Ustensile bucătărie

Cum alegi corect un cutit chef ?

Sfaturi utile pentru alegerea celui mai bun cutit chef

Cum sa alegi cel mai bun cutit chef, nu trebuie sa cheltui o avere pe cele mai bune cutite de bucatarie.

După cum spune unul dintre editorii noștri, un cuțit de bucătar este “ca un partener de dans”. Un cuțit care se simte comfortabil și grațios în mâna ta poate sa te ajute in bucatarie. Când începeți să faceți cumpărăturile pentru cuțitul perfect al unui bucătar-șef, unul care va face felierea, tăierea și măcinarea mai plăcută, precisă, și fără efort.

Este important să vă identificați preferințele personale și să vă dați seama că nu există un cuțit potrivit pentru toti. Găsirea cuțitului tău ideal ar putea dura puțin, dar o vei ști când o vei găsi.

Cum sa gasesti cel mai bun cutit de bucatarie pentru tine

Primul pas pentru găsirea unui cuțit de bucătar care este bun pentru dvs. este să căutați un magazin de tacâmuri sau vase (mai degrabă decât o sursă online sau de comandă prin poștă), cu o gamă largă de cuțite de probă pe care le puteți ține sau chiar mai bine manevrați o suprafață de tăiere. “Nu poți cumpăra un cuțit fara sa il testezi. Trebuie să ai simtul tactil, care este important “, cereti vanzatorului sa va lase sa testati cum taie. Sunt totusi si cutite online care sunt foarte bine ascutite de reputatie.

Un alt sfat pentru cumpărături: nu intotdeauna un cutit ascutit nou e foarte bun. Spun asta pentru ca degeaba este ascutit daca, dupa o perioada scurta de timp se toceste si ascutirea este dificila. Asta din cauza materialului  din care este facuta lama

Ori de câte ori vă cumpărați cuțitul, întrebați dacă îl puteți returna dacă nu vi se potriveste. Pentru idei cu privire la ce sarcini vă vor ajuta cel mai bine să evaluați un cuțit, consultați “Cum se testează” mai jos.

Cum se testează cel mai bun cutit chef

În alegerea unora dintre cuțitele noastre preferate (de mai jos). Dacă este posibil, încercați să folosiți cuțitele dvs. preferate pentru:

  • Coaja de patrunjel
  • Dați o ceapă la taiat
  • Taierea rosiilor bucatele
  • Taie morcovii în benzi subțiri
  • Taiati un pepene galben

La ce sa fii atent cand cumperi cutitul bucatarului

detalii cel mai bun cutit chef

Odată ce aveți un cuțit în mână (vedeți fotografia de mai sus pentru o strângere corespunzătoare), ar trebui să obțineți imediat un sentiment de potrivire natural. Ar trebui să vă simțiți comfortabil, ca o extensie naturală a mâinii. Ar trebui să inspire încredere, să nu insufle teamă. Dacă se simte greșit, treceți mai departe la următorul. Dacă se simte destul de bine, începeți să tăiați, notând cum răspundeți la caracteristicile fizice ale cuțitului.

Greutate: va trebui să încercați mai multe cuțite pentru a găsi greutatea ideală a cuțitului. Unii bucatari prefera un cuțit greu de bucătar care tăie prin alimente mai ușor pentru că apasa pe mancare singur cutitul cu mai multă forță. Altii cred ca un cutit chef mai usor este mai potrivit pentru un control mai facil al taieturilor.
Balanță: “Echilibrul perfect” este în palma cititorului acestui articol. Centrul greutatii il aflati cand puneti cutitul pe un deget unde sa fie balantat. În cazul în care se simte cu o pondere mare de greutate spre partea din spate a mânerului sau spre lama, atunci probabil că nu este pentru tine. Un cuțit dezechilibrat vă va face să lucrați mai mult. Când coborâți la lama, cuțitul nu ar trebui să se simtă instabil, ca și cum ar vrea să se rostogolească spre una sau cealaltă parte.
Dimensiune: Un cuțit de bucătar de 24 cm este cel mai popular printre bucătari de casă datorită versatilității sale. O lamă mai lungă de 30 cm poate reduce volumul, dar se poate simți intimidantă. Un cuțit de bucătar de 18 cm poate oferi un element de agilitate, ca cel al unui cuțit de paring, dar nu reușește să faca taieturi fine pe alimente in lungimi mari.

Detalii esentiale fizice pentru cutite

Mânerul: Un mâner bun este unul care se simte confortabil și sigur pentru tine. Nu ar trebui sa alunece cand este ud manerul. Ar trebui să existe suficientă libertate pe partea inferioară a acestuia încât să nu vă fortati articulațiile în timp ce tăiați (înălțimea lamei afectează acest lucru). Unele mânere ale cuțitelor au matrițe sau indentări pentru a facilita prinderea. Acestea funcționează pentru unii oameni. Pentru alții ei forțează o aderență nefirească și fac cuțitul greu să se stea la unghiuri ciudate, cum ar fi când feliati un piept de pui.

Suportul: De asemenea, numit guler, umăr sau coadă, suportul este porțiunea groasă de metal în cazul în care lama și mânerul se întâlnesc. Suportul poate adăuga rezistență și stabilitate la un cuțit, precum și pentru a acționa ca un deget pentru mâna de prindere. Unele cuțite forjate au doar elemente de sprijin parțiale, care nu se extind până la tocul lamei, iar niște cuțite, în special cuțitele în stil japonez, nu au niciun suport. Un avantaj pentru cuțite parțiale sau fără sprijin este că puteți ascuți toată lungimea lamei, chiar prin călcâi. Pe măsură ce țineți un cuțit, observați panta de la bolț până la lamă. Poate fi pronunțată sau treptată, dar nici un stil nu ar trebui să vă facă să vă simțiți că trebuie să vă strângeți aderența.

Tocul/calcaiul: Cu excepția cazului în care este un cuțit forjat în stil japonez (vezi “Ce este un cuțit de bucătar în stil japonez?”), Călcâiul este partea cea mai largă și cea mai groasă a marginii cu cea mai mare cotă. Este destinat sarcinilor care necesită forță, cum ar fi tăierea prin tendoane de păsări de curte sau coaja tare a unei portocale. Lama nu ar trebui să fie atât de curbată încât lama vrea să lovească înapoi.

Coama: Aceasta este partea superioară a lamei și are în mod obișnuit muchii tăiate. Rețineți dacă marginile se simt lustruite sau ascuțite și dure, ceea ce poate irita mâna de prindere. Coama ar trebui să se confere și la vârf; un vârf gros va fi greu de folosit.

Lama: Cel mai bun cutit chef trebuie să fie ascuțit din cutie. Pentru a evalua ascutimea, încercați să feliați o foaie de hârtie. Un cuțit foarte ascuțit va face o tăietură curată și rapidă. (Desigur, dacă aveți ocazia, tăiați și alimente.) De asemenea, rețineți linia lamei. O curbă blândă, de la vârf la toc, poate ajuta cuțitul să rotească ușor înainte și în timpul tăierii și măcinării.

Cateva branduri de cutite chef germane

1. Chef’sChoice Trizor Professional

Pentru un cuțit substanțial, greutatea sa remarcabilă a lucrat într-adevăr în favoarea sa. Foarte ascuțită și cu doar înălțimea lamei potrivite, are un mâner confortabil, texturat, care este ușor de prins.

2. Friedr. Dick Premier Plus

Mai bine cunoscut în bucătăriile comerciale, Friedr. Dick face un cuțit de bucătar în stil clasic, care este bine echilibrat și proporționat, ascuțit și “nu face prea mult efort să se miște”. Lama este curbată frumos pentru o rocă netedă și continuă.

3. Messermeister Meridian Elite

Managerul nostru de bucătărie de încercare a rezumat succint acest cuțit ca fiind “ascuțit, rapid, echilibrat și doar cu greutatea potrivită”. Acest cuțit are un suport parțial, astfel încât marginea poate fi ascuțită cu ușurință de-a lungul întregii sale lungimi. Vărul său, Messermeister San Moritz Elite, cu un mâner deformat fără cusătură, era un alt cuțit bine plăcut.

4. Wüsthof-Trident Classic

După cum remarcă un editor, acesta este “strâns în locurile potrivite și bolnav în locurile potrivite” cu “detalii subtile care fac ca cuțitul să funcționeze natural pentru dvs.” Cuțitul Wüsthof Grand Prix II a fost, de asemenea, un favorit al multor. Are aceeași lamă, dar cu mâner din polipropilenă cu contur rezistent la alunecare.

Ce este cutitul chef japonez?

Există o tendință crescândă față de cuțitele în stil “japonez”, și chiar și producătorii germani de cuțite clasice se preocupă de acest aspect. Un cuțit de bucătar în stil japonez tinde să fie mai ușor și are o lamă mai subțire decât un cuțit în stil german, ceea ce îl face foarte manevrabil și priceput la felierea fină. Cu lama mai subțire, de asemenea, tinde să fie destul de ascuțită.

Dar un cuțit de bucătar în stil japonez nu este cel mai bun cutit chef pentru împărțirea unui pui sau felierea printr-un squash de ghindă, pentru că nu are tocul în formă striata care este necesar pentru acele sarcini. De asemenea, marginea sa tinde să aibă un profil mai restrâns (mai puțin curbă) decât un cuțit în stil german, deci nu se rotește întotdeauna la fel de ușor.

Cutite japoneze chef populare in lume

1. Calphalon Katana

Acest cuțit a avut un mâner moale, “incredibil de confortabil”, în ciuda lipsei de sprijin pentru a nu-l împinge împotriva. “Vă încurajează mâna să fie în poziția corectă, firește”, a remarcat unul dintre bucătarii noștri de test. Lama subțire s-a tăiat în mod aSetează imaginea reprezentativădecvat, dar o lipsă a curbei a făcut-o mai slabă la măcinare și tocare.

2. Chrome 301

Sunteți dispus să vă iubiți sau să vă dezaprobați puternic acest cuțit ușor. Unii l-au găsit confortabil și foarte ușor de ținut și de controlat cu “perla” de pe fiecare parte a mânerului oferind un ghid pentru a ști unde este aderența dumneavoastră. Alții au găsit caracterul perlat iritant.

3. Global

Acest cuțit elegant are o lamă subțire și ascuțită, care, pentru mulți dintre fani, se simțea uimitor de priceput și precis. Este foarte ușoară – aproape un sfert de kilogram mai puțin decât cuțitele grele în stil german. Dar lipsa de curbură a lamei înseamnă că nu se rotește atât de ușor, iar lipsa de susținere a cuțitului, călcâiul tăios și mânerul subțire erau prea precare pentru unii dintre cei mai puternici avocați ai săi.

4. Kershaw Shun Classic

Mulți îi plăceau cum se simțea acest cuțit: subțire, ascuțită, fluidă, frumos echilibrată și cu adevărat confortabilă. Pentru un cuțit japonez, avea un “sentiment de substanță”, dar totuși era “lumină pe picioare”. Ca și alte cuțite din acest grup, lipsa suportului poate necesita obiceiul de a se obișnui. Acest cuțit vine în modelele stângaci și drepte.

Cum sa Ascuti Cel Mai Bun Cutit Chef

Odată ce ai cumparat cuțitul perfect pentru tine, vrei să ai grijă de el. Nu aveți nevoie să vă ascuțiți cuțitul ori de câte ori il folositi, dar are nevoie de o ascutire constantă. Recomandam pietrele de ascutire special concepute pentru ascutirea manuala.

Nu putem sa va invatam pe site cum sa ascutiti cutitele. O sa facem un articol pe viitor legate de pietrele de ascutire. In primul rand este nevoie de experientă, ce vine cu timpul. Perseverenta este cheia ascutirii cutitelor.

In concluzie,

Nu putem recomanda un singur cutit de bucatar ca fiind cel mai bun cutit chef.

Depinde foarte mult si de mana care il tine. Fiecare avem preferintele noastre. Dar, iata si un cutit foarte bun pe care il recomandam.

Recomandare Cel Mai Bun Cutit Chef 2021:

Cutit Chef Multy Layer 24cm – Kasumi

cel mai bun cutit chef japonezDe ce il consideram cel mai bun cutit chef? In primul rand, materialul de confectionare este net superior altor cutite. Otelul este calit intr-un mod special, specific cutitelor japoneze. Acest cutit trebuie sa ne tina o viata intreaga. Vine ascutit mai bine ca o lama de cutter. Este un cutit cu lama de 24 de cm, asadar, nu e recomandat pentru cei cu maini foarte mici. Desi este usor, acesta este foarte mare si foarte bine balantat.

Da, nu este un cutit ieftin, insa avand in vedere ca o astfel de achizitie pentru cel mai bun cutit chef o faci o singura data in viata, atunci este o achizitie ce merita a fi facuta in 2021.


Nu cumparati cutitele sau seturile de cutite din reclamele de la televizor
[ratings]

Scor obtinut cel mai bun cutit chef

Ascutimea lamei - 9.4
Comfort - 8.8
Greutate/balans - 9.8
Taieturi/tocari - 8.5

9.1

Scor total

Desi exista cutite mai bune pe piata, o sa platim mai mult brandurile. Acest cutit are cel mai bun raport catitate-pret-performanta-fiabilitate.

User Rating: 5 ( 1 votes)

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog