Electrocasnice mici

Cea mai buna hota incorporabila in 2024

Recomandare cea mai buna hota universala incorporabila in 2024

Când construiți sau restaurati o bucătărie, un aparat important de luat în considerare este hota. Dacă bucătăria dvs. are o plită electrică și intenționați să o utilizați des (care, să fim cinstiți, se aplică marea majoritate a bucătăriilor), atunci o hota este un aparat important de adăugat la lista de cumparaturi pe 2024.

Cand gatiti, fumul, parfumurile si particulele eliberate se vor impregna in toata bucataria, in general, fara ajutorul unui sistem de filtrare a aerului. O hotă de serie, va scoate mirosurile din bucatarie, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la fumul nesăbuit sau la mirosurile neplăcute care se împrăștie în timpul sau după ce incepeti sa gatiti.

cea mai buna hota

6 beneficii ale hotelor

În plus față de scopul principal de curățare a aerului în timp ce gătiți, hotele de aerisire oferă și alte câteva beneficii.

  1. Acestea oferă iluminare suplimentară spațiului pe care îl gătiți, ceea ce ajută la siguranța pregătirii.
  2. Ele contribuie la menținerea curate a bucătăriei – dacă fumul se strânge sau se întinde, acesta va face zidurile și blaturile mai greu de curățat.
  3. Acestea reduc riscul de otrăvire cu monoxid de carbon, care poate crește la niveluri periculoase dacă spațiul dvs. de gătit nu este ventilat corespunzător.
  4. Ele pot ajuta la răcirea bucătăriilor fierbinți. Pe lângă îndepărtarea fumului și a particulelor, acestea elimină și căldura excesivă.
  5. Deplasarea fumului în afară înseamnă că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la faptul că detectorul de fum se stinge doar pentru că gătiți.
  6. Chiar dacă nu gătiți totul de multe ori pe tine însuți, având o hota de gamă poate crește valoarea proprietății dvs. – un cumparator apreciaza o bucatarie eleganta si utilata.

Dacă gătești prea mult și mai ales dacă faci orice prăjire, o hota este destul de mult o necesitate. Din fericire, aveți o mulțime de opțiuni pentru a considera că toate variază în stil, preț, dimensiune și caracteristici. Iată ce trebuie să știți pentru a găsi cea mai bună glugă pentru bucătărie.

Tipuri de hota

Piața pentru hotele de aerisire poate fi un pic copleșitoare la început – există o mulțime de tipuri diferite disponibile. Pentru unii cumpărători, tipul care face cel mai mult sens va fi decis de designul tău de bucătărie. Dacă înlocuiești o hota care nu mai funcționează (sau că te-ai săturat), probabil că vrei să rămâi cu un tip similar care se potrivește în același spațiu.

Dacă construiți o bucătărie nouă sau investiți într-o remodelare bucătărie, totuși, aveți destul de mult alegerea de tipuri de a alege de la. Iată rezumatul alegerilor dvs.

Hote incorporabila sub corpul de mobilier

hota incorporabila in mobilier

Sunt unele dintre cele mai comune tipuri pe care le veți vedea. Ele sunt o alegere la prețuri accesibile, care se potrivesc cu mai multe tipuri de mobiliere de bucătărie. Hota de aerisire este instalată sub dulapuri și deasupra aragazului/cuptorului dvs., ideal pentru lungimea plitei, astfel încât să capteze toată căldura și fumul în timp ce se ridică și înainte de a ajunge la dulapurile dvs.

Sub hota cabinetul este ușor de instalat și costă mai puțin decât multe dintre celelalte tipuri de hota de bucătărie. Puteți găsi unele care sunt elegante și altele sunt în mare parte proiectate pentru a fi funcționale fără a atrage multă atenție. Unele din modelele cabinetului vor include canale care transportă fumul și particulele din bucătărie spre exterior, în timp ce versiunile fără duș vor recircula aerul în bucătărie. Modelele cu canale sunt mai eficiente, dar costă mai mult și vor fi mai greu de instalat.

Hota montata pe perete

hote de perete

Unele modele de hote sunt instalate în locuri unde nu există dulapuri peste ele. În acest caz, exista solutia hotelor care se monteaza pe perete.

Apărătoarele de perete sunt uneori numite coșuri de perete, deoarece ele seamănă frecvent cu un coș de fum în formă. Sunt mai largi în partea de jos, în mod ideal întinderea lungimii aragazului (ca și în cazul modelelor de dulap), astfel încât să capteze tot ceea ce se ridică, dar se îngustează până la ventilația care seamănă cu un coș de fum.

Acestea costă un pic mai mult decât sub capacele de aerisire ale dulapurilor, dar mulți oameni preferă aspectul acestora și sunt alegerea mai logică de instalat pe o sobă care se află într-un loc fără dulapuri direct deasupra ei.

Hota insula

hote insula

Hotele de tip insula sunt foarte asemănătoare în design și aspect cu cele de perete, dar sunt proiectate pentru a fi instalate în spații unde nu există un perete pe care să atașeze hota – de exemplu, peste o plita instalată într-o insulă. În loc de ventilație care se conectează la conductele din perete, se face în tavan și se evacuează fumul în acest fel.

Acestea tind să fie putin mai scumpe, dar multe dintre ele sunt concepute pentru a fi deosebit de frumoase și cu aspect elegant. Mulți designeri interiori pot alege să meargă cu o hotă pentru insule, pentru scopuri estetice, dar pentru oricine plănuiește să aibă o bucatarie de tip insula cu mobilier pe mijlocul ei.

Hota telescopica

hota telescopica

Ideale pentru bucatariile mici unde nu exista foarte mult spatiu, au avantajul ca sunt compacte, dar preturile pot fi putin mai mari.

Daca spatiul bucatariei este ingust, aceste modele de hote telescopice sunt foarte compacte pentru perioadele cand aveti doar 1 vas pe foc, iar pentru cand gatiti la mai multe vase simultan, puteti deschide hota la maximum. Astfel, aveti in acelasi timp si o hota compacta, dar si avantajul ca o puneti in modul telescopic cand situatia o cere.

Factori de luat in considerare cand cumparati o hota

Fiecare consumator va avea nevoi, opțiuni și priorități diferite, care vor determina ce hota este mai potrivita pentru voi. Acestia sunt cei mai importanți factori pe care trebuie să îi țineți cont în timpul căutării.

Pretul hotelor

Hotele cele mai simple vă pot costa aproximativ 300 de lei fara costurile de instalare, în timp ce costul celei mai elaborate model de hota este de câteva mii de lei fara instalare. Unii dintre factorii care influențează prețul sunt previzibili: hotele mai mari vor costa mai mult decât cele mai mici, iar cele cu caracteristici suplimentare sau care sunt proiectate să fie deosebit de elegante vor costa de obicei mai mult. Capacele pentru insule și perete sunt unele dintre cele mai scumpe tipuri disponibile, în timp ce sub hotele de aerisire sunt de obicei cele mai accesibile opțiuni.

Multe tipuri de hote au un proces complicat de instalare, în special cele cu canale care aerisesc aerul în exterior. Costul mai mare pentru instalare în aceste cazuri conduce la o ventilație mai eficientă, deși modelele fără tubulatură pot recircula aerul și captează fumul și contaminanții în filtre, în loc să-l elimine complet din spațiu.

Marimea

Pentru majoritatea tipurilor de hote, mărimea trebuie să fie direct legată de suprafața bucătăriei dumneavoastră. Nu este exact o cerință ca hota dvs. să se potrivească cu mărimea plitei/aragazului dvs., dar este în general mai bine să facă ca toate particulele de fum și de mâncare care plutesc să fie prinse în hota înainte ca acestea să aibă șansa de a se deplasa în alte părți ale bucătărie.

Așa cum v-ați aștepta, hotele mai mari pot deveni scumpe, dar dacă investiți într-un stovetop mare, probabil că merita o valoare suplimentară. Sub hotele de ventilație ale cabinei trebuie să se încadreze în spațiul disponibil sub tejghea (deși unele modele sunt proiectate să se deplaseze dincolo de tejghea pentru a se potrivi dimensiunii sobei), în timp ce hota de montare pe perete și diguri insulare sunt într-adevăr limitate doar în dimensiune cu cât spațiu aveți la dispoziție. Asigurați-vă că măsurați spațiul în care intenționați să puneți hota dvs. pentru a obține dimensiunile potrivite.

Puterea de aspiratie

Cu cât hota. este mai puternică, cu atât va fi mai eficientă la locul de gătit. Dacă gătiti mult sau prăjiti des, ar trebui să căutați cu siguranță o hota de aerisire care oferă o putere de aspiratie mai mare.

Mai ales in cazul in care tubulatura de evacuare a fumului este mai lunga.

În acest din urmă caz, hota de aerisire trebuie să deplaseze aerul mai departe pentru al scoate din exterior, ceea ce explică de ce aveți nevoie de mai multă putere.

Modelele fără tubulator nu vor furniza aceeași putere ca cele care aerisesc aerul din afara casei, deoarece depind de filtre pentru a curăța aerul, în loc să îl scoată din spațiu în întregime. Și modelele mai mici nu vor fi la fel de puternice ca cele mai mari, în general vorbind.

Designul hotei

Unele hote de bază nu vor adăuga mult spațiului tău de bucătărie în termeni de estetică, dar dacă vrei să găsești o hotă care este frumoasă și adauga un plus estetic in bucatarie, cu siguranță poți gasi o hota frumoasa. Multe hote au design-uri atrăgătoare pe care musafirii le vor observa cu siguranță.

Dacă nu sunteți preocupat de stilul hotei și doriți doar ceva care să funcționeze bine și nu este evident prea vizibil, puteți găsi o mulțime de modele (mai ales în categoria incorporabilelor) care se potrivesc facturii. Dar dacă doriți o hota care să adauge aspect frumos in bucataria voastra, atunci multe mărci oferă opțiuni futuristice frumoase.

Zgomotul

Majoritatea hotelor de aerisire vor fi zgomotoase, cel puțin la modelele mai puternice. Când ne-am uitat peste recenziile diferitelor modele, una dintre cele mai frecvente reclamații din partea tuturor a fost zgomotul pe care îl fac.

Unele modele au cel puțin scopul de a fi mai liniștite decât de obicei – ele fac un zgomot, dar nu la fel de mare. Dacă aveți o șansă să vizitați un showroom, puteți obține o impresie a modului în care un model este silentios sau nu în persoană. Dacă acest lucru nu este de ajuns, recenziile clienților sunt probabil cel mai bun pariu pentru a afla ce să vă așteptați de la zgomotul hotei.

Tipul ventilatiei

Dispozitivele de ventilație sunt fie ventilate și includ canale care mișcă aerul în exterior, fie că sunt fără conducta și recirculă tot aerul pe care îl iau în timp ce încearcă să elimine cât mai mult din contaminanți de fum și miros de mancare cu ajutorul filtrelor. Hotele cu tub sunt mult mai eficiente decât cele fără conducta, dar sunt mai complicate pentru a le instala și vă vor costa mai mult.

Unii oameni locuiesc, de asemenea, în clădiri cu restricții care nu le vor permite să construiască o hota cu horn și au doar opțiunea unui model fără tub. Indiferent de motiv, puteți alege să mergeți cu o hota fără tubulatură, țineți minte că va trebui să cheltuiti in plus la înlocuirea filtrelor și va trebui să vă curățați mai des hota.

Viteza ventilatorului hotei

Majoritatea hotelor de aerisire oferă diferite viteze ale ventilatorului. Acest lucru vă oferă opțiunea de a se adapta cand gatiti foarte mult si cantitatea de fum/mirosuri este mare, sau păstrați-l la nivel mic dacă nu doriți să faceți zgomot. Cu siguranta merita sa aveti cateva optiuni, insa, de obicei, suficiente doua sau trei viteze sunt suficiente – majoritatea utilizatorilor nu vor simti ca au nevoie de o valoare mult mai mare de 3 viteze.

Usurinta instalarii

Multe hote, în special cele duble, vor necesita o instalare complicată care implică angajarea unui profesionist. Unele dintre cele mai simple modele fara conducte sunt mult mai ușor de instalat și pot fi adăugate în bucătărie fără ajutor profesional, dar dacă nu sunteți sigur dacă știți sau nu ceea ce faceți, este mai bine să contactați un specialist cu experienta.

În unele cazuri, costul suplimentar pentru un proces de instalare mai complicat merită. După cum am menționat deja, hotele cu rame de conducere sunt mult mai eficiente decât omologii lor fără duct. Chiar și așa, merită să avem o idee despre ce să ne așteptăm să fim implicați în instalare. Cu cât este mai complicat, cu atât veți plăti mai mult pentru ajutorul unui profesionist.

Alte caracteristici ale hotelor

  • Luminile – Majoritatea hotelor pe care le considerați vor veni cu lumini, deci luați în considerare ce tip și cât de strălucitoare sunt.
  • Senzorii de căldură – senzorii de căldură vor activa automat orificiul de ventilație ori de câte ori capota de rază va detecta o cantitate mare de căldură.
  • Oprirea automată – oprirea automată va decupla automat aerul după o anumită perioadă de timp.
  • Lampa indicatoare a filtrului – Pentru hotele fără racord care conțin un filtru, o lampă de control a filtrului ușurează să vă amintiți când să o înlocuiți.

Recomandare cea mai buna hota de bucatarie 2024

Pentru ca in Romania, cele mai populare sunt hotele cu conducta de aerisire incorporabile, asa cum o spune titlul articolului, o sa recomandam cea mai buna hota in raport calitate-pret din Romania.

Hota incorporabila decorativa Bosch

Vezi Oferta Zilei de Preț

hota incorporabila

Cea mai buna hota incorporabila

Calitate - 9.7
Pret - 9.5
Nivel zgomot - 8.5
Design - 9

9.2

Scor total

O hota incorporabila cu un foarte bun raport calitate- pret. Cea mai buna din categoria aceasta de hote. Adancimea hotei este de 38 cm, deci aveti grija daca mobilierul bucatariei se potriveste.

Verifica stocul si pretul
User Rating: 4.46 ( 7 votes)

Marci populare de hote

Whirlpool

Falmeg

Hansa

Bosch

Gorenje

Teka

In concluzie,

Hotele nu sunt în mod special ieftine sau ușor de instalat intr-o bucătărie, dar dacă construiți o bucătărie nouă de la zero sau treceți printr-o renovare capitala, acestea merită bine incluse în planurile dumneavoastră. Aveți o mulțime de opțiuni și ar trebui să încercați să găsiți unul care să se potrivească nevoilor dumneavoastră specifice și designului bucătăriei.

Având hota potrivită, vă puteți salva de la a face mai multă curățenie, păstrați mirosul bucătăriei curat și asigurați-vă că nu trebuie să deschideți toate ferestrele de fiecare dată când gătiți. Este o investiție utilă pentru oricine dorește să-și folosească bucătăria pentru a găti tot ce este adesea – pana la urma, nu este principalul scop al unei bucătării?

 

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog