Electrocasnice mici

Cele mai bune Gratare electrice de interior in 2024

Recomandare cele mai bune gratare electrice de interior

Gratare electrice de interior  se gasesc aproape la orice magazin de electrocasnice , dar majoritatea au caracteristici diferite si consumuri de energie mare.

2024 se apropie cu pasi repezi, vin sarbatorile de iarna impreuna cu cele mai bune oferte la electrocasnice, gratarele electrice de interior devin din ce in ce mai populare.

Iata principalele avantaje dar si dezavantaje pentru gratarele electrice de interior:

Avantaje gratare electrice de interior

 • nu necesita vase de gatit (tigai, cratite etc)
 • eficienta energetica mai mare
 • amplasamentul poate fi facut oriunde exista o sursa de energie
 • timpul de pregatire a mancarii scurt
 • ocupa spatiu mai mic
 • piese lavabile la masinile de spalat vase
 • preturi convenabile

Dezvantaje gratare electrice

 • mancarea nu are gustul la fel cu gratarul de exterior pe lemne/carbuni
 • dependente de o sursa de energie electrica
 • diversitate limitata a mancarurilor preparate

Ce gratar electric sa cumpar?

sfaturi achizitie gratare electrice

Fiecare caz este aparte, trebuie sa tii cont de mai multi factori inainte sa cumperi gratarul electric de interior cel mai bun pentru cazul tau. Modul si volumul de preparare a mancarii  sunt factori decizionali pentru alegerea gratarului. Iata principalii factori de care sa tii cont.

 • Suprafata gratarului. Daca ai o familie mare sau primesti musafiri des, orienteaza-te spre un gratar electric cu suprafata mare de gatit.
 • Puterea. Este importanta pentru a gati cat mai repede mancarea
 • Capac cu rezistenta.(gratar de contact) O parte din gratare au capace cu rezistenta incorporata pentru a prepara mancarea simultan pe ambele parti, fara a fi nevoit sa intorci mancarea
 • Piese modulare demontabile si lavabile. Majoritatea gratarelor electrice au tavite speciale de scurgere a grasimilor care pot fi spalate fie manual, fie la masinile de spalat vase.
 • Brandul. Brandurile nu sunt un factor decizional, dar daca aveti preferinte individuale puteti tine cont de brandul gratarului.

Tineti cont si de amplasamentul lor, cablurile de alimentare sunt scurte in majoritatea cazurilor. Asadar, asigurati-va ca locul este bine aerisit si ca aveti o priza in apropiere.

Recomandare gratare electrice de interior

Gratar electric Tefal

gratare electrice bune 2019

Un grătar electric de interior foarte bun, de tipul amintit mai sus, gratar de contact(cu capac cu rezistenta incalzita). Cel mai bun lucru la el este ca se curăță foarte ușor, piesele sunt detasabile si se pot băga și la mașina de spălat vase. Destul de mare pentru a pregăti alimentele. Alimentele preparate la el sunt foarte gustoase, puterea lui este foarte mare.Are 4trepte de setare a temperaturii, una pentru legume, a doua pentru carnea de pește și bineînțeles treptele maxime pentru a gati fripturi.

Grill foarte usor de folosit si curatat datorită plăcilor de teflon demontabile. Suprafata de acoperire a placilor permite curatarea acestora in masina de spalat vase. Tava de colectare a grasimilor poate fi introdusa si curatata in masina de spalat vase.

 • Perfect pentru a găti toate tipurile de carne datorită puterii mari de 2000W
 • Plăci cu înveliș anti-aderent
 • Sase programe prestabilite de preparare a diferitelor feluri de mancare: burger, pui, sandwich, carnati, carne rosie, peste etc.
 • Tava de mari dimensiuni pentru colectarea grăsimilor, demontabilă
 • Spatiu dedicat special creat pentru depozitarea cablului
 • Invelis exterior metalic pentru a facilita curatarea aparatului

 

Gratar electric Philips 

cel mai bun gratar electric de bucatarie

Philips sunt renumite pentru designul lor. Acest model este din categoria grătarelor deschise, ideal este dacă le puneți sub hotă sau lânga geam. Nu scot foarte mult fum, dar asta depinde și dacă vă ocupați de mentenanța lui.

Dacă lăsați resturi de mâncare pe plită, la următoarele utilizări o să constatați că începe să scoată fum la prepararea alimentelor.

Cel mai bun fapt este că are 2 separeuri pe grătar:

 1. Separeu dedicat pentru pregătirea cărnurilor
 2. Separeu dedicat pentru pregătirea legumelor aldente

La fel ca și cel de mai sus, are componentele detașabile pentru a asigura o curățare adecvată sau la mașina de spălat vase. Treptele de setare a temperaturilor pentru alegerea optimă de gătire uniformă a alimentelor.

Conține și o tavă de colectare a grăsimilor topite. In plus, vine cu o spatulă specială pentru a întoarce mâncarea. Dimensiunea plitei este foarte bună, asigură prepararea simultană a mai multor tipuri de alimente.

Are și o parte negativă, cablul este puțin prea scurt de doar un metru.

La acest model se poate găti foarte bine și carnea de vită, care este de știut că necesită temperaturi mari pentru a face crustă.

De mentionat faptul ca la acest model preparatele vor necesita atentie si trebuie intoarse.

 

 

Cel mai ieftin gratar electric Star-Light 

gratar electric iefitn

Acest model de grătar electric ieftin, pentru cei care au buget limitat de cumparaturi. Ideal pentru studenti sau pentru familiile mici pentru prepararea burgerilor.

Este printre cele mai bune gratare electrice de interior la raportul pret-performanta. De tipul gratarului de contact, atinge temperaturile optime foarte repede, dar vine cu compromisul puterii și al suprafeței de gătire.

Are 2 mici tăvițe detasabile unde se scurg grasimile arse, lavabile. Prepară carnea de burgeri extrem de repede, ceea ce il face ideal pentru familiile mari, unde rapiditatea de preparare contează.

Dacă nu este curățată în mod constant plita de coacere, cu timpul, începe să scoată fum din ce în ce mai mult.

Așadar, asigurați-i o mentenanță după fiecare utilizare. Cel mai bun din segmentul acesta de prețuri ieftine.

În concluzie,

Ca să găsești cel mai bun gratar electric de pe piață, trebuie să ții cont de aceste criterii. Depinde foarte mult si de bugetul alocat, si de tipul gratarelor electrice.

Sunt foarte multe branduri care produc cele mai bune grătare electrice.

[ratings]

 

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog