Electrocasnice mici

Cel mai bun gratar electric – Ghid alegere 2024

Sfat achizitie cele mai bune gratare electrice in 2024

Inițial, am vrut sa scriu despre gratarele pe lemne, dar, cum in Romania majoritatea locuiesc la bloc, am abordat un ghid de alegere pentru cel mai bun gratar electric.

Avem o sumedenie de tipuri de gratar, cele mai bune gratare electrice pot fi ieftine dar, cu mici compromisuri. La ce trebuie sa fii atent cand cumperi gratarul ideal!?

O să vorbim despre grătarele indoor, ideale pentru bucatarii mici de bloc. Să fim sinceri, nu puteți avea rezultatele la fel ca și cu un gratar pe lemne outdoor. Nici nu este scopul acestui articol.

recomandari gratare electrice 2018

Dacă vrei să alegi cel mai bun gratar electric , trebuie sa fii inventiv când vine vorba de prepararea carnii inainte de a o pune la grătar. Alege cateva mirodenii bune, eventual o puteți marina.

Astfel putem să ajungem să ne apropiem măcar de performanțele unui cuptor electric incorporabil.

Toate produsele de pe lista celor mai bune grataruri electrice de top vor fi foarte bune pentru burgeri și fripturi; veți vedea caracteristici inedite pentru a pune finisajul perfect pe carne. Ele sunt ideale pentru pregatirea rapidă de burgeri, paninni, legume aldente etc.

Grill-a fost întotdeauna o parte din orice ocazie. Fie că este vorba de o friptură, pește, sau hamburger, nimeni nu pare să displace mananca mese proaspăt la grătar. Cine n-ar vrea un grătar pe plajă? Este perfect pentru orice sezon. Puteți chiar gratar în timpul iernii, dacă aveți un gratar electric la domiciliu.

Acest tip de gratar este, de asemenea, o alternativa mare atunci când sunt din cărbune sau proprietarul dumneavoastră nu vă permite să utilizați un gratar traditional pentru scopuri de siguranță. Dacă nu sunteți sigur despre grilele electrice , dar sunt dispuși să le încercați, citiți mai departe, pentru că acest articol vă va oferi suficiente motive pentru a le iubi.

În primul rând, aveți de gând să învețe despre diferențele dintre gaz și grătare electrice. Apoi, aveți de gând să citiți câteva sfaturi privind găsirea cel mai bun gratar electric care se potriveste preferințelor dumneavoastră. Pentru a vă ajuta cu căutarea, puteți verifica pagina mea de produse recomandare pentru a descoperi cinci dintre cele mai bune grătare electrice de pe piață astăzi.

Grilele electrice vs. grilele de gaz

Diferența dintre un gratar electric și gaz este mai mult decât sursa de combustibil. Există alte lucruri pe care trebuie să ia în considerare, în scopul de a alege cel mai bun dintre cele două. Mai jos sunt unele dintre ele:

Sursa de combustibil

Există cel puțin două tipuri de grilele de gaz care sunt încă prezente astăzi, grilele alimentate cu gaz și grilele de cărbune. Aceste grătare utiliza fie propan sau cărbune ca sursă de căldură pentru a găti sau gratar alimente. Pe de altă parte, grilele electrice folosesc electricitatea ca sursă principală de căldură.

Majoritatea producătorilor creează o tehnologie de încălzire pentru a produce chiar și încălzirea pe toată suprafața de gătit. Din moment ce folosesc electricitate, ele nu includ un rezervor de gaz care poate provoca o scurgere. Prin urmare, acestea sunt mai sigure de a utiliza în interior decât grilele de gaz.

Cerință spațiu

Grilele electrice sunt de obicei compacte și mai ușoare decât grilele de gaz. Ele nu produc atât de mult fum, ceea ce le face ideale pentru persoanele care trăiesc într-un apartament mic sau având un patio mic. Cu alte cuvinte, un gratar electric nu are nevoie de un spațiu mare. Ar putea fi plasat pe orice blat de masă robust.

Cu toate acestea, un gratar de gaz are nevoie de un spațiu mare pentru tine de a gratar în condiții de siguranță și cu ușurință. Acesta este motivul pentru care este mai aplicabil în aer liber. În afară de aceasta, trebuie, de asemenea, să fie conștient în cazul în care l-ați loc. Nu trebuie să gratar în apropierea materialelor inflamabile pentru a evita focul sau orice fel de accidente.

Dimensiune sau capacitate

Ambele grătare au dimensiuni diferite. Grătare electrice se potrivesc pe blaturi și topuri de masă, suficient de bun pentru a servi două-șase persoane. Între timp, grătarele electrice mai mari pentru terase în aer liber pot hrăni aproximativ 12-15 persoane la un moment dat.

Grilele de gaz mici se pot ocupa de fripturi unice sau la fel ca și grătare electrice mici. Cu toate acestea, de dimensiuni industriale grătare restaurant sunt adesea alimentate cu gaz, care poate servi o sută sau mai multe persoane dintr-o dată.

Aroma

Când vine vorba de aroma autentic gratar, nimic nu poate bate de gaze sau de cărbune grătare. Acest lucru este din cauza fumului sau aroma pe care le produc în mod natural atunci când Grill carne, pește, sau legume. Mulți producători sunt încă încearcă din greu pentru a crea grătare electrice, care va găti alimente care are un gust similar cu un gratar real. Unii oameni adaugă adesea chips-uri de lemn fumător pe placa de Grill pentru a atinge o aromă autentică.

Usurinta in utilizare

Comoditate și ușurința de utilizare sunt punctul de vânzare de grătare electrice. Chiar dacă acestea necesită în mod evident, proximitatea la o priză electrică, totul pare a fi ușor cu acest tip de gratar. Cele mai multe dintre mărcile de astăzi au un termostat sau timer astfel încât să puteți monitoriza alimentele rapid. Preîncălzirea suprafeței de gătit este mai puțin de un hassle, de asemenea.

Tot ce trebuie să faceți este să-l conectați și așteptați pentru gratar pentru a încălzi la temperatura dreapta. Grilele de gaz, pe de altă parte, necesită un efort suplimentar atunci când începe grill-ul. De exemplu, utilizatorii trebuie să umple cu grijă rezervorul cu propan sau gaz natural.

Asta este chiar mai greu, dacă nu aveți suficient propan pentru a gratar toate alimentele pe care le-ați să gătească.

Încălzire

Grilele de gaz generează încă o intensitate a căldurii mai mare decât grătare electrice. Cu toate acestea, menținerea la temperaturi scăzute este greu. Acest lucru face un gratar electric ideal pentru că puteți controla temperatura de cele mai multe ori. Re-încălzirea grătarului este mult mai ușor cu ajutorul butoanelor de temperatură sau a termostatului.

În plus, elementele de încălzire ale grătare electrice produc adesea chiar căldură. Dezavantajul acestui tip de gratar este ca caldura este limitata. Este posibil să nu fie în măsură să ajungă la mai mult de 300 grade Fahrenheit, ceea ce face grill-ul de carne roșie groasă sau mistuitoare imposibil.

Întreţinere

Păstrarea grătare curate este una dintre cele mai bune modalități de a extinde viața lor și să le mențină în mod corespunzător de funcționare. Grătare electrice sunt mai ușor de curățat din cauza calităților non-stick cele mai multe branduri au. Cu toate acestea, încă mai trebuie să fie atenți cu firele. Grilele de gaz sunt mai greu de curățat din cauza scurgerilor de cărbune sau gaze.

Ce să caute un grill electric

Indicator de temperatură

Dacă este amovibil sau încorporat, acest dispozitiv este important. Vă spune când grătarul este gata să vă gătească carnea sau dacă a atins temperatura potrivită. Unele branduri au pur și simplu un indicator de lumină on/off, care este, de asemenea, bun.

Dimensiunea

Desigur, mărimea contează. Dacă sunteți de gătit pentru o familie mică, un mic gratar electric este de ajuns. Dacă sunteți de gătit pentru o petrecere, s-ar putea dori ceva mai mare ca un gratar electric pentru terase în aer liber.

Termostat reglabil

Orice fel de alimente pe care le Grill, este întotdeauna bine să gătească la temperaturi exacte. Un termostat reglabil vă va ajuta să gătiți sandvișuri la grătar și fripturi de sear la temperatura potrivită.

Plăci de gătit detașabile sau grătare

Pentru o curățare mai ușoară, alegeți un model cu plăci de gătit detașabile sau grătare cu o caracteristică non-stick.

Concluzie

Găsirea cel mai bun gratar electric nu va fi că descurajatoare, dacă știți ce căutați. Acesta este motivul pentru care este bine să înțelegem ce grilele electrice pot face, precum și limitările lor. Ia act de faptul că, indiferent cât de bun gratar electric este, este încă dificil de a atinge aroma autentic gratar. Dacă sunteți un fan serios de carne la gratar real, atunci acest tip de gratar nu este pentru tine.

Cu toate acestea, produsele enumerate mai sus vă pot da un gust destul de aproape pentru a satisface cerul gurii. Pentru grătare electrice durabile și performante, este posibil să doriți să alegeți dintre primele trei elemente. Între timp, pentru produse accesibile, ultimele două grătare electrice va fi suficient de bun.

Sunt două tipuri principale de gratare electrice: grill deschis și grill de contact

 1. Grătarele deschise sunt acelea care nu au un grill deasupra lor care preseaza alimentele si acestea vor trebui intoarse pentru preparare pe ambele parti.
 2. Grătarele de contact sunt cele care au un capac incalzit (grill) care preseaza alimentele pentru a se prepara simultan pe ambele fete.

La ce să fii atent cand cumperi cel mai bun gratar electric

Există diferite criterii prin care puteți evalua cel mai bine fiecare tip de grătar, dar unele sunt importante atât pentru modelele deschise cât și pentru cele de contact. Ar trebui să fie capabile să atingă temperaturi de până la 425-450 ° (și mai ridicate pentru carnea de carne de vită), cu excepția cazului în care le veți folosi doar ca o tavă sau la gratar Panini și sandwich-uri de brânză la grătar.

Acestea ar trebui să aibă suficientă putere pentru a se ocupa de misiunile lor și pentru a reveni rapid la temperatură după ce capacul a fost ridicat. Acestea ar trebui să aibă termostate reglabile și termometre încorporate. Grilajele sau plăcile de gătit trebuie să fie detașabile pentru o curățare ușoară. Și o observație trecuta, dar importantă: cablurile lor ar trebui să fie suficient de lungi pentru o plasare convenabilă.

Hai să ne pregătim de gătit friptura:

Recomandare cel mai bun gratar electric: top 3 cele mai bune grătare

Gratar electric Tefal XL Classic GC6000

cel mai bun gratar electric

Un grătar foarte bun, de tipul amintit mai sus, gratar de contact. Cel mai bun lucru la el este ca se curăță foarte ușor, se poate băga și la mașina de spălat vase. Destul de mare pentru a pregăti alimentele. Alimentele preparate la el sunt foarte gustoase, puterea lui este foarte buna.Are 3 trepte de setare a temperaturii, una pentru legume, a doua pentru carnea de pește și bineînțeles treapta maximă pentru pregatirea fripturii.

Grill foarte usor de folosit si curatat datorită plăcilor de teflon demontabile. Suprafata de acoperire a placilor permite curatarea acestora in masina de spalat vase. Tava de colectare a grasimilor poate fi introdusa si curatata in masina de spalat vase.

 • Perfect pentru a găti toate tipurile de carne datorită puterii mari de 2400W
 • Plăci cu înveliș anti-aderent
 • Două moduri de pregătire a cărnii: Grill si Barbeque
 • Tava de mari dimensiuni pentru colectarea grăsimilor, demontabilă
 • Spatiu dedicat special creat pentru depozitarea cablului
 • Invelis exterior metalic pentru a facilita curatarea aparatului

 

Gratar electric Philips HD4419

cel mai bun gratar electric de bucatarie

Philips sunt renumite pentru designul lor. Acest model este din categoria grătarelor deschise, ideal este dacă le puneți sub hotă sau lânga geam. Nu scot foarte mult fum, dar asta depinde și dacă vă ocupați de mentenanța lui.

Dacă lăsați resturi de mâncare pe plită, la următoarele utilizări o să constatați că începe să scoată fum la prepararea alimentelor.

Cel mai bun fapt este că are 2 separeuri pe grătar:

 1. Separeu dedicat pentru pregătirea cărnurilor
 2. Separeu dedicat pentru pregătirea legumelor aldente

La fel ca și cel de mai sus, are componentele detașabile pentru a asigura o curățare adecvată sau la mașina de spălat vase. Treptele de setare a temperaturilor pentru alegerea optimă de gătire uniformă a alimentelor.

Conține și o tavă de colectare a grăsimilor topite. In plus, vine cu o spatulă specială pentru a întoarce mâncarea. Dimensiunea plitei este foarte bună, asigură prepararea simultană a mai multor tipuri de alimente.

Are și o parte negativă, cablul este puțin prea scurt de doar un metru.

La acest model se poate găti foarte bine și carnea de vită, care este de știut că necesită temperaturi mari pentru a face crustă.

Cel mai ieftin gratar electric Star-Light EGH-2000W

gratar electric iefitn

Acest model de grătar electric ieftin, pentru cei care au buget limitat de cumparaturi. Este printre cele mai bune gratare electrice raportate la pret. De tipul gratarului de contact, atinge temperaturile optime foarte repede, dar vine cu compromisul puterii și al suprafeței de gătire.

Are 2 mici tăvițe detasabile unde se scurg grasimile arse, lavabile. Prepară carnea de burgeri extrem de repede, ceea ce il face ideal pentru familiile mari, unde rapiditatea de preparare contează.

Dacă nu este curățată în mod constant plita de coacere, cu timpul, începe să scoată fum din ce în ce mai mult.

Așadar, asigurați-i o mentenanță după fiecare utilizare. Cel mai bun din segmentul acesta de prețuri ieftine.

În concluzie,

Ca să găsești cel mai bun gratar electric de pe piață, trebuie să ții cont de aceste criterii. Depinde foarte mult si de bugetul alocat, si de tipul gratarelor electrice.

Sunt foarte multe branduri care produc cele mai bune grătare electrice.

 

Tot nu stiu ce gratar electric sa cumpar!

De ce sa alegi un gratar electric?

Înainte de a merge la cumpărături pentru un gratar electric, aici sunt câteva întrebări ar trebui să vă întrebați:

 • Ce fel de indicator de temperatură are? Unele modele de grilele electrice, ar fi grătare de contact ca George Foreman vinde, va avea doar un indicator de temperatură care semnifică cald, mediu, și fierbinte. Alte tipuri de gratar va fi capabil să vă ofere o temperatură exactă, care va fi ideal dacă aveți de gând pe gătit o mulțime de carne, și în special carnea congelată, care va necesita o temperatura de gatit mai mare și mai mult timp de gătit.
 • este alimentat? Ai nevoie să-l conectați într-o priză, sau este portabil? Grătare cu adevărat portabile oferă adesea o opțiune de baterie-alimentat astfel încât să puteți lua cu ușurință le în aer liber.
 • Oferă atașamente de gătit detașabile, ar fi plăci sau grătare? Este greu pentru a curăța un gratar mai mare în interior, mai ales un gratar electric, în cazul în care nu are piese detașabile. Este mult mai ușor de a alege un model cu piese care pot fi spălate într-o mașină de spălat vase.

Grătare electrice de lucru mare pentru locuinte multifamily

Dacă sunteți într-un apartament, Condo, sau casă, comunitatea ta va avea reguli specifice care interzic, de obicei, orice flacără deschisă de gătit în aer liber. Cu toate acestea, ele pot avea, de asemenea, norme care reglementează utilizarea de grilele electrice în aer liber, astfel încât Verificați legile locale, sau cu managerii clădirii, pentru a afla ce reguli se va referă la tine. Dacă nu aveți voie să puneți un grătar mare pe patio, chiar dacă este electric, atunci va trebui să, dar cel mai mic gratar electric disponibil.

Dacă doriți să gătească carne sau sandwich-uri, un mic gratar de contact este, probabil, modul de a merge. Cu toate acestea, va trebui să exploreze care modele sunt cele mai bune pentru mesele de dimensiuni pe care intenționați să gătesc. Unele grătare George Foreman permite acum de gătit pentru până la opt persoane, dar ele ocupă, de asemenea, o mulțime de contor spațiu. Luați în considerare obținerea unui stand gratar  Dacă sunteți interesat în gătit pentru o mulțime atât de mare. Grilele electrice de interior pot efectua aceleași funcții ca și grilele exterioare, deci depinde de tine să găsești unul care se potrivește cu adevărat nevoilor tale.

O prezentare generală a grilele electrice în 2024

Dacă sunteți în căutarea pentru grătare electrice în aer liber sau cel mai bun gratar interior electric, există mai multe modele care vor satisface nevoile dumneavoastra.

Lasa-ne un mesaj in sectiunea de comentarii cu preferintele si bugetul alocat, si iti recomandam cel mai bun gratar electric de buget in cel mai scurt timp posibil.

 

 

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Comentarii

  1. Salut,
   Pentru tipul de gratar de tip sandwich care sa prepare mancarea fara sa o mai intorci recomand ACEST MODEL . Partea “negativa” este ca are suprafata mica de preparare dar si avantajul ca nu trebuie intoarsa mancarea.
   Gratar cu o singura suprafata nu pot sa recomand la pretul de 300 de lei.
   Daca se poate urca bugetul, mergi pe modelul ACESTA DE LA PHILIPS

 1. Buna ziua,
  As dori sa.mi spuneti daca merita sa achizitionez gratarul electric de interior Master Copper Grill Re Taste, de la AloShop, pret 299 lei.
  Va multumesc!

  1. Buna Aurelia,
   Sub nici o forma nu recomand asemenea produse, 0 detalii tehnice legate de puterea reala a gratarului, asta ma duce cu gandul ca din cei 300 de lei o sa platiti 50% din pretul lui reclamele la tv. Este mai mult ca sigur de putere slaba si suprafata de gatit este slabuta. Daca va uitati cu atentie si pe reclamele la tv, dupa 2 felii de paine se umple suprafata de gatit.
   Cautati alta solutie.
   Uitati o solutie Tefal AICI
   Este putin peste bugetul de 300 de lei, dar puteti astepta o oferta la acest produs, sunt convins ca o sa vina la un pret mai ieftin.
   Mult succes!

 2. Buna ziua,
  Ce gratar electric pentru gradina imi recomandati, buget 1.200-1.700 lei, dar suprafata mare de gatit (8-10 persoane).
  Multumesc

  1. Salut Stefan,
   Pentru gratar pe carbune recomandam ACEST MODEL TENNESSEE.
   Are suprafata destul de mare pentru a pregati pentru 8 persoane, dar nu dintr-un gratar, are avantajul ca are si afumatoare, dar dezavantajul mentenantei si pregatirilor in prealabil comparativ cu un gratar electric sau pe gaz, fiind mai comod de utilizat.
   Sper sa fie utila recomandarea gratarului de gradina pe carbuni.
   Mult succes!

 3. Ce gratar electric pot lua, fiind avantajos si la calitatea mancarii dar si la intretinere si consumul de curent. Mentionez ca bugetul este 300-500 ron. Multumesc!

  1. Salut Marius,
   Îți recomand ACEST MODEL
   Scoate mai puțin fum, are piesele demontabile și se pot spăla la mașina de spălat vase.
   Am recomandat un model fără 2 rezistențe cu capac pentru a avea control la prepararea fripturilor.
   La cele cu 2 rezistente cu capac e necesar să pui carnea sau alimentele cu exact aceleași grosime pentru a se face uniform.
   Consumul de energie e la fel cam la toate (depinzând de suprafața de gătire), cu cât suprafața e mai mare cu atât e nevoie de energie mai mare să încălzească.
   De fum nu o să scapi complet, însă grătarele cu o singură suprafață de încălzit produc mai puțin fum.

 4. Bună ziua. Caut și eu un grătar electric “De buzunar” care să se încadreze în vreo 200 de lei. Să aibă plăci detașabile și încălzite și sus și jos. În stilul tratatului electric Grundig CG5040. Mulțumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog