Electrocasnice miciUstensile bucătărie

Top cele mai bune Storcatoare de fructe si legume in 2023

Ghid si sfaturi alegere pentru cel mai bun storcator de fructe si legume

„Drumul spre o incontestabilă şi longevivă prosperitate e cultivat cu cereale, fructe şi legume diversificate.” – Michelle Rosenberg

Fructele și legumele sunt o importantă sursă de vitamine și energie, iar o alimentaţie corectă, echilibrată, cuprinde tot ceea ce este mai bun. Acestea au un efect benefic asupra sănătăţii organismului și trebuie consumate în cantitățile necesare pentru a putea profita de toate avantajele pe care le oferă, bineînțeles excesul nu este benefic, de aceea nu trebuie sa lipseasca cel mai bun storcator de fructe si legume din bucataria voastra.

Legumele si fructele sunt unica sursa de vitamina C, care este foarte importanta pentru menținerea stării de sănătate și a capacitații de munca, lucru de care trebuie să ținem cont intr-o perioadă în care trebuie să stăm cât mai departe de viruși și alte boli care să ne afecteze imunitatea.

Cel mai adesea suntem într-o fugă continuă, iar activitățile zilnice nu ne lasă să ne savurăm toate mesele așa cum ne-am dori, astfel sucurile naturale din fructe și legume reprezintă una dintre cele mai bune variante de a ne aduce aportul de vitamine și minerale în organism. Sucul proaspăt este un mod minunat de a începe ziua cu energie și voie bună, mai ales dacă sunteți pe grabă și nu aveți timp de un mic dejun copios.

De ce este bine să alegem un suc proaspăt?

Sucurile de fructe și legume sunt o doză de energie desăvârșită, iar micul dejun este una dintre cele mai importante mese din zi, pe care nu trebuie să le ratăm, chiar dacă timpul nu ne permite. Sunt mult mai bune decât ceea ce există in supermarket-uri sau în cafenele. Ce este făcut în casă îți va oferi siguranța ca este totul perfect și pe gustul tău. Fructele si legumele își pierd valoarea nutritiva prin expunerea îndelungată la aer, acesta fiind un motiv pentru care trebuie să le consumăm imediat după ce le-am realizat.

Pentru ca toate aceste lucruri să fie îndeplinite și să poți profita de gustul delicios al sucurilor proaspete, vei avea nevoie de cel mai bun storcător pentru fructe și legume care să te ajute să le realizezi în cele mai bune condițiile, chiar in căminul casei tale.

Alegerea celui mai bun storcător de fructe si legume poate fi o alegere dificilă, mai ales pentru faptul că sunt o multitudine de variante pe piață, însă XTZ mereu iți va fi ajutorul de care ai nevoie pentru a putea alege inspirat și fără griji, cel mai bun storcător de fructe și legume.

Top cele mai bune storcatoare de fructe si legume in 2023

Storcator de fructe si legume Tristar SC-2284

Sucurile naturale de fructe sunt foarte sănătoase, atât timp cât sunt realizate corespunzător, iar storcătorul de fructe și legume Tristar este  o opțiune foarte accesibilă, care își face treaba minunat și realizează sucul proaspăt și delicios in doar câteva minute. Acesta dispune de 2 trepte de viteză, ceea ce îl face foarte ușor de adaptat în funcție de alimentele pe care vrei să le storci. Este dotat cu un rezervor de pulpa, un element de presare a fructelor și legumelor și un recipient pentru suc.

Siguranța este un alt aspect important, astfel că storcătorul este dotat cu piciorușe aderente, pentru a nu se deplasa atunci când este folosit la viteza maximă.

Toate elementele sunt foarte ușor de detașat, lucru care va contribui la întreținerea și curățarea aparatului.

Specificații:

 • Carcasa din oțel inoxidabil
  2 setări de viteză
  Rezervor de pulpă
  Recipient de suc de 0,5 litri cu capac
  Zgomot redus: 78 dB
  Capac cu blocare de siguranță
  Lama din oțel inoxidabil
  Ușor de curățat
  Alimentator de alimente
  Picioare antialunecare
  Putere: 400 Watt
  Dimensiuni L x W x H (cm)   28.3 x 19.7 x 33.6 cm
  Greutate: 2,6 Kg

Pareri pro:

 • Raport calitate-preț excelent
 • Se curăță foarte ușor
 • Materialele sunt calitative

Pareri contra:

 • Cablul este scurt
Vedeți Oferta de preț actuală

Storcator de fructe si legume cu melc Star-Light SJB-240R

Diminețile sunt cele mai importante, pentru că așa cum ne începem ziua, așa o menținem pe parcurs. Sucurile naturale ar putea să ofere un boost incredibil de energie și să îți transforme ziua într-una considerabil mai bună.

Acesta dispune de o tehnologie de stoarcere lentă, care va contribui la cel mai bun rezultat, la un suc cu mai multă pulpă, cu un gust mai intens, spre deosebire de vechile storcătoare cu centrifugă.

Un lucru pe care ți-l dorești atunci când ții la stilul de viață, dar și la timpul tău este un aparat electrocasnic care să îți economisească timp și să facă lucrurile mai eficiente. Star-Light Slow Juicer este un aliat în ceea ce privește timpul, datorită pâlniei de alimentare de 8 cm, cu ajutorul căreia poți introduce câte legume și fructe ai nevoie pentru un suc delicios și proaspăt.

 

Specificații

 • Utilizat pentru: Fructe/Legume
  Caracteristici cheie: Sistem anti-alunecare, Sistem de siguranță, Reverse, Lavabil în mașina de spălat vase, Sistem anti-picurare
  Culoare: Roșu
  Putere: 240 W
  Trepte de viteză: 1
  Capacitate recipient suc: 1 l
  Capacitate recipient pulpa: 0.8 l
  Lungime: 16 cm
  Lățime: 25 cm
  Înălțime: 49 cm
  Lungime cablu: 1.05 m
  Greutate: 4.9 Kg

Pareri pro:

 • materiale calitative (plasticul arată foarte bine și este dintr-un
  material non-toxic)
 • funcționare lină, ușoară și silențioasă
 • elementele se pot spăla și la mașina de spălat vase
 • raport calitate-preț foarte bun

Pareri contra:

 • orificiul de eliminare reziduuri este mic
Vedeți Oferta de preț actuală

Storcător de fructe și legume Heinner XF-1000SS

Cui nu ii place să își înceapă zilele într-un mood bun, cu energie și voie bună? Lucrul acesta ar putea fi posibil, chiar și in zilele mohorâte de toamnă sau în diminețile în care te-ai trezit prea târziu.

Un stil de viață sănătos îți va schimba total atitudinea față de activitățile zilnice, iar sucurile proaspete de fructe și legume au început să fie din ce în ce mai preferate de oameni. Atât înainte de sală, cât și ca o gustare, dar și o băutură răcoritoare în zilele călduroase de vară, sau un mic dejun sănătos de dimineață.

Storcătorul de fructe și legume Heinner cu motor puternic de 1000W, te ajută să extragi simplu și rapid sucul într-un recipient generos de 1L. Acesta dispune de 2 viteze în funcție de calitatea alimentelor (mai moi sau mai tari), astfel încât acestea să aibă consistenta potrivită. Sita storcătorului este realizată din inox, ceea ce o va face să fie intacta în timp și să nu se deterioreze cu ușurință, iar dacă este îngrijită corespunzător nu va rugini.

Dispune de un sistem de siguranță, cu piciorușe anti-alunecare și o protecție de supraîncălzire, care va opri aparatul atunci când  motorul este încălzit excesiv.

Specificații:

 • Utilizat pentru: Fructe/Legume
  Material carcasa: Inox/Plastic
  Caracteristici cheie: Sistem anti-alunecare, Sistem de siguranță, Protecție supraîncălzire
  Accesorii incluse: Accesoriu impingere, Sita
  Culoare: Negru/Inox
  Putere: 1000 W
  Trepte de viteza: 2
  Capacitate recipient suc: 1 l
  Capacitate recipient pulpa: 2 l
  Nivel zgomot: 78 dB
  Diametru tub: 75 mm

Pareri pro:

 • Randament bun la stoarcerea legumelor tari.
 • Aparatul se curata foarte ușor
 • Are stabilitate in timpul stoarcerii și la viteze mari
 • Raport calitate-preț excelent

Pareri contra:

 • Puțin zgomotos
Vedeți Oferta de preț actuală

Storcător de fructe și legume cu melc Philips Avance Collection HR1947/30

Atunci când iți dorești un suc natural, vrei ca acesta să conțină cât mai multă pulpă și să aibă consistența cât mai bună, iar Tehnologia MicroMasticating ajută la stoarcerea acestora și extragerea până la 90% din fruct, astfel încât să nu irosești alimentele și să te bucuri de cât mai mult produs.

Storcătorul îți va oferi posibilitatea să prepari sucuri din fructe și legume moi, dar și tari, precum mango și banane. Multe dintre aparatele de pe piață nu reușesc această performanță. De asemenea, se pot introduce și migdale sau nuci pentru a face lapte din acestea, lucru care nu se întâlnește la toate aparatele de acest tip.

Philips Avance Collection dispune de o funcție de precurățare care ajută la stoarcerea completă a alimentelor până la ultima picătură, astfel încât să nu se piardă cantități de suc, dar să fie ulterior și ușor de curățat.

Storcătorul are un design foarte util și ușor de demontat astfel încât să fie ușor de spălat și curățat. Acestea este, de altfel, foarte simplu de depozitat, datorită design-ului și ocupă și foarte puțin spațiu.

 Specificații:

Utilizat pentru: Fructe/Legume
Material carcasa: Plastic
Caracteristici cheie: Sistem anti-alunecare, Lavabil în mașina de spălat vase, Sistem anti-picurare
Culoare: Inox
Putere: 200 W
Trepte de viteza: 2
Capacitate recipient suc: 1 l
Capacitate recipient pulpa: 1 l
Lungime cablu: 1 m

Pareri pro:

 • e foarte mic, ocupa foarte puțin spațiu
 • stoarce foarte bine – dintr-o portocală mare poți obține aproape un pahar de suc
 • e foarte silențios
 • ușor de curățat
 • piesele sunt din plastic solid si au garnituri de etanșare

Pareri contra:

 • orificiul de alimentare cu fructe/legume este mic
Vedeți Oferta de preț actuală

Storcător fructe Hausberg HB-7519, prin presare la rece

Sucul de fructe este sănătate pură, iar pentru a te putea bucura de cea mai proaspătă băutură și de cel mai delicios suc, ai nevoie de un storcător care să își facă treaba excelent.

Storcător fructe Hausberg este unul dintre aparatele electrocasnice care nu îți va da motive să regreți că l-ai achiziționat. Are un preț accesibil și este foarte util datorită tuturor caracteristicilor pe care le deține.

Spre exemplu, acesta are un orificiu cu un diametru mare astfel încât să încapă fructele întregi și să nu mai irosești timpul pentru a le felia. Filtrul este dublu și are o sită care va facilita extragerea sucului fără pulpă.

Este un storcător foarte ușor de curățat, de depozitat și nu în ultimul rând de utilizat. Are, de asemenea, control asupra zgomotului și vibrațiilor, astfel încât să fie silențios atunci când este folosit.

Specificații:

 • Utilizat pentru: Fructe/Legume
  Material carcasa: Plastic
  Caracteristici cheie: Sistem de siguranță, Presare la rece
  Culoare: Roșu
  Putere: 150 W
  Capacitate recipient suc: 400 ml
  Nivel zgomot: 70 dB
  Greutate: 4.3 Kg

Pareri pro:

 • Sucul nu este irosit, fructele fiind stoarse complet
 • Nu este zgomotos
 • Raport calitate-preț excelent
 • Este foarte eficient și rapid

Pareri contra:

 • Cablul este destul de scurt
Vedeți Oferta de preț actuală

 

Consumul de suc din fructe și legume are aceleași beneficii ca atunci când consumi alimentele in forma lor inițială, însă sucurile mai vin la pachet cu un lucru care merită să fie menționat, și anume digestia care se face mult mai ușor pentru că alimentele sunt digerate mai ușor și vitaminele și mineralele sunt absorbite mult mai rapid.

Bineînțeles, pentru a putea beneficia cât mai mult timp de un storcător și pentru a te bucura de cele mai bune rezultate, este foarte important să urmărești câteva aspecte și să te ghidezi după acestea pentru a face cea mai bună alegere.

XTZ va fi întotdeauna locul unde vei găsi toate detaliile necesare astfel încât alegerea să fie una corectă și documentată, de aceea am creat și de data aceasta un plan cu cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai in vedere înainte de a achiziționa cel mai bun storcător pentru fructe și legume.

Cantitatea de suc obținută:

 Cel mai important aspect înainte de a stabili ce storcător vei achiziționa este să știi cât suc dorești să iți producă acesta și dacă iți place cel cu mai multă pulpă sau cât mai puțină, pentru că sunt o multitudine de storcătoare pe piață. Cele cu putere mare vor stoarce mai mult suc in foarte puțin timp, iar cele cu spațiu de stocare mai mare vor stoarce o cantitate mai mare de suc, și vor stoca întreaga pulpă in rezervor.

Funcționalitatea:

 Timpul este foarte prețios, iar noi nu ne dorim să îl pierdem pe lucruri mărunte, astfel este recomandat să alegeți un storcător cu mai multe trepte de viteză, sau care să facă treaba cât mai independent, fără prea mult efort din partea ta. Spre exemplu, storcătoarele cu orificiu mai mare vor putea permite introducerea fructele și legumele fără ca acestea să fie tăiate, mărunțite.

Aspectul si zgomotul

 Storcătorul pe care îl alegi trebuie să se încadreze perfect in bucătăria ta, să se potrivească tuturor cerințelor tale, să nu ocupe foarte mult spațiu, să fie ușor de depozitat și nu în ultimul rând să nu producă foarte mult zgomot, mai ales că vei prepara sucurile dimineața, de cele mia multe ori. Nu îți dorești, cu siguranță, să îi deranjezi pe cei dragi sau să îți creeze o stare de agitație zgomotul pe care acesta îl face.

Există o mulțime de întrebări care te vor pune pe gânduri, însă noi am găsit răspunsul la câteva dintre cele mai frecvente, astfel încât să îți ușurăm decizia și research-ul pe care ar trebui să îl faci pentru a putea achiziționa un storcător bun și util.

Cum se curăță corect un storcător de fructe?

In primul rând, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să scoți aparatul din priză, dar nu înainte de a-l opri de la buton. După ce ai îndeplinit acest pas, se scoate fiecare accesoriu și se spală separat cu puțină apă călduță și detergent de vase. Majoritatea au și o perie de curățare care să te ajute să elimini toate resturile din sită și filtru.

Toate elementele trebuie șterse cu o cârpă moale, înainte de a depozita aparatul, mai ales dacă există și accesorii din metal, astfel încât să prelungești cât mai mult viața acestuia și să nu ruginească.

Se pot face sucuri și din legume?

Sigur că da, există storcătoare pentru legume și fructe, iar cele prezentate mai sus sunt exact pentru aceste tipuri de alimente. Este indicat să citiți foarte bine instrucțiunile aparatelor electrocasnice, căci unele dintre ele dispun și de câteva rețete, tips-uri și detalii care vă pot fi de folos pentru a realiza cele mai bune sucuri.

Sucurile naturale sunt o doză zilnică de energie datorită vitaminelor și mineralelor pe care acestea le conțin, de aceea storcătorul de fructe și legume este un must pentru orice bucătărie, mai ales dacă familia voastră este numeroasă și aveți și copilași care s-ar putea bucura de cele mai sănătoase băuturi.

Dacă ai ajuns să citești aceste rânduri este clar că știi deja tot ce se poate despre storcătoarele de legume și fructe și cu siguranță ești în măsură să faci alegerea corectă pentru tine și familia ta.

XTZ a creat o rutină din a furniza astfel de articole utile despre multe dintre accesoriile și aparatele electrocasnice care îți sunt de folos în bucătărie, astfel îți recomandăm să citești și restul articolelor.

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog