Casa

Cel mai buna Gratar de gradina in 2024

Recomandare cel mai bun gratar de gradina 2024

Când vine primăvara și vara, în 2024, o să fie normal să miroși aroma de mâncare la gratar făcut la gradina în aer liber. Apoi, vine întrebarea ” ce grătar de exterior să cumpăr? ” , ” să aleg gratarul cel mai ieftin?” Unul dintre cele mai importante aspecte pentru a face o friptură perfectă este alegerea unor grătare de grădini potrivite. Există multe tipuri și dimensiuni de grătare, precum și caracteristici speciale de luat în considerare. Evaluați nevoile dvs. de grătar de exterior și cântăriți opțiunile pentru a alege pe cea perfectă pentru dvs.

Top 3 cele mai bune gratare de gradina in 2024

Alegeti tipul de gratar de gradina

 

 

tipuri de gratare de exterior

 

 

Iată cele mai bune alegeri de grătare pe diferite tipuri.

Pentru fiecare tip de utilizare, exista cele mai bune tipuri de grătare.

La sfârșitul acestui articol o să facem un top 5 cele mai bune grătare electrice sau pe cărbuni în 2024.

Grătarele pe cărbuni sunt cele mai populare și îndrăgite de români.

Cum sa cumperi gratarul de gradina ideal?

 • 1.Alegeți cu un gratar de gradina cu cărbune dacă sunteți răbdător și vă place aroma unică. Grătarele de cărbune sunt cele mai frecvente tipuri de grătar și sunt cele mai accesibile, costând de obicei între 400 și 1500 de lei pentru o calitate superioară. Mulți îi preferă pentru gustul deosebit de fum care le furnizează prin faptul că este alimentat cu cărbune. Grătarele cu cărbune necesită mai mult timp pentru a pregăti friptura și necesită curățare după fiecare utilizare.
 • 2.Alege un grătar cu gaz dacă aveți un buget mai mare. Grilele cu gaz sunt alimentate cu propan lichid sau gaz natural și vă oferă un control mai bun al temperaturii. Puteți obține un grătar cu gaz de bună calitate de la aproximativ 800 de lei la aproximativ 2.000 ron. Există gratare pe gaz acolo cu preturi de mii de lei, dar chiar dacă chiar vrei să-ți impresionezi vecinii, grill-urile pe gaze mai scumpe în calitate. Această opțiune poate fi mai scumpă, dar necesită un pic mai puțin timp și efort.
 • 3.Alegeți un grătar electric dacă locuiți într-un complex de apartamente. Grill-urile electrice sunt excelente pentru cei care nu au grijă să se ocupe de inconvenientele legate de grill-ul tradițional. Grilele cu gaz și cărbune oferă mai multă aromă, dar pot necesita câteva produse și pași diferite. Cu grătarele electrice, pur și simplu îl conectați într-o priză și sunteți gata de a prepara friptura.
Țineți cont de spațiu unde folosiți grătarele
 • 4.Mergi pe un grătar cu afumătoare. Afumătoarele încetinesc perioada de gătit în cantități mari de alimente pe o perioadă mai lungă de timp, și dau aromă deosebită fripturilor. Afumătoarele sunt mult mai mari decât grătarul mediu și pot funcționa electronic sau pot fi alimentați cu cărbune sau gaz propan.
 • 5.Rețineți că există și alte opțiuni. În timp ce carbune, gaz, electric și gratarele cu afumătoare sunt cele mai populare, există mai multe alte tipuri de grătar care ar putea potrivi nevoilor dvs. mai bine. Alte tipuri de grătar sunt:
  Hybrid: un grătar care poate folosi propan într-o zi și carbune în următoara zi.
  Pelet: un grătar care funcționează la fel ca un grătar de cărbune, dar utilizează, în schimb, pelete din lemn.
  Portabil: un grătar mobil, ideal pentru camping, și vine fie pe gaz, cărbune, fie electric.

Decideți mărimea gratarului de exterior

 

gratar outdoor pentru gradina

 • 1.Mergi pe un gratar mare dacă găzduiesti frecvent petreceri sau ai frecvent oaspeti. Obținerea unui grătar mai mare va reduce la minimum timpul de gătit pentru grupele mari și va permite tuturor să mănânce în același timp. Dacă intenționați să gătiți pentru mulți oameni dintr-o dată, 400-500 de centimetri este o dimensiune bună.
 • 2.Achiziționați un grătar mai mic dacă nu aveți mult spațiu pentru amplasament. Nu uitați să măsurați zona pe care intenționați să o preparați înainte de a selecta unul. Gratarele vin în toate formele și dimensiunile, iar unele chiar au capacități mobile. Indiferent dacă aveți o curte mare sau un terasă de apartament, ar trebui să găsiți ceva care să se potrivească spațiului dvs.
 • 3.Obțineți un grătar mai mare pentru a găti bucăți mai mari de carne în mod eficient. Bucăți mai mici de friptură, carne de pui și legume pot fi făcute la grătar cu un grătar mai mic, fără probleme. Dacă sunteți interesat să gătiți bucăți de carne mai mari, cum ar fi coaste întregi de porc, veți avea nevoie de ceva cu o suprafață mai mare.

Acordați prioritate pentru anumite caracteristici la gratar de gradina

 

 • 1.Alegeți un grătar de gradina cu rafturi. Un grătar cu rafturi este foarte util oricărei gospodării, nu ați fost frustrat că nu aveți unde să așezați sau să pregătiți fripturile?. Obțineți un grătar cu rafturi robuste pe laturi pentru a satisface această necesitate de depozitare. Cele mai bune sfaturi de achiziție constau în alegerea unui grătar cu rafturi.
 • 2.Alege un model de grătar cu termostat încorporat pentru a evita arderea fripturii. Fiind capabil să spună că temperatura interioară a grătarului este în orice moment un avantaj important. Carnea este deosebit de sensibilă la temperatură, deci cu cât sunteți mai conștienți de ea, cu atât va ieși mai bine carnea.
 • 3.Achiziționați o husă de protecție pentru grătar pentru a vă păstra grătarul. Protejarea grătarului este o investiție demnă pentru că va prelungi durata de viață a grătarului dvs., protejându-l de intemperii. Du-te pentru un vinil neilustrat, poliester, pânză de ulei, sau acoperă cu nylon acoperit de vreme.
Este deosebit de necesar să obțineți un capac în cazul în care grătarul dvs. este fabricat din oțel inoxidabil, pentru că vă va proteja grilajul de la șoc.
 • 4.Asigurați-vă că grătarul dvs. de gaz are cel puțin două arzătoare din oțel inoxidabil sau din alamă. Având cel puțin două arzătoare vă permite să aveți una oprită și unul pe pornit. Este mai bine dacă puteți cumpăra un grătar cu mai mulți arzătoare, deoarece acest lucru vă va permite să aveți zone diferite de căldură, care pot fi utile atunci când se prepară mai multe tipuri de alimente la un moment dat. Rămâneți departe de arzătoarele din aluminiu și fontă, deoarece ruginesc și corodează ușor.
 • 5.Cumpărați un coș special pentru pregătirea legumelor. Poate fi foarte dificil sa gatesti legume si anumite tipuri de fructe de mare, cum ar fi crevetii, fara să cadă in flacara sau pe cenusa. Obținerea acestui accesoriu împreună cu gratarul în sine va împiedica acest lucru să se întâmple.
 • 6.Stai departe de caracteristicile inutile și complicate dacă ești un începător. Mai ales dacă sunteți la primul grătar profesional, gândiți-vă de două ori înainte de a cumpăra grătare complexe cu afumătoare etc, startere electrice de cărbune și rotisoare. De cele mai multe ori, aceste caracteristici provoacă mai multă frustrare decât merită.

Recomandare gratar pentru gradina de exterior

Gratar pe carbune Tennessee 200

Recomandat pentru gratarul pe lemn/carbuni cu afumatoare

gratar de gradina

 

Cele mai bune caracteristici:
 • afumătoare
 • termometru in capac
 • mobil

Un gratar la pret accesibil ideal pentru curte. Este destul de mobil pentru a fi amplasat oriunde în grădină.

Este prevăzut cu o mică măsuță pentru a tine friptura sau pentru a o marina/condimenta la fața locului.

Funcționează pe cărbuni, are capac cu setarea nivelului de aerisire pentru a permite setării a temperaturii dorite, conține și un termometru ce indică temperatura din interiorul gratarului.

Este destul de ușor de întreținut, dar recomandăm curățirea lui după fiecare utilizare.

Descriere

Tennessee 200,suprafata de gatiti emailata din 3 parti 66×37 cm,2 roti,termoemtru in capac,33 de kg,camera de ardere 23×32 cm,masa de lucru frontala

Păreri PRO:
 • prețul decent
 • are pervaz pentru asezarea vaselor
 • capac solid
 • poate fi usor de transportat
 • afumatoare
Păreri CONTRA:
 • puțin cam micuță suprafața pervazului

Gratar pentru gradina pe gaz

Recomandat persoanelor ce nu au timp să ardă lemne sau cărbuni

 

Cele mai bune caracteristici:
 • Termometru
 • Spațiu depozitare
 • Putere calorică mare
 • Inox

Iată și un model de gratar pe gaz pentru gradină. Este prevăzut cu 2 suprafețe/rafturi pe laterale pentru a tine vasele cu mâncare, termometru si 3 arzatoare.

În plus dispune și de un dulăpior de depozitare. Este la fel ca gratarul anterior dotat cu 2 rotițe pentru a fi ușor de mutat/depozitat.

Arzătoarele sunt foarte puternice, fiecare de 3.2kw, echivalentul arzătoarelor de aragaz de tip WOK.

Este din inox și vopsit electrostatic.

Poate atinge temperatura de peste 400 de grade, ceea ce înseamnă că puteți pregăti orice tip de mâncare la el.

Suprafața de gătire este cam micuță, dar pentru o familie și câțiva invitați face față cu brio.

Descriere

Gratar gaz LANDMANN 12736,3 arzatoare,3.2 kw fiecare din aluminiu,27.5 x40 cm(dublu)

Păreri PRO:
 • are 2 rafturi laterale (unul cu incălzire)
 • are dulăpior
 • ușor de transportat
Păreri CONTRA:
 • suprafața mică a gratarului

Cel mai bun gratar de gradina cu afumatoare

Pentru cei care apreciază cele mai bune cărnuri afumate la grătar pentru grădină

 

Cele mai bune caracteristici:
 • grătar bun de fontă
 • termometru inclus
 • spațiu de depozitare
 • grătare multiple

Nimic nu se compară cu carnea afumată, cel mai bun sfat este să vă pregătiți din timp pentru un weekend cu prietenii, pregătiți carnea cu o seară înainte și puneți-o la afumat la prima oră pentru a fi gata când ajung invitații.

Este un gratar pentru gradina extern foarte bine construit , din materiale de calitate, dar nu înseamnă că nu va trebuie o prelată specială pentru a-l întreține. Dacă o să îl lăsați în grîdină expus o să apară rugină pe anumite locuri.

Ideal este să-l depozitați în camera tehnică a casei sau în garaj.

Este recomandat atât a fi utilizat ca gratar de gradina pe carbune, dar si ca gratar pe lemne.

Dispune de termometru, coș de eliberare a fumului și un mic raft frontal. Ce este drept, puteți pune un vas si deasupra afumătorii pe capacul ei.

Suprafața grătarului este foarte generoasă, așa că puteți pregăti fripturi de toate tipurile. În plus, aveți grătare de fontă multiple confectionate din cele mai bune materiale de cosntructie, adică fonta.

Afumătoarea de la acest gratar pe cărbune face toți banii. Recomandăm de asemenea câteva termometre de tip sondă, pentru a monitoriza temperatura cărnii la interior.

Descriere

Smoker-ul cu Afumatoare Smoking Classic

Eeste ideal pentru pasionatii de gatit in stil indirect, usor afumat, iubitori ai smoking-ului sau al afumarii la cald. Este echipat cu o cutie laterala pentru afumare dotata cu 2 gratare de fonta ce permit simultan afumarea si gatitul direct. Gratarul principal (cutia mare) este dotat cu 4 gratare din fonta, ustensila pentru ridicarea gratarelor si suport de mentinere la cald ideal pentru mentinerea preparatelor calde. De asemenea, este dotat cu gratar pentru carbuni sau lemn ajustabil pe inaltime. La exterior este echipat cu mese laterale si frontale din lemn practice pentru sosuri, condimente si ustensile de Gratar. Termometrul din inox integrat in capac ofera in permanenta controlul asupra temperaturii interioare ce poate fi reglata cu ajutorul sistemului de ventilatie. Smoker-ul este mobil cu ajutorul celor doua roti din plastic, mutarea Gratar-ului fiind rapida si usoara.

Păreri PRO:
 • afumătoare de calitate
 • lungimea grătarului
 • cos evacuare fum
 • roți solide pentru transportare
Păreri CONTRA:
 • nimic

Gratar pentru gradina electric

Recomandat pentru cei care au gradina mica

Cele mai bune caracteristici:
 • Oțel inoxidabil
 • Capac închidere
 • 70 – 350 grade Celsius
 • 7 trepte de căldură

 

Pentru cei puși pe grabă și care nu vor să piardă prea mult timp pentru prepararea unui gratar delicios, acest model se pliază foarte bine pentru această categorie de persoane.

Nu este ideal pentru petreceri de weekend cu mulți invitați, dar ideal pentru o familie cu 2-3 copii.

Are avantajul că se întreține ușor și prepară mancare fără prea mari bătăi de cap.

Dar,

Cel mai bun avantaj este, desigur, faptul că nu necesită prea mult timp pierdut ca în cazul grătarelor pe lemne sau pe cărbuni.

Nu este aroma similară cu friptura la grătar pe carbuni, dar nici foarte departe  nu este. Este foarte solid, cu 2 rafturi laterale ideale pentru a pune 2 vase de preparare a cărnii. Este destul de puternic pentru a prepara mâncarea foarte repede.

Grătarul este rotund, cam micuț dar cum am spus mai sus, îl recomandăm pentru anumite situații.

Capacul menține temperatura constantă în interior, ceea ce înseamnă că friptură va fi pregătită uniform.

Descriere

Caracteristici si avantaje in utilizare:
 • 7 trepte de caldura echivalente intervalului de temperatura 70° – 350° C;
 • concept EASY REFLECT – reflector de caldura pentru o repartitie uniforma a caldurii
 • reflector de caldura cu folie de aluminiu detasabila pentru colectarea grasimilor
 • capac emailat prevazut cu maner frontal si fixat cu balama de cuva
 • cuva emailata prevazuta cu bol pentru colectarea grasimilor de pe reflectorul de caldura
 • ideal pentru spatii reduse, gen balcon sau terase de mici dimensiuni
 • stativ stabil si compact ranforsat din plastic termorezistent si nylon
 • mese laterale rabatabile din material plastic termorezistent Dotare standard si piese componente:
 • cuva sferica cu Ø exterior 42 cm
 • gratar emailat si portelanat Ø 39,5 cm
 • panou de comanda, pozitionat frontal, prevazut cu tasta ON/OFF si taste pentru treptele de incalzire
 • buton I / O pozitionat in lateral pentru intreruperea alimentarii cu curent electric
 • spirala electrica
 • panou EASY REFLECT
 • bol emailat pentru colectarea grasimilor
 • folie de protectie din aluminiu
 • set de montaj (toate ustensilele necesare pentru montaj simplu si rapid)
 • manual de utilizare cu sfaturi pentru gatit si intretinere in limba romana
 • cablu electric de lungime 1,5m cu stecker schuko (clasa E&F);
 • garantie: 2 ani pentru toate defectele de fabricatie si 3 ani pentru corodarea cuvei si/sau capacului
Păreri PRO:
 • rapiditate pregatire friptura
 • solid
 • ușor de întreținut
 • ocupă spațiu mic de depozitare
Păreri CONTRA:
 • suprafață cam mică a grătarului

Gratar de gradina ieftin pe lemne

Recomandat pentru cei cu buget limitat

recomandare gratar pentru gradina pe lemne

Cele mai bune caracteristici:
 • reglabil pe înălțime
 • tăviță laterală
 • demontabil

 

Asa cum v-am obișnuit, trebuie sa facem o recomandare pentru cei cu buget mic. Acesta este cel mai bun bun gratar de gradina la raportul calitatepret.

Este un gratar ieftin, dar are câteva atuuri. Se poate demonta și depozita în spații înguste. Așadar, este pentru persoanele care nu au cele mai mari gradini.

Grătarul se poate regla pe nivele de înălțimi, suprafața grătarului este destul de generoasă.

Sigur,

Nu este confectionat din cele mai bune materiale, este vorba de un grătar simplu, de fier, iar tabla este solidă din fier cu grosime de 3mm.

Măsuța laterală este bună pentru a ține ustensilele, dar nu pentru a pune mâncarea pe raft, este mult prea îngust pentru ține vasele cu mâncare pe grătar.

Dar, unul dintre cele mai bune lucruri este faptul că este fabricat în România, nu putem să nu recomandăm un grătar de calitate făcut la noi acasă.

Descriere

Gratar reglabil pe 3 nivele pe carbune confectionat din tabla de 3 mm grosime cu grilul din fier , produs in Romania.

Avand picioare demontabile foarte stabile este usor de a fii transportat in masina pentru iesirile la iarba verde. Grilul se poate regla pe 3 niveluri astfel incat sa obtinem cea mai buna temperatura de gatire, primul nivel este la 10 cm deasupra jarului, al doilea la 13 cm si al treilea la 16 cm, mai are si o tavita laterala metalica pe care se pot pune diferite obiecte pentru a le avea la indemana.

vopsit cu vopsea termorezistenta.

Păreri PRO:
 • prețul ieftin
 • demontabil
 • reglabil pe înălțime
 • ușor de transportat / depozitat
 • tăviță laterală
Păreri CONTRA:
 • nimic

Acesta a fost TOP 5 cele mai bune recomandari de gratare pentur gradina din 2024.

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog