Tehnologie

Cea mai buna drona in 2023

Recomandare cele mai bune drone in 2023

O drona buna de top nu este deloc ieftina pentru 2023, dar puteti sa va orientati pe modelele din anii anteriori 2020-2021. Acestea au pretul scazut, iar la timpul lor au fost categoria de varf a dronelor.

Aceste aparate de zbor mici vă permit să explorați împrejurimile dvs. de sus, și să faceți fotografii și clipuri video magnifice. Unul dintre cele mai incitante și inovatoare tehnologii care apar în ultimii ani, o recomandare drona  decentă costă relativ puțin, deci nu a fost niciodată un moment mai bun pentru a ajunge la cer :).

Indiferent dacă vă actualizați dronele existente sau cumpărați primul dvs. model, atunci trebuie să știți de unde să începeți. Vom sublinia diferitele tipuri de drona pentru a alege între ele, caracteristicile de luat în considerare și gama de prețuri pe care vă puteți aștepta să plătească.

Ce tipuri de drona buna să cumpăr? Recomandare 2023

drone bune pentru filmari la nunti

Când vine vorba de cumpărarea de drone de zbor, nu trebuie să țineți cont de numeroasele modele și caracteristici ca atunci când cumparati un nou telefon smartphone. De fapt, puteți pune pune dronele în două categorii largi: drone cu camere de filmat profesionale și drone mici de începători.

Pentru unii utilizatori, o dronă nu este doar o dronă, decât dacă poate capta imagini perfecte din zbor; ceilalți cumpărători doresc doar să controleze un aparat de zbor în aer și nu vă deranjează sacrificarea imaginilor digitale captate în schimbul unui pret mai accesibil. Pe lângă faptul că au costuri mai ieftine, așa-numitele drone de jucărie pot zbura în interiorul caselor, deci nu va trebui să ieșiți afară să vă jucați cu ele.

În timp ce unele dintre aceste mici drone de interior vin cu camere simple atașate – ceea ce face clasificarea noastră să fie usoară – aceste camere pot captura numai imagini de calitate scăzută, deci nu vor contribui foarte bine la următorul clip video captat.

Pe lângă dimensiunea și calitatea camerelor, aceste categorii vin adesea cu sisteme de control diferite. Dacă optați pentru o drona mai mare echipată cu o cameră capabilă să filmeze video la 1080p HD sau 4K UHD , atunci va avea de obicei un controller separat. La modelele foarte ieftine (de jucarie) controlul dronei se face cu telefonul smart.

Cei mai mulți începători vor fi mulțumiți fie cu cea mai buna drona standard echipată cu cameră, fie cu o jucărie ieftina. Deși nu ne vom concentra prea mult pe alte categorii, există și alte două tipuri de drone care merită să fie menționate. Dronele de curse, orientate către consumatorii cu conștiință de viteză, vin adesea ca truse cu piese de schimb pe care cumpărătorii trebuie să le cumpere separat. Dronele de curse pentru profesioniști, folosite de regizori de filme, costa câteva mii de dolari, dar au o calitate fantastică a videoclipurilor. Aceste categorii scumpe de drone oferă specificații și viteze mai bune, dar cumpărătorii trebuie să-și i-a în serios tehnologia dronei.

Înainte de a începe să vă deplasați prin liste de specificații și caracteristici, luați în considerare ceea ce doriți să faceți cu o drona sau, probabil, cât de mulți bani plănuiți să cheltuiți, tineți cont de orice recomandare drona in 2020. Vrei să te distrezi puțin cu un copter în jurul livingului și grădinii? Sau ați prefera să vă îndreptați spre fotografiile de peisaj minunate și pentru filmări de nunți sau alte evenimente importante? Odată ce ați decis o prioritate, sunteți gata să începeți să luați o drona.

Recomandare caracteristici drona

caracterisiti drona

 • Prețul dronei nu vă va oferi un indicator exact al calității unei mașini, deși oferă o evaluare rapidă și aproximativă a cadrelor care sunt mai bune decât altele. În general, dronii mai scumpi vor zbura mai mult și mai mult, vor face filme și fotografii mai bune și vor veni cu mai multe clopote și fluiere. Dar pentru a lua o decizie mai informată, va trebui să obțineți informații specifice. Iată caracteristicile pe care trebuie să le cunoașteți.
 • Durata de viata a bateriei: La fel ca un smartphone, un drone va epuiza in cele din urma sucul. Chiar și pe cele mai bune modele, timpii de zbor între taxe se luptă să depășească 30 de minute. Desigur, puteți purta întotdeauna o baterie suplimentară – dar dacă credeți că ați putea face acest lucru, asigurați-vă că includeți costul bateriilor de rezervă în prețul total al opțiunii pe care o analizați.
 • Motoare brushless: Atunci când citiți o listă, puteți întâlni acest termen. Motoarele fără perii costă mai mult decât cele periate, dar în schimb, ele oferă o funcționare mai silențioasă și posedă o durată de viață mai lungă, ceea ce înseamnă că nu va trebui să le înlocuiți atât de des.
 • Camera: Dacă doriți înregistrarea de cea mai bună calitate, specificațiile camerei foto ar trebui să fie o mare atenție. Deci, asigurați-vă că ați căutat fotografia și rezoluția video a camerei integrate a dronului. Cele mai multe modele decente – fără a include jucării de jucărie – vin acum cu o cameră încorporată, dar unele vă permit să vă atașați. Pentru mai multe informații despre caracteristicile care vă permit să capturați fotografii și clipuri video de înaltă rezoluție, consultați ghidul nostru pentru alegerea unei camere digitale.
 • Modul headless: Începerea de zbor cu o drona poate fi dificilă, deci pentru începători, unele modele oferă modul headless. Aceasta înseamnă că atunci când apăsați butonul de control într-o singură direcție, drona se va mișca în acea direcție în raport cu tine, mai degrabă decât în ​​raport cu locul unde indică joystick-ul.
 • GPS integrat: La capătul premium al pieței de telefoane mobile, veți găsi modele cu GPS integrat, care le permite mașinilor de zbor să știe unde se află în lume. Această actualizare ajută drone dvs. să-și găsească drumul înapoi acasă – o caracteristică numită, cu ușurință, return-to-home sau RTH – și îmbunătățește stabilitatea sa generală și abilitățile de navigare. De exemplu, mulți drone cu GPS pot trece cu ușurință într-un singur loc.
 • Modul de urmărire: unii droni echipați cu GPS oferă de asemenea această opțiune: Modul Follow-me vă permite să vă urmăriți pe dunăre pe pământ sau pe ocean, astfel încât să vă puteți concentra pe ciclismul dvs. montan sau pe zborul în timp ce antenele dvs. de marcaj . Anumiți drone fac acest lucru mai bine decât altele, deci verificați-le cu recenziile utilizatorilor pentru a vedea cât de bine funcționează modul în practică.
 • Gimbal: În timp ce dronii cresc în preț, veți observa că încep să aibă ceva numit “gimbal integrat”. Acest suport menține camera stabilă în timp ce se deplasează în vânturi mari și altitudini crescute. (Jucătorii mai mici de jucării nu vor avea atașamentul acesta, dar nu au nevoie de el, pentru că sunt adesea zburați în interior sau la altitudini mai joase.) Dacă doriți cele mai bune înregistrări video și fotografii, asigurați-vă că dronul include un rampă .
 • Senzor de evitare obstacole: O caracteristică premium pentru unii drroni premium, evitarea obstacolelor vă va costa bani, dar ar putea doar să vă protejeze mașina împotriva crăpării într-un copac. Ca și în modul următor, unii drone fac acest lucru mai bine decât altele. Prin urmare, pe lângă faptul că remarcați dacă un model are această abilitate sau nu, verificați recenziile online pentru a vedea dacă funcționează ca anunț.
 • Raza de acțiune: raza de acțiune a unui drone vă arată cât de departe puteți deplasa înainte de a vă pierde controlul. Dronții profesioniști la nivel mai scump au mai multe game. Indiferent cât de departe se poate depărta drone-ul tău, trebuie să ții minte că ar trebui să-ți ții ochii în permanență.

Recomandare cea mai buna drona in functie de buget

Quadrocopter X5C-1

drona quadrocopter syma 2019 O drona foarte bună și ieftină ideală pentru începuturile fiecărui utilizator. O recomandăm pentru persoanele care vor să exerseze zborul cu dronele. Este mai mult o jucărie decât o drona cu pretenții.

Are destule funcții cât să vă atragă să cumpărați modelele mai scumpe cu filmări de calitate.

In general dronele Syma le-am recomandat de-a lungul articolelor. Sunt un Brand în continuă ascensiune. Calitatea materialelor este foarte bună. La acest model recomandăm să le folosiți în interior, sau în exterior dacă nu este vânt și condițiile meteo sunt favorabile.

Compania s-a axat pe nișa dronelor de jucărie și a celor din categoria medie a prețurilor.

Pareri pro:

 • pretul ieftin
 • soft bunicel de control
 • este mică
 • desi are durata mica de zbor, in pachet sunt 2 acumulatori pentru compensare

Pareri contra:

 • durata mică de zbor /acumulator ~cca 7 minute care se reduce daca este vant

Drona Hubsan X4 H501M

recomandare drona hubsanO drona capabilă, din categoria medie a dronelor. Nu este nici foarte scumpa, nici foarte ieftină.

Hubsan X4 este o drona accesibilă pentru începători, cu o cameră simplă și până la 20 de minute de zbor. Spre deosebire de Syma x5c-a, Hubsan X4 a absolvit de la categoria de jucării de zbor la categoria medie de drone, oferind un controler propriu și o cameră capabilă de înregistrare video HD 720p. În plus, include GPS integrat și un modul headless, astfel încât să puteți învăța mai rapid funcțiile.

Pareri pro:

 • durata buna de zbor
 • controller separat
 • funcția de urmărire
 • functia return home
 • camera decenta 720p
 • functia orbitala
 • functia follow me

Pareri contra:

 • nu prea putem gasi minusuri dar spunem ca raza de actiune este micuță de doar 100 de metri

DJI Phantom 4

recomandare dronă pentru vacanță

Și în cele din urmă, dar nu ultima, DJI Phantom 4 , este cea mai bună drona din acest articol, nu includem categoria de drone profesionale care pot ajunge la peste 20.000 de ron.

Pentru cei care se încadrează la categoria utilizatorilor dintre “zborul casual” și “filmări de calitate superioară”, ​​DJI Phantom 4 Pro (cu un rucsac de transport) este alegerea perfectă. De fapt, s-ar putea să fi văzut unul dintre aceste (sau modelul Phantom 3 care l-au precedat) în anii trecuți. Acesta include o cameră capabilă să filmeze 4K, senzori de evitare a obstacolelor, urmărirea subiectului și focalizarea pe cameră și multe alte caracteristici avansate.

Indiferent la ce drone veți ajunge să cumpărați, aveți nevoie de timp liber ca să învățați modul în care funcționează și toate funcțiile ei. Și ar trebui să citiți, de asemenea, regulile de zbor al aparatelor pilotate fara pilot din legislatia Romaniei. Le includem la sfarsitul articolului. Aceste regulamente includ instrucțiuni pentru a fi în concordanță cu legislația actuală.

În cele din urmă, când lansezi prima dată ”jucăria” nouă, pornește încet și cu grijă. Acest lucru nu numai că va menține oamenii în jurul vostru în siguranță, dar vă va proteja și noul obiect gadget.

Excelentă pentru filmări evenimente: nunti, botezuri, vacante, clipuri de promovare

Pareri pro:

 • durata buna de zbor
 • controller separat
 • funcția de urmărire
 • camera de filmat foarte buna 4k
 • senzori de detectare obstacole
 • raza foarte mare de actiune de peste 6km
 • poate fi utilizată și în condiții de vant mediu
 • stabilitate in zbor

Pareri contra:

 • prețul destul de măricel

Legislatie zbor aeronave fara pilot

Ghid pentru operarea aeronavelor motorizate fără pilot la bord
Ediția 2
Subiect: Legislația privind activitățile de operațiuni aeriene efectuate cu
aeronave motorizate fără pilot la bord, cu masa maximă la decolare
sub 150 kg, în spațiul aerian național.
1. Conform prevederilor legislației naționale în vigoare operatorul unei
aeronave fără pilot la bord trebuie să dețină următoarele documente:
Nr.
crt. Document Baza legală
a. Certificat de identificare – RACR 47
– art. 4, OMT 806 / 31.08.2007
– DN:14-02-001
b. Permis de zbor național pentru aeronavele
cu masa maximă la decolare mai mare de
15 kg; – RACR-AZAC
c. Asigurare, conform legii, pentru daune
produse terților – EC 785/ 2004
d. Autorizări privind operarea – HG nr. 912 / 2010
e. Autorizare de survol pentru operațiuni în
zona Rezervației Biosfera „Deltei Dunării” – Legea nr. 82/1993
a. Certificat de identificare
Pentru a putea fi operata în spațiul aerian național o aeronava motorizată
fără pilot la bord trebuie dețină un document de identificare/înmatriculare. În
cazul în care operatorul solicită ca aeronava şa fie identificată de către
AACR, aceasta se face conform prevederilor Directivei de navigabilitate nr.
DN: 14-02-001 (ce poate fi accesată pe pagina de internet a AACR la
adresa: http://www.caa.ro/pdf/Directiva identificare UAV.pdf). Formularul
standard utilizat pentru solicitarea identificării aeronavelor poate fi accesat la
adresa http://www.caa.ro/pages/formulare-aacr (pct. 21, alin. 1 şi 3) şi se
depune la sediul AACR); Tariful pentru obținerea Certificatului de identificare
este 90 Euro + TVA/aeronavă (conform OMTI 1305/2012). În cazul în care
aeronava motorizată fără pilot la bord deține un certificat de înmatriculare ori
un document echivalent emis de alt stat, AACR poate recunoaște
documentele respective.
b. Permis de zbor național pentru aeronavele cu masa maximă la decolare
mai mare de 15 kg
Cerințele pentru permisul de zbor național se regăsesc în reglementarea
RACR – AZAC „Admisibilitatea la zbor a unor categorii de aeronave civile”
Capitolul VI „Vehicule aeriene fără pilot la bord (UAV)”. Tariful pentru
obținerea Permisului de zbor național este de 540 Euro/aeronava +TVA,
(conform OMTI 1305/2012).
c. Asigurare, conform legii, pentru daune produse terților
i. Asigurarea pentru aeronave motorizate fără pilot la bord a căror masă
maximă la decolare este mai mare de 20 kg se face conform
Regulamentului (CE) nr. 785/2004 al Parlamentului European şi al
Consiliului din 21 aprilie 2004 privind cerințele de asigurare a
operatorilor de transport aerian şi a operatorilor de aeronave;
ii. Asigurarea pentru aeronavele motorizate fără pilot la bord cu masa
maxima la decolare mai mică de 20 kg, este opțională şi operarea se
face pe propria răspundere a celui care le operează.
d. Autorizări privind operarea
În condițiile în care sunt îndeplinite cerințele precizate la literele a), b) şi c) de
mai sus, în funcție de operațiunile pe care dorește să le efectueze, operatorul
trebuie să respecte condițiile, să solicite şi să obțină aprobările și avizele și
să încheie protocoalele specificate în HG nr. 912/2010. Enumerarea de mai
jos nu este exhaustivă.
i. Întrunirea condițiilor pentru care se consideră autorizate zborurile în
spațiul aerian controlat sau spațiul aerian de clasă G în acord cu
prevederile de la art. 3 și /sau art. 4, alin. (1), lit. (a) sau (d) (după caz)
din HG nr. 912/2010, cu modificările si completările ulterioare.
Procedura de acordare a autorizațiilor este specificată la art. 4 alin. (2)
din HG nr. 912/2010.
Pentru informarea de trafic VFR către MApN în conformitate cu
prevederile art. 2 alin. (2) se vor utiliza formatul şi numerele de contact
prevăzute la cap. GEN 1.2 pag. 1.2-6 din AIP România;
ii. Aprobarea MApN pentru efectuarea de filmări/fotografii aeriene
Această aprobare este solicitată în acord cu art. 4, alin. (1), lit. f) din HG
nr. 912/2010, cu modificările si completările ulterioare. Cererea se
completează conform formularului din documentul menţionat şi se
depune la MApN;
iii. Aprobarea pentru operarea sub înălţimile minime de siguranţă
Această aprobare este solicitată în acord cu HG nr. 912/2010, cu
modificările si completările ulterioare, şi este necesară în următoarele
condiţii:
 Pentru operarea sub înălţimea de 3000 m deasupra municipiului
Bucureşti, în conformitate cu art. 4, alin. (1), lit. e). Cererea se
completează conform formularului din documentul menţionat şi se
depune la MApN;
 Pentru operarea sub înălţimile de siguranţă deasupra altor zone
decât municipiul Bucureşti, în conformitate cu art. 12. Cererea
poate fi accesată la adresa http://www.caa.ro/pages/formulareaacr
(pct. 21, alin. 4) şi se depune la sediul AACR.
iv. Aprobarea pentru zborul în zona de frontieră
Conform prevederilor art.11 alin (5) zborurile în zona de frontieră
(cuprinde teritoriul aflat pe o adâncime de 30 km față de frontiera de
stat şi țărmul Mării Negre, către interior) se execută conform
prevederilor OUG 105/2001, art. 38;
v. Autorizări privind decolarea și aterizarea
Aterizarea și decolarea se efectuează în condițiile prevăzute de art. 8 și
art. 9 din HG nr. 912/2010 în condițiile obținerii aprobărilor, avizelor și
încheierii protocoalelor specificate.
e. Autorizare de survol pentru operaţiuni în zona Rezervaţiei Biosfera
Deltei Dunării
În conformitate cu prevederile Legii nr. 82/1993 „privind constituirea
Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării”, cu modificările şi completările ulterioare,
operatorii aerieni care intenţionează să desfăşoare zboruri VFR în spaţiul
aerian aferent Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” (în spaţiu aerian de clasă
G), inclusiv aterizări/decolări în zonele permise de către Administraţia
Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, trebuie să solicite Administraţiei
Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” eliberarea unui permis de survol.
Solicitarea de emitere a permisului de survol se poate transmite prin poştă,
fax sau mail, va cuprinde datele mai sus menţionate şi va avea anexată
dovada de plată a tarifului de 50 de lei, conform prevederilor Ordinul
Ministrului Mediului nr. 610 / 19 mai 2009 „privind aprobarea tarifelor pentru
lucrările şi serviciile prestate de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei
„Delta Dunării” la solicitarea persoanelor fizice şi juridice”, cu completările şi
modificările ulterioare.
2. Pentru uşurinţa obţinerii informaţiilor necesare, se anexează formularele
menţionate mai sus, după cum urmează:
 HG 912/2010, Anexa 1, Anexa 2
 Directiva de Navigabilitate nr. DN 14-02-001;
 extras AIP Romania (ENR 5.6 migraţia păsărilor şi zone cu faună sensibilă”)
 formularul standard de cerere pentru identificarea aeronavei fără pilot la
bord;
 formularul standard de cerere privind alocarea spaţiului aerian segregat
temporar;
 formularul de cerere către MApN privind autorizarea filmărilor şi fotografierilor
aeriene;
 formularul standard AACR privind solicitarea de autorizare a zborurilor sub
înălţimea minimă de siguranţă.

Branduri de top cele mai bune drone din lume

DJI este lider mondial în industria dronelor comerciale și civile, reprezentând peste 70% din piața dronelor. Tehnologia sa a fost utilizată la nivel mondial pentru industria muzicală, televizată și cinematografică, inclusiv videoclipuri muzicale K-pop și seturi de producții de televiziune nominalizate la premiul Emmy, cum ar fi The Amazing Race, Warrior Ninja American, Better Call Saul, Game of Thrones, și multe altele. directorilor și cinematografilor o platformă accesibilă și accesibilă pentru a crea imagini aeriene joase, deschizând posibilități creative și facilitând priveliștea distinctă a unor emisiuni TV.

O companie strict dezvoltata pe aceasta nisa de quadro-coptere si drone de zbor fara pilot. Ofera cele mai bune drone si cele mai bune raporturi calitate-pret-performanta in materie de aeronautica. Au produse raspandite in toata lumea.

logo drone hubsan

Hubsan X4 este o serie de quadcoptere ușoare controlate de la distanță (uneori considerate vehicule aeriene fără pilot sau “drona”) care utilizează patru elice (deci denumirea “X4”) alimentate de o singură baterie litiu-polimer. De la comercializarea primului model, s-au efectuat mai multe upgrade-uri și îmbunătățiri, fiecare cu un număr de model și o denumire ulterioară atașată.

Daca aveti nevoie de orice sfat sau detaliu lasati un comentariu in sectiunea de mai jos si va raspundem in cel mai scurt timp.

 

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog