Electrocasnice mari

Cele mai bune plite cu inductie incorporabile

Recomandare plite cu inductie incorporabile

Ne-am decis sa facem un top al plitelor cu inductie incorporabile pentru acest an 2021. Am mai vorbit despre acest topic in trecut AICI, veti gasi informatii utile despre cum sa alegeti o plita pe inductie. De data aceasta ne vom axa pe cele mai bune si recomandate modele de cele mai bune plite cu inductie incorporabile.

Cum alegi cele mai bune plite cu inductie in 2021

Au design special pentru a fi instalat direct in blatul mobilierului din bucatarii.  Mai ales daca aveti un cuptor electric incorporabil, cele mai recomandate plite sunt cele pe inductie incorporabile.

Cel mai bun lucru despre plitele electrice pe inductie este ca ofera caracteristici pe care nu o sa le gasiti la plitele normale pe gaz. Sunt mult mai usor de curatat si nu ard vasele. Apropo de vasele care pot fi folosite la cele mai bune plite cu inductie incorporabile, iata si cum sa stii ce vase sa cumperi:

Ce vase sunt compatibile cu plitele cu inductie?

Un lucru important de care trebuie sa va amintiti cand cumparati vasele pe care sa le folositi cu tehnologia de inductie. Majoritatea tigailor si oalelor produse astazi sunt compatibile cu plitele cu inductie, ele trebuie sa fie din metale feroase, ca sa fiti sigur ca o sa functioneze, cea mai buna metoda sa testezi cu un magnet simplu, daca magnetul este atras de vas, atunci acel vas este compatibil cu plitele electrice pe inductie.

Testul cu magnetul

Inainte sa cumperi vasele pentru plita electrica cu inductie, luati cu voi un magnet de frigider sau orice alt obiect cu magnet si vedeti daca se lipeste de fundul vaselor.

 • Daca magnetul se lipeste de vas, atunci acesta va performa normal pe o plita cu inductie
 • Daca magnetul este atras de vas, dar nu se lipeste de vas, atunci s-ar putea sa nu fie la fel de eficient.
 • Daca magnetul nu este deloc atras de fundul vasului, atunci acesta nu va functiona deloc cu plita

In cazul oalelor mari, recomandam vasele cu fund dublu sau triplu pentru evitarea arderii mancarii

Recomandare cele mai bune plite cu inductie

Plita incorporabila Bosch

cea mai buna plita electrica pe inductie

Bosch PUE645BB2E este o plită cu inducție cu sticla vitroceramica cu o varietate de caracteristici avansate și un design care îl diferențiază de alte plite de gătit. Cele patru arzătoare se încadrează la putere de la 1.400 de wați la 3.700 de wați, dar necesita conectare electrica cu potential maxim de 4.6 kw.În plus, această plită de găurit cu inducție Bosch este una dintre puținele din gama aceasta care oferă capabilități de creștere a puterii pe toate cele patru arzătoare. Prin creșterea puterii pe arzător, creșterea puterii vă permite să încălziți apa la o viteză mai mare decât cea normală. Cu toate acestea, în timp ce toate cele patru arzatoare sunt dotate cu putere, arzatoarele sunt împărțite în două grupuri, iar numai un singur element poate folosi puterea de putere la un moment dat. Spre deosebire de alte grile de gătit, care de obicei dispun de un arzător mare și trei, acest plită are trei mari și unul mic. Arzatoarele au dimensiuni de la 14.5 cm inci la 21 cm in diametru. Arzătorul de 21 cm este unul dintre cele mai mari elemente de incalzire (ochi) pe care le-am văzut pe acest tip de dispozitiv. Proiectarea elementelor de căldură mărește capacitățile acestui plită. Două dintre elementele de căldură circulară se combină cu o punte de formă dreptunghiulară pentru a crea un spațiu pentru o tavă. Funcția de cronometru avansată Bosch include un cronometru separat pentru fiecare element. Când se efectuează numărarea timerului pentru un anumit element, masa de gătit se oprește automat pe rând în momentul în care se termină gătitul. Aceasta este o caracteristică excepțională. Există, de asemenea, o setare pentru a menține mâncarea caldă. Aveți la dispoziție 17 trepte de putere pentru a alege, ceea ce vă oferă o multitudine de varietăți și include setări care împiedică hrana să fie suprasolicitată sau prea slabă. Dispune de funcții de siguranță remarcabile, cum ar fi un sistem de blocare a comenzii pentru a vă asigura că nu este activat atunci când nu doriți să fie, și un detector de pan, care va opri arzătorul dacă detectează că nu există pană pe arzător.

Pareri pro:

 • Aveți la dispoziție 17 setări de temperatură, inclusiv o setare care împiedică supraîncălzirea sau prăjirea.
 • Fiecare arzător are cronometre separate și se va opri automat la un moment dat.
 • Are mai multe caracteristici de siguranță, cum ar fi un sistem de blocare a comenzii și detectarea panoului.

Pareri contra:

 • Acest modul de gătit nu este la fel de ușor de utilizat ca și alte plite din recomandarile noastre.
 • Părțile sale și garanția de muncă este doar medie.

Plita incorporabila Hansa

recomandare cele mai bune plite cu inductie 2018Plita Hansa are o interfață simplă, ușor de utilizat, controale dedicate pentru fiecare arzător, capabilități excelente de gătit și o funcție avansată setată la un preț rezonabil. Este una dintre cele mai bune plite cu inductie la raportul calitate-pret-performanta. Controalele tactile sunt excelente și ușor de utilizat. Are câteva caracteristici frumoase care îi sporesc utilizarea, cum ar fi detectarea mărimii recipientului de inox, care detectează dimensiunea vasului pe care îl folositi cand gătiți și reglează elementul de încălzire pentru a se potrivi acestuia. O caracteristică de încălzire este menită să vă mențină mâncarea caldă fără a fi suprasolicitată. Există nouă temperaturi de încălzire și o caracteristică de creștere a puterii, care crește temperatura timp de 10 minute dacă doriți să faceți lucruri precum apa de fierbere rapidă. Aceasta plita cu inducție are patru arzătoare care variază în putere de la 1.000 W la 3.700 W, care este o cantitate suficientă de energie pentru a găti alimente de toate tipurile, dar este o gamă medie de putere pentru aceste aparate. Dimensiunile arzătoarelor sunt, de asemenea, aproximativ medii, variind între 16cm și 42 cm (daca se foloseste functia de sincronizare a doua arzatoare simultan). Acest suport de gătit are o opțiune pentru un element de punte care vă permite să sincronizați două elemente de încălzire pentru a crea un element mare pentru gătit pe grătare și alte vase supradimensionate. O blocare a afișajului tactil vă va asigura că elementele de căldură nu sunt pornite fără știrea dvs. Cu toate acestea, această caracteristică este disponibilă numai când plita este dezactivată. Detecția vasului asigură că, dacă o tava nu este făcută din materialul potrivit, poziționată corect sau cu dimensiunea corectă, elementul de încălzire se oprește automat în decurs de trei minute. Aceasta este o caracteristică excelentă care împiedică rămânerea elementului de căldură pornit fără știrea dvs.

Pareri pro:

 • O caracteristică de detectare a dimensiunii panoului reglează arzătorul pentru a se potrivi cu tava dvs.
 • Se oprește automat dacă simte că nu este vasul pozitionat corect.

Recomandam instalarea ei de un electrician autorizat profesionist

Pareri contra:

 • Puterea sa de gătit este aproximativ medie.
 • Dispune de o garanție medie pentru piese de schimb și de muncă.
 • Dimensiunile arzătoarelor sunt doar medii.

Aceasta este una din cele mai bune plite cu inductie incorporabile, Electrolux are performanțe remarcabile, caracteristici de gătit și siguranță. Această suprafață de gătit are patru elemente individuale de căldură, variind în diametru. Elementul de căldură mare corespunde unuia din cele mai mari (ochi de gatit) de plită incorporabila pe inducție. Funcțiile de blocare a detectării panoului și de control asigură că elementele de căldură sunt activate doar atunci când aveți nevoie de ele. Domeniul de putere pe plită este de 1200 wați la 2800 de wați, 2.8kw este pentru zona cea mai mare de gatit pe inducție la care ne-am uitat (necesita conectarea la sursa de tensiune calibrata pentru consum de 6600 wati). Acest lucru vă permite să preparați mâncarea așa cum doriți, indiferent dacă gatiti legume sau căliți sau prăjiți alimente. Există, de asemenea, 10 setări de temperatură pentru a vă permite să gătiți cu o mai mare precizie. Acest suport de gătit are o caracteristică de topire specială pentru topirea lucrurilor precum untul și ciocolata fără a fi suprasolicitat. Nu există, totuși, o caracteristică de încălzire care să vă permită să încălziți mâncarea fără să o suprasolicitați. Aceasta plita are comenzi tactile pentru a regla cu ușurință setările. Dispune de elemente de siguranță pentru prevenirea incendiilor și a altor accidente. Blocarea de control împiedică pornirea accidentală. Puteți dezactiva toate comenzile atunci când este pornit. Dar când este oprit, panoul de comandă nu funcționează. Dacă un arzător este menținut după ce o tăviță a fost îndepărtată, vă oferă un avertisment de o minută și apoi se semnează. Un led H se aprinde pe plită pentru a vă informa când suprafața este fierbinte chiar dacă ați terminat de gătit și arzatoarele sunt oprite.

Pareri pro:

 • Are cea mai mare gamă de putere din oricare din gama noastră, împreună cu 10 setări de temperatură pentru gătit precis.
 • Fiecare arzător se oprește automat dacă nu se află o tavă.
 • Este singura plită din gama aleasă pentru a oferi două opțiuni de culori.

Pareri contra:

 • Nu există nici o caracteristică de încălzire pentru a menține alimentele încălzite fără suprapunere.
 • Suportul de control nu funcționează atunci când plita este dezactivată.
 • Perioada de garanție este doar medie.

Cuvinte de final

Avantajele sunt foarte mari cand vine vorba de alegerea folosirii pentru cele mai bune plite cu inductie incorporabile. Important este bugetul de care dispuneti, la majoritatea electrocasnicelor pretul nu conteaza pentru a gati corect, insa la plitele pe inductie este important sa alegeti ceva modele foarte performante care vin si cu un pret mai mare.

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog