SanitareUstensile bucătărie

Cele Mai Bune Filtre De Apa 2024

Recomandare cele mai bune filtre de apa

O sa vorbim in acest articol despre cele mai bune filtre de apa pentru consumul de apa de la reteaua publica. Este un subiect despre care, in sfarsit, mi-am facut personal timp sa il promovez.

Top Cele mai Bune Filtre de Apa in 2024

Probabil multi dintre voi ati incercat sa gustati apa de la robinet de la reteaua publica asa este?!

Prima impresie:

 • Gust de apa statuta
 • Gust metalic
 • Odor de clor

V-ati pus vreodata problema, cum sa scapati de acele gusturi de la apa de la reteaua publica?

Ei bine!

Exista o solutie, veche de mii de ani. Filtrarea apei cu ajutorul filtrelor de apa moderne face ca apa de la reteaua nationala sa aiba aceleasi proprietati ca apa plata imbuteliata la sticle de la branduri arhicunoscute.

Stiu,

O sa ziceti ca este imposibil!

Cat de bine actioneaza filtrele de apa?

cele mai bune filtre de apa potabila

Nu pot sa va dau un raspuns concret, fiecare oras/localitate isi purifica apa diferit, nivelurile de clor/nitriti/minerale/metale grele vor fi diferite de la oras la oras. Asadar, cel mai indicat este sa duceti mostre de apa la un laborator special de analize direct de la robinet impreuna cu mostre de apa filtrata prin filtre de apa moderne si de ce nu? Si o mostra de apa plata imbuteliata, pentru o comparatie completa. O sa aveti mari surprize si sa constatati ca daca folositi cele mai bune filtre de apa cunoscute, apa o sa aiba propritati similare cu apa imbuteliata, uneori rezultate chiar mai bune ca apa la sticle de plastic.

Cum este posibil sa obtineti rezultate mai bune ca apa imbuteliata?

Simplu,

Ganditi-va ca lasati un bax de sticle de apa plata in soare in petul de plastic. O mare parte din acel plastic incins va elibera particule de plastic in apa, astfel apa va fi contaminata doar din simplul motiv ca este tinuta in sticle de plastic.

Costa mult sa cumpar filtre de apa bune ?

Comparativ cu pretul apei la sticle de plastic, investitia intr-un filtru de apa foarte bun este amortizata in mai putin de 3 luni, depinde si de volumul obisnuit de apa pe care il cumparati.

Tineti cont ca la investitia initiala platiti sistemul intreg de filtrare, dupa un an sau un anumit ciclu de folosire, in medie filtrele au capacitati diferite de filtrare, de la 4.000 de litri si pana la 8.000 de litri filtrati, dupa care filtrele trebuiesc schimbate.

Odata ce aveti sistemul instalat, schimbarea filtrelor si costul lor este aproape cu 50% diminuat, pentru ca deja aveti instalatia facuta si montata, schimbatul filtrelor se face in mai putin de 1 minut.

Asadar, daca aveti o familie mai numeroasa si folositi foarte mult apa imbuteliata, economiile se ridica la mii de lei anual.

Ce tip de filtre de apa sa aleg?

In acest articol o sa vorbesc despre filtrele pentru reteaua publica de apa, pentru cei care stau la case si au foraj de mare adancime pentru a doua panza freatica si vor sa aiba apa potabila extrasa din pamant, filtrele sunt diferite si mult mai complexe in functie de necesitati si capacitatile necesare de filtrare/minut.

In medie sunt 3 tipuri de filtre de apa accesibile in comert in 2024:

 1. Filtre de apa cu sistem triplu/cvadruplu de filtre
 2. Filtre de apa care se monteaza direct pe robinetul bateriei de chiuveta
 3. Cani filtrante de apa

Cea mai simpla metoda este bineinteles, cana filtranta, dar volumul de filtrare este diminuat, iar nivelul de filtrare nu este comparabil cu un sistem triplu de filtre.

Filtrele care se monteaza direct la bateria chiuvetei sunt mult mai usor de montat decat un sistem triplu, dar sunt putin inestetice si au putin capacitatea marita de filtrare comparativ cu canile filtrante, dar din nou este un nivel scazut comparativ cu un sistem complet de filtrare.

Cea mai dificila instalare este la sistemele de filtrare cu 3 sau 4 filtre. Necesita o gaura de 12 mm in coltul chiuvetei pentru instalarea bateriei special concepute pentru filtru, si alimentarea cu apa se face prin montarea unui Teu de bronz pe conducta de alimentare cu apa rece.

Eu va recomand sa alegeti un sistem complet de filtrare de apa cu 3 filtre, amortizarea investitiei se face foarte repede, astfel ca dupa primul an o sa aveti economii substantiale la buget. Plus faptul ca nu mai trebuie sa carati sticle de plastic si apoi sa le aruncati la gunoi.

O sa vorbesc in viitor pe xtz.ro despre filtrele speciale pentru cei care au puturi forate.

Recomandare filtre de apa bune pentru 2024

Filtru de apa Aquaphor Crystal A

recomandare cele mai bune filtre de apa 2019

Iata unul dintre cele mai bune filtre de apa ideale pentru apartamentele de bloc sau case rezidentiale care sunt racordate la reteaua publica de apa.

Acest sistem de filtrare il am si la locuinta mea, cat si la birou.

Gustul de conducta/metalic si al clorului este total anihilat cu acest filtru. Am testat gusturile la mai multe persoane/prieteni, le-am dat 2 pahare de apa, unul cu apa borsec si unul cu apa filtrata la acest filtru, si nimeni nu a putut sa simta vreo diferenta intre ele la gust.

Cat despre gustul apei de la reteaua publica nefiltrate, cred ca majoritatea stiu gustul clorului din apa, chiar si fumatorii inraiti pot simti gustul clorului din apa de la robinet.

Acest sistem vine la pachet cu aproape toate piesele necesare instalarii. Mai putin burghiul pentru gaura de 12mm in chiuveta pentru montarea bateriei speciale, si burghiul pentru fixarea sistemului in holzsuruburi cu dibluri.

Pe langa o bormasina, veti mai avea nevoie si de cateva chei de tip papagal sau fixe pentru montajul T-ului pe conducta de apa rece, in care veti conecta filtrul si robinetul de apa actual. Un instalator ar trebui sa monteze filtrul in mai putin de 20 de minute.

Tineti cont ca reteaua publica de apa are clor mult, asta inseamna ca nivelul bacteriilor este scazut, asadar nu este nevoie de filtrare prin osmoza sau filtre speciale pentru scaderea bacteriilor. Dar, se pot adauga si filtre special concepute pentru eliminarea bacteriilor din apa.

Pareri PRO:

 • Pretul bun atat al sistemului cat si al filtrelor
 • Nivel de filtrare foarte bun
 • Scoate complet odorul de clor din apa
 • Foarte usor de schimbat filtrele
 • Filtru de carbon activ si filtru cu argint
 • Dupa schimbarea filtrelor economiile banilor sunt substantiale

Pareri CONTRA:

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog