
8kg 57cm 50cm 64.3cm
9kg 58cm 52cm 64.5cm
10kg 58cm 50.5cm 66cm
11kg 62cm 60cm 67cm
12kg 64cm 60cm 70cm

Trei lucruri de observat la măsurare
Măsurătorile de adâncime pot / ar putea să nu includă țevi și furtunuri. Asigurați-vă că verificați.
Umbrele uriașe înconjoară, butoanele / comenzile care se scot și carcasa frontală curbă nu sunt, în general, incluse în figurile de dimensiuni.
Permiteți-vă la o adâncime de aproximativ 70 mm deasupra adâncimii mașinii, pentru a vă asigura că puteți acomoda în siguranță conducta de evacuare și conductele de admisie a apei.

Câtă energie consumă mașinile de spălat?

Lucrul în care este cea mai bună mașină de spălat este eficiența energiei consumate. Veți dori să aflați cât costă să fie utilizate și nu veți găsi acest lucru din descrierile mașinilor de spălat rufe.

Calculatorul nostru de costuri pe durata vieții vă va spune cât va costa mașina dvs. pentru a funcționa în timpul în care o dețineți, inclusiv prețul de achiziție și costurile cu energia. Și deoarece nu toată lumea deține o mașină de spălat pentru aceeași perioadă de timp, puteți vedea costurile totale bazate pe deținerea unei mașini de oriunde între trei ani și 12 ani.

Ce este coeficientul energetic la masina de spalat rufe?

eficienta energetica

Evaluările energetice pe mașinile de spălat sunt menite să vă ajute să alegeți un model mai eficient din punct de vedere energetic. Acestea merg de la A +++ (cea mai eficientă) la A. Înainte de decembrie 2013, D era cel mai mic rating – deci este posibil să întâlniți o mașină mai veche cu un rating mai mic decât A – dar este puțin probabil.

Eticheta oficială a U.E pentru energie este de două treimi, pe baza programului de 60 ° C pentru bumbac. Când testăm mașinile de spălat, măsuram cantitatea de energie și apă pe care o folosesc pe baza programului de 40 ° C pentru bumbac, deoarece acesta este cel mai frecvent utilizat program de spălare de către care? membri.

Merită plătit pentru o mașină de spălat cu consum energetic A +++?

Costurile de funcționare ale energiei electrice pot varia de la 20 la mai mult de 100 de lire sterline pe an.

În medie, o mașină de spălat va adăuga între 50 de lei si 150 la facturile dvs. în funcție de cât de des o folosiți.

Costurile de funcționare sunt în mare măsură influențate de dimensiunea tamburului.

Unele dintre cele mai eficiente mașini pe care le-am testat fac o treabă proastă de curățare.

Am găsit mașini A + care costă mai puțin pentru a funcționa decât mașinile de spălat A +++

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre spălarea la temperaturi mai scăzute, aruncați o privire la ghidul nostru care răspunde la întrebare dacă ar trebui să mă spăl la 60 ° C ?.

Masini de spalat; viteze de centrifugare si de zgomot

Ciclul de centrifugare îndepărtează apa de la haine la sfârșitul programului de spălare. Iată cum să găsiți cel mai bun motor pentru nevoile dvs.:

 • Vitezele maxime de centrifugare variază de la 1.000 rpm la 1.800 rpm
 • Masinile de spalat viteze de rotatie de 1200 rpm si 1400rpm sunt cele mai comune
 • Vitezele mai rapide de centrifugare pot contribui la costul mașinii
 • O viteză mai mare de centrifugare poate fi mai zgomotoasă
 • Nu merită întotdeauna să plătiți mai mult pentru o viteză mai mare de centrifugare.

O mașină cu o rotație bună trebuie să îndepărteze majoritatea apei după ciclul de spălare, reducând astfel cât va fi nevoie hainele dvs.

Testele mașinii noastre de spălat au descoperit că nu puteți avea întotdeauna încredere că o mașină de spălat cu o viteză mare de centrifugare nu va fi de fapt mai bună la rotire decât una mai lentă.

Am găsit masini de spalat rufe cu o viteză de centrifugare de 1200 rot / min, care face o treabă mai bună de îndepărtare a apei din haine decât unele mașini cu o viteză de centrifugare de 1600 rpm.

Și unele mașini rapide nu se rotesc la vitezele lor de top atât timp cât modele mai lente.

Cele mai bune branduri de masini de spalat rufe

Nu pierdeți banii pe o mașină care nu va dura. Analizăm mii de proprietari de mașini de spălat în fiecare an pentru a afla cât de mulțumiți sunt cu marca pe care au cumpărat-o și dacă o recomandă unui prieten.

Cumpărați de la unul dintre primele două mărci de top de mașină de spălat și clienții spun că nouă din zece mașini se defectează după 9 ani de la utilizare.

Dar doriți să fiți atenți la marca că doar 16% dintre proprietarii anteriori au spus că vor cumpăra o altă mașină.

La sfârsitul articolului vom posta cele mai populare branduri.

Caracteristici masini de spalat rufe și tehnologie

O mașină de spălat de bază va include de obicei o selecție de programe de spălare, viteze de centrifugare și setări de temperatură. Cu toate acestea, modelele mai noi devin mai inteligente.

Unele mașini pot fi acum controlate de la distanță cu un laptop sau smartphone utilizând o aplicație, în timp ce altele au butoane de întârziere, astfel încât să vă puteți trezi la o încărcare nouă de spălare.

Sunt adăugate și caracteristici puțin tehnice, dar la fel de utile. Cum ar fi o trapă, așa că, dacă găsești șosete pe jos pe podea odată ce spălarea a început, poți să o introduci în tambur chiar si după începerea ciclului de spălare.

Toate acestea vă vor costa mai mult, așa că asigurați-vă că este o noutate în valoare de cumpărare.

Vrei o mașină de spălat neagră sau o mașină de spălat de argintie?

Producătorii au început să introducă diferite culori și finisaje pentru colecțiile lor. Masinile de spalat argint, gri, rosu si negru sunt toate populare si, de asemenea, destul de comune.

Dacă doriți un design mai neobișnuit, cum ar fi verde, albastru sau chiar o finisare metalică, va trebui probabil să plătiți mai mult sau să mergeți la o marcă mai puțin cunoscută.

Au dispărut și zilele modelelor cutie standardizate. Marcile adauga galerii mari cu sticla colorata, panouri de control sofisticate si usi de culoare, chiar contrastante.

Dacă optați pentru un model încorporat, atunci cele de mai sus nu vor face prea multe diferențe – vor fi ascunse în spatele unei unități.

RECOMANDARE MASINI DE SPALAT RUFE PE BUGETE DIFERITE

Masina de spalat rufe Samsung

recomandare masina de spalat rufe samsungAcest model de la Samsung impresionează, are ușiță pentru adăugarea de haine după ce a fost pornit ciclul de spălare. Probabil ați avut momente când ați pornit mașina de spălat și ulterior ați găsit haine pe care ați uitat să le băgați, acest model permite punerea cicluclui pe pauză și vă deblochează ușița superioară pentru adăugarea hainelor mici. Este foarte silențioasă, are și program scurt de 15 minute pentru reîmprospătarea hainelor mai puțin murdare.

Este destul de silențioasă și foarte ușor de instalat, dar este destul de voluminoasă.

Păreri PRO:

 • adăugarea hainelor după start
 • silențioasă
 • smart
 • volum mare a tamburului
 • ușor de instalat

Păreri CONTRA:

 • prețul pentru anumite persoane poate fi prea mare

Masina de spalat rufe incorporabila Electrolux

masina de spalat rufe incorporabilaEste de asteptat sa coste mai mult pentru cele mai bune masini de spalat rufe incorporabile. Acest model este foarte eficient energetic, consumul de apă și curent este foarte mic. Tamburul, surprinzător de mare pentru o masina atat de compacta. Fara dar și poate această mașină este cea mai bună din categoria aceasta de prețuri.

Păreri PRO:

 • compactă
 • eficiență energetică mare
 • silențioasa
 • spală foarte bine
 • programe multiple

Păreri CONTRA:

 • Cost suplimentar la instalare
 • Pretul este foarte mare

Masina de spalat rufe cu încărcare verticală ieftină

masina de spalat ieftinaIată și un model cu încărcare verticală mai ieftin. Nu cred ca are nevoie de descriere, este o mașină de tip old school, aceste modele pierd din ce în ce mai mult teren.

Are avantajul că garniturile nu vor face mucegai, are anduranță mare. O astfel de mașină are o viață foarte lungă, fara mari mentenanțe. Dar și dezavantajul că nu poate fi incorporată intr-un mobilier.

Păreri PRO:

 • spală foarte bine
 • ingustă
 • nu necesită mentenanță aditionala
 • fiabilă
 • preț mic

Păreri CONTRA:

 • zgomotoasă la centrifugare
 • nu se poate incastra

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog