ElectrocasniceElectrocasnice mari

Cele mai bune cuptoare electrice incorporabile in 2024

Recomandare cele mai bune cuptoare electrice incorporabile

Cuptoare electrice incorporabile se găsesc din abundență în magazinele online. Probabil sunteți în căutarea unui cuptor electric de calitate. Iată tot ce trebuie să știți înainte să cumpărați cuptorul incorporabil ideal.

Într-o lume în care timpul este din ce în ce mai scurt, un cuptor electric vă ajută să economisiți timp prețios când preparați mâncarea la cuptor. Acestea au avantajul încălzirii rapide a preparatelor.

Vom vorbi despre cuptoare electrice incorporabile astăzi in 2024 și vom face câteva recomandări de cuptoare incorporabile electrice bune. Mai întâi facem recomandările, apoi dezvoltăm articolul pentru a vă ajuta să alegeți modelul care este mai bun pentru voi.

Recomandare cuptoare electrice incorporabile 2024

cuptor electric incorporabil

Este un cuptor cu un raport calitate-preț foarte bun. Cel mai bun din categoria de cuptoare electrice cu preț sub 1.000 ron. Are destule funcții cât să  vă permită sa gătiți absolut orice.

Destul de încăpător, cât să gătiți multiple preparate. Electrocasnicele Beko sunt renumite pentru garanțiile oferite, fiabilitate foarte bună. Designul este simplist, modern și foarte atrăgător.

Pareri pro:

 • auto curățare catalitică
 • geam interior ușor de curățat
 • program de curățare prin abur
 • funcția de dezghețare
 • prețul foarte bun

Pareri contra:

 • cam putine programe pre-setate

Cuptor electric incorporabil 

cuptoare electrice de calitate

Un cuptor foarte bun si foarte ieftin, are un design foarte frumos, iar prețul de resigilat îl face un cuptor best buy.

Recomandăm să cumpărați doar modelele resigilate care nu au fost utilizate, ce au mici defecte (deformari) pe carcasa lor din transport.

Chiar și modelele resigilate beneficiază de legea returnării în termen de 30 de zile.

Pareri pro:

 • prețul ieftin
 • design elegant
 • curățare ușoară datorită stratului de smalț (emailat)
 • geam interior detașabil

Pareri contra:

 • nu are autocurățare

Cât trebuie sa cheltui pentru a avea un cuptor electric decent?

Unele cuptoare electrice incorporabile pot fi ieftine, chiar recomandăm să vă orientați spre un cuptor cumpărat la resigilate, dacă bugetul este foarte restrâns. Acestea pleacă de la 400 de lei și ajung să coste mii de lei, în unele cazuri depașesc 10.000 de lei pentru cuptoarele de lux de la designeri renumiți, pentru bucătăriile de lux.

Noi am găsit cuptoare electrice incorporabile respectabile de la branduri ca Beko, Gorenje, Whirlpool, Arctic. Ne-am orientat spre cuptoare electrice eficiente și care oferă temperaturi stabile, dar și care sunt foarte ușor de utilizat și curățat.

Cuptoar electrice incorporabile sau pe gaz?

Cele electrice sunt din ce în ce mai populare în România, aveți o gamă largă din care puteți alege. Cele pe gaz sunt mai puține, deci o să fie o listă mai scurtă din care puteți alege.

În general,

Fiecare au plusuri și minusuri, dar cele electrice sunt superioare la cele mai multe capitole. Cel mai important este că oferă distribuirea căldurii mult mai uniforme în cazul cuptoarelor electrice. Deci, mâncarea va fi gătită mai echilibrat.

În schimb,

Cuptoarele pe gaz pot fi mai ușor de instalat și puțin mai ieftine.

Alege capacitatea corectă a cuptorului

Capacitățile cuptoarelor sunt de la 50 de litri la 76 litri. Cele mai comune cuptoare electrice incorporabile sunt de 65 de litri.

Majoritatea interioarelor sunt de tip cub și trebuie să fiți atenți la câte rafturi și cum sunt distribuite în cuva cuptorului. Este important pentru a ști câte tipuri de preparate puteți pune dintr-o singură tură.

Țineți cont că dacă o să ocupați toate rafturile cu tăvi de mâncare, aerul va fi destul de dificil de circulat si mancarurile vor fi coapte neuniform.

Trebuie să cumpărați cuptoare electrice cu auto-curățare?

autocuratare pirolitica cuptoare electrice

Curățarea cuptoarelor electrice este dificilă în cele mai multe cazuri, este un proces care dă bătăi de cap oricărei gospodine. Sunt diferite opțiuni de autocurățare disponibile:

 • Curățarea pirolitică Cea mai scumpă opțiune. Cuptoarele electrice cu auto-curățare pirolitică au un program special care supra-încălzește interiorul cuptorului la 500 de grade Celsius, astfel arde grăsimile acumulate pe pereții cuptorului, lăsând în urmă cenușă care va fi ușor de îndepărtat cu o lavetă.
 • Curățarea catalitică Aceasta constă într-o suprafață specială a pereților interiori ai cuptorului special concepută pentru a absorbi grăsimile mâncărurilor gătite la temperaturi de peste 200 de grade.
 • Curățarea prin abur Un proces mai rar utilizat, implică adăugarea apei intr-o tavă pe fundul cuptorului care este dat la temperatură maximă și creează aburi încinși în interior ce înmoaie grăsimile adunate și vor fi mai ușor de îndepărtat.
 • Nano curățarea Unele branduri precum Beko, au introdus o caracteristică specială pentru geamul cuptorului care respinge orice tip de grăsimi sau resturi alimentare.
 • Suprafață emailată Cele mai comune curățări, implică îmbracarea cavității interioare cu email, o suprafață lucioasă ce permite curățarea ușoară a cavității cu soluții specifice pentru curățare din comerț.

Cuptoarele cu curățarea pirolitică devin din ce în ce mai populare care sunt foarte eficiente din acest punct de vedere. Anumite modele oferă programe mai scurte sau mai lungi pentru autocurățare depinzând și de nivelul de murdărie cu resturi alimentare acumulate. Dar, țineți cont și de faptul că trebuie sa scoateți totul de pe rafturi și să ștergeți manual pereții interiori cu o lavetă.

Caracteristicile de auto-curățare adaugă un preț mai mare la cuptoare, în special pentru cele cu curățarea pirolitică, dar prețurile tind să scadă anual. Dar vă fac viața mai ușoară și o să economisiți timp.

Cuptor convențional, cu ventilator sau funcții multiple de gătire?

Sunt mai multe tipuri de gătit la cuptoare cu diferite funcții ce te ajută să alegi cea mai bună opțiune pentru tine.

Cuptoarele convenționale

Un cuptor standard, furnizează căldură de la două elemente de încălzire – unul în partea de sus a cuptorului și celălalt în apropierea bazei. Acest lucru poate duce la zone calde și reci, iar alimentele situate mai aproape de partea superioară a cuptorului au tendința de a se găti mai repede decât alimentele din partea de jos.

Gătirea convențională poate avea uneori avantajul de a folosi un cuptor cu un ventilator – prăjiturile, sufletele și flancurile se compară mai bine doar cu căldura de sus și de jos – și orice lichid pe care doriți să îl gătiți încet, cum ar fi o caserolă, beneficiați de gătitul ventilatorului.

Cuptoare electrice cu ventilator de convecție

Majoritatea cuptoarelor electrice vin astăzi cu un ventilator care ajută la distribuirea uniformă a căldurii, iar unele cuptoare cu gaz pot fi, de asemenea prevăzute cu ventilatoare de convecție. Cuptoarele cu ventilator real au un singur element de încălzire în jurul ventilatorului, în timp ce un cuptor cu ventilator este în esență un cuptor convențional (două elemente de încălzire) cu un ventilator care se află în partea din spate a cuptorului.

20 ° C
Cantitatea temperaturii pe care o puteți scădea dacă gătiți cu un ventilator

Gătitul este mai rapid într-un cuptor cu ventilator de convecție, deoarece aerul cald este în mod constant mutat în jurul cavității. Va trebui să reduceți și temperatura de gătit.

Funcții multiple pentru cuptoare electrice incorporabile

Cuptoarele cu mai multe funcții includ de obicei 2 rezistențe de căldura: una sus și una jos, un grătar și un ventilator. Acestea vă permit să gătiți cu aceste surse de căldură în mod independent sau în combinație. Deci, ați putea folosi doar căldura de sus pentru a prepara o lasagne perfectă atunci când este gătită, sau de a folosi rezistența  de căldură de jos pentru a prepara o pizza pentru a obține baza perfect crocantă.

Cuptoarele multifuncționale au adesea o setare de dezghețare. Unele modele folosesc doar ventilatorul pentru a mișca aerul neîncălzit, în timp ce alții introduc o căldură inferioară în același timp. Oricum, munca devine mult mai rapidă decât simpla ieșire a mâncării pe masa de bucătărie.

Cuptoarele cu funcție multifuncțională devin tot mai frecvente. Acestea pot oferi mai multă flexibilitate opțiunilor de gătit, dar asigurați-vă că verificați cât de ușor se folosesc, deoarece mai multe opțiuni înseamnă controale potențial confuze.

Ce brand de cuptoare electrice sa cumpar sa cumpar?

Unele mărci de cuptoare au o reputație bună pentru un anumit loc de muncă, sau în mod special fiabile.

Pe lângă alegerea unui cuptor care se potrivește nevoilor dvs. și face o treabă excelentă de bază, merită să verificați dacă marca pe care o alegeți are un record bun pentru acest tip de produs, din punctul de vedere al fiabilității și satisfacției clienților.

Gorenjerecomandare masina de spalat rufe gorenje

O companie cu produse electrocasnice foarte buna, este populara in tarile din Europa.

Cea mai buna masina de spalat rufe de la gorenje este renumita pentru raportul calitate-pret-performanta

De la începutul companiei în 1950, Gorenje sa extins într-o corporație multinațională, iar Grupul Gorenje include în prezent 83 de companii, dintre care 59 sunt situate în afara Sloveniei. În plus față de aparatele de uz casnic, Gorenje produce ceramică, mobilier de bucătărie și baie și oferă servicii în domeniul energiei, ecologiei și comerțului. Produsele sale de acasă, servicii și companii sunt prezente în peste 70 de țări, mai ales în Europa.

Whirlpool

recomandare cea mai buna masina de spalat rufe whirlpool

Este fara dar si poate cea mai mare companie producatoare de aparatura de uz casnic din lume. Cele mai bune recenzii raspandite pe tot globul sunt primite de acest gigant.

Whirlpool Corporation este un producător și comerciant american de aparate electrocasnice, cu sediul în Benton Charter Township, Michigan, Statele Unite, lângă Benton Harbor, Michigan. Compania Fortune 500  are venituri anuale de aproximativ 21 miliarde de dolari, 92.000 de angajați și peste 70 de centre de producție și cercetare tehnologică din întreaga lume. Compania comercializează Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Gladiator GarageWorks, Inglis, Estate, Brastemp, Bauknecht, Indesit și Consul. Whirlpool Corporation este cel mai mare producator de aparate de uz casnic din lume.

Beko

recomandare masina de spalat rufe beko

O companie turceasca, foarte populara in romania datorita preturilor accesibile si ieftine. Produsele lor sunt cele mai ieftine si bune in acelasi timp. Toate componentele lor respecta standardele internationale si europene.

Arctic

recomandare masina de spalat rufe arctic

Arctic S.A. este cel mai mare producător de aparatură electrocasnică din România și unul dintre cei mai mari producători de frigidere din Europa. Se află în Găești, județul Dâmbovița. Compania a fost cumpărată în 2002 de către cel mai mare producător de electrocasnice din Turcia, Arçelik.  Compania are o capacitate de producție de 2,6 milioane de frigidere pe an. Produsele sale sunt fabricate și în Rusia și Turcia, iar unele frigidere Beko sunt construite în această unitate.

Alte caracteristici de luat în considerare

Programarea digitala

Controale digitale Acestea pot fi mai precise decât cadranele, permițându-vă să alegeți un nivel de temperatură mai precis. Ele pot oferi, de asemenea, o mai mare flexibilitate și orientare decât cadranele și pot avea și un aspect mai raționalizat.

Cronometru programabil Acest lucru vă va permite să setați cuptorul să gătească pentru o anumită perioadă – uneori cu până la 24 de ore în avans. Cuptorul pornește automat, gătește și se oprește după aceea. Cuptoarele mai ieftine vor avea un cronometru mai simplu de numărătoare inversă. Cele mai de bază modele nu vor avea nimic deloc.

Interiorul cuptoarelor

Telescopice Acestea fac rafturi de tragere și împingându-le înapoi din nou o experiență mai lină și mai stabilă. Unele cuptoare vin cu ele fixate în loc, deși cu cuptoare duble puteți fi livrate împreună cu traversele și un kit de fixare. Avantajul este că puteți alege ce cuptor să le puneți, dar pe partea inferioară, va trebui să le fixați pe loc.

Autocuratarea

Curățarea prin aburi Unele cuptoare electrice multifuncționale au un rezervor de apă care poate fi setat la gătit în abur sau pentru a injecta bursturi de abur în timpul gătitului. Umezeala care se află pe hrana dvs. se evaporă, ceea ce face ca suprafața să se încrețe în timp ce interiorul rămâne umed. Gătitul cu aburi poate fi util pentru obținerea de pâini de pâine sau de friptură de duminică, chiar așa.

Utilizând explozii de abur, puteți ajuta la prăjirea pâinii

Automatizarea

Controale automate de gătit De obicei, însoțite de un ecran LCD tactil mare, acestea fac munca grea după ce ați selectat vasul pe care îl gătați: setarea temperaturii, a surselor de căldură, a nivelului de umiditate și a timpului necesar gătitului.

Cuptoare electrice “inteligente” Acestea nu au devenit încă de masă, dar unele mărci cum ar fi AEG, Bosch și Siemens au modele disponibile care vă permit să controlați anumite funcții sau să verificați progresul gătitului utilizând o aplicație pe telefonul smartphone sau pe tabletă. De exemplu, aplicația Siemens Home Connect vă permite să porniți, să schimbați și să terminați programele de gătit de la distanță, precum și să păstrați filele pe alte aparate de bucătărie. AEG are un cuptor cu cameră interioară, permițându-vă să verificați progresul din confortul canapelei dvs.

Materialele de constructie cuptoare electrice

Ușile triple sau cvadruple cu geamuri De obicei găsite pe cuptoare premium, straturile multiple de sticlă pot ajuta la izolarea spațiului, păstrarea căldurii și economisirea energiei.

Ușă cu glisare Această funcție este unică pentru cuptoarele Neff și permite ușii cuptorului să alunece complet sub cuptor. Această caracteristică vă va costa în plus, dar ar putea fi utilă pentru îmbunătățirea accesului în spații strâmte.

[/toggle]

Trei lucruri care merită verificate atunci când alegeți un cuptor

1. Cât de ușor este să vezi înăuntru?

Puteți vedea cu ușurință mâncare atunci când gătește? Și dacă trebuie să schimbați becul, este ușor să ajungeți la? Unele cuptoare au o singură lumină în spate, care va trebui să se schimbe în mod regulat, în timp ce altele au trecut la lumini cu LED-uri de lungă durată și au plasat mai mult în cavitate pentru o mai bună vizibilitate.

2. Puteți scoate sticla pentru curățare?

Multe cuptoare electrice sunt proiectate pentru a vă permite să îndepărtați unul sau mai multe panouri de sticlă pentru curățare, care este utilă dacă grima a fost construită în timp. Dacă faceți acest lucru, manipulați cu atenție geamul în timpul scoaterii, curățării și înlocuirii. Colțurile sunt deosebit de vulnerabile.

Deși sticla călită este foarte rezistentă la căldură, este fragilă și o crack mică, invizibilă cu ochiul liber, poate crește în timp și, eventual, poate cauza ruperea sticlei.

De asemenea, evitați să folosiți pe sticlă cârpe de spălat sau substanțe chimice abrazive. Curățarea poate provoca zgârieturi minuscule care pot submina sticla, ceea ce ar putea duce la ruperea acesteia în jos.

3. Câte rafturi are cuptorul?

Cuptoarele mai ieftine au tendința de a fi mai puțin generoase cu rafturi suplimentare, astfel încât veți putea să vă aflați în exces pentru mai mult. Unele cuptoare electrice scumpe au, de asemenea, mai puțin decât s-ar putea aștepta, totuși, așa că verificați ceea ce obțineți înainte de a cumpăra, mai ales dacă doriți în mod special ceva extra, cum ar fi o tigaie de gratar.

Atunci când testam cuptoarele, verificăm cât de ușor se folosesc și curăță, cât de multe rafturi ajung și cât de mult spațiu de gătit este de ajuns. Utilizați recenziile cuptorului încorporat pentru a găsi cuptorul potrivit pentru dvs.

Instalare cuptoare electrice incorporabile

În cele din urmă, nu uitați să calculați costurile instalării cuptorului atunci când cumpărați.

Majoritatea comercianților nu oferă servicii de instalare.

Cele electrice nu vin cu ștecher instalat pe cablu, pentru încurajarea cumpărătorului de a angaja un specialist electrician pentru a verifica dacă firele electrice ale prizei suportă consumul maxim al cuptorului.

Cât consumă cuptorul electric?

Cuptorul electric este cel mai mare consumator dintr-o gospodărie. Cu toate acestea consumul depinde foarte mult și de cât este utilizat, la o utilizare constantă medie anuală acesta nu ar trebui să consume mai mult de 200-250 de lei anual la factura de curent. Repetăm, depinde și de cât de mult gătiți la cuptor.

 

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog