Scule electrice & unelte

Top Cele mai bune Aparate de Sudura in 2021

Ghid si sfaturi alegere cele mai bune aparate de sudura

Există multe tipuri de aparate de sudura disponibile pe piață. Dacă ați ales un aparat de sudat greșit pentru munca dvs., ați pierdut investiția. Înainte de a alege cel mai bun aparat de sudura, trebuie să luați în considerare scopul achiziției.

Aparatul de sudura pentru uz casnic este portabil, ușor și compact. Puterea de ieșire a aparatului de sudat este de 90 Amp până la 140 Amp. Cel mai bun aparat de sudura poate funcționa cu electricitate de uz casnic. Aparatele de sudura sunt cumpărate în mod ideal pentru reparații și retușuri ușoare. Ele pot fi, de asemenea, utilizate în lucrări de artă, cum ar fi sculpturi metalice și lucrări de metal.

Caracteristicile aparatelor de sudura

Mai jos sunt câteva dintre caracteristicile celor mai bune aparate de sudura:

1. Aparat de sudat foarte ajustabil:
Aparatul de sudat este foarte reglabil. Puteți regla setările pentru a obține cele mai bune setări pentru sudura dorită.

2. Rulați pe Outletul de uz casnic
Aparatele de sudat pot funcționa eficient la priza standard de uz casnic. Nu trebuie să cumpărați un generator pentru funcționarea mașinii de sudat acasă. Aparatul de sudat ar trebui să funcționeze pe 120 V sau 220 V.

3. Tipuri de sudare
Există aparate de sudat care oferă procese de sudare TIG și MIG sau Stick și TIG. Trebuie să efectuați studii de piață și să cumpărați un aparat de sudat cu mai multe procese.

4. Portabil și ușor
Cel mai bun aparat de de sudat cântărește câteva kilograme și poate fi folosit cu ușurință.

5. Control infinit al vitezei firului
Aparatele de sudat sunt echipate cu un control infinit al vitezei firului. Puteți obține reglarea precisă a penetrării și puteți obține cele mai bune rezultate în forma excelentă a sudurii.

6. Preț modest
Aparatele de sudat pot fi utilizate numai pentru proiecte la scară mica, deci nu trebuie să fie la prețuri ridicate. Trebuie să comparați diferite produse, caracteristicile acestora și să vă finalizați decizia.

Top cele mai bune aparate de sudura de pe piata

Aparat de Sudura, Invertor Almaz 250A AZ-ES002

Aparatul de Sudura Almazon ES002 are 250 amperi, iar in continutul pachetului intra : aparatul de sudura, cabluri cu lungimea de 1m, clesti pentru sudura, perie cu ciocanel, masca de sudura normala si foarte important manual de utilizare in limba romana.
Aparatul de Sudura Almazon ES002 sudeaza cu electrozi de la 1,5 mm pana la 6 mm, iar in partea din fata are un buton ce va ajuta sa reglati amperajul, incepand cu 20 de amperi pana la 250, iar in partea din spate are un cooler de racire si buton de pornire si oprire a apartului. El este recomandat pentru sudura normala, in afara de aluminiu.

 

Pareri pro:

– Amperi suficienti
– curentul stabil
– timpul de recuperare este relativ scurt (2-3 minute)
– foarte mic si usor de utilizat

Pareri contra:

– nu are maner

Vedeți Oferta de preț actuală

Aparat de sudura MIG cu sarma cu flux Steinhaus

Aparatul de sudura cu sarma de sudura cu flux Steinhaus PRO-MIG100 sudeaza table de otel si profile in metoda MIG, regleaza viteza de alimentare a sarmei si curentul de sudura in 4 trepte.

Echipamentul poate fi folosit si in conditii de vreme nefavorabila, deoarece nu este susceptibil la vant, iar in componenta are duza, arzator maner si furtun flexibil. Aparatul este dotat cu protectie termica, iar racirea se realizeaza cu un ventilator.
In general este folosit pentru sudarea profilelor sau tablelor subtiri de otel, dar poate fi folosit si pentru materiale mai groase.
Se recomanda utilizarea sarmei de sudura cu flux cu diametru 0,6-0,7mm, intensitatea curentului de sudura trebuie sa fie de 48-60A, iar duza arzator de 0,8mm pentru material cu o grosime de 1-2 mm.

Pentru material mai gros de 2 mm, recomandarea este sa se foloseasca sarma de sudura cu flux cu diametru 0,8-0,9 mm, intensitatea curentului de sudura trebuie sa fie de 70-90A, iar duza arzator de 1 mm.
Aparatul de sudura are un maner de transport, o siguranta de 16A, racire cu ventilator, greutatea bobinei de sudura este de 0,45-1 kg, iar diametrul sarmei de sudura 0,6-0,9 mm.

Pareri pro:

– aparatul de sudura vine cu sarma flux de 0,9mm
– sudeaza foarte bine pe toate treptele
– usor de folosit pentru persoanele fara experienta
– raport calitate/pret foarte bun

Pareri contra:

– Cateodata mai bazaie in timpul sudurii

Vedeți Oferta de preț actuală

Set Aparat de sudura Micul Fermier MMA 300A

Aparatul de sudura Micul Fermier MMA 300A foloseste electrozi acoperiti TIG sau MMA, care pornesc prin contact arcul electric.
Ca si caracteristici, acest aparat de sudura are o tensiune alimentara de 220V, factor de putere de 0,93, tensiunea la iesire 32V, puterea absorbita 12V, tensiunea de mers in gol 70V, o eficienta de 85%, clasa de protectie:IP21S iar clasa de izolatie F.

Acest aparat de sudura are o greutate mica, ceea ce il face usor de manevrat, functioneaza chiar si la altitudini ridicate, atat in interiorul cladirilor cat si in exteriorul lor.
Pachetul aparatului de sudura Micul Fermier MMA continue o pereche de manusi de protective, un ciocan, un aparat de sudura, o perie, un cablu de sudura cu cleste, un cleste de masa, o curea de transport, o masca de sudura si o masca de sudura automata cu cristale si reglaj.

Pareri pro:

– Este silentios si micut
– Este perfect pentru uz personal, usor de folosit de catre cei fara experienta
– Raport pret/calitate foarte bun
– Sudeaza foarte bine

Pareri contra:

– Cablurile prea scurte

Vedeți Oferta de preț actuală

Aparat Sudura ALMAZ 250A ( ES003 ), Invertor Model Nou

Acest aparat de sudura este construit in totalitate din metal, ceea ce il face rezistent la conditiile grele de lucru. Se raceste foarte repede, datorita electroventilatoarelor care au un debit mare de aer.
Almaz 250 este dotat cu protectie la supraincalizare, iar pana cand temperatura sa interna revine la valorile normale, aparatul se opreste automat.

Este foarte usor de utilizat si manevrat deoarece greutatea sa este mai mica de 3 kg.
Pachetul aparatului de sudura ALMAZ 250A (ES003) contine un manual de utilizare in limba romana, o curea de transport, o perie cu ciocanel pentru zgura, o masca de sudura simpla, o clema cu cablu legare pamant 1,2 m x 10 mm2 si o clema cu cablu proelectrod de 1,6m x 10 mm2.

Pareri pro:

– Usor de manevrat, deoarece are mai putin de 3 kg
– sudeaza fara probleme atat cu electrod de 2.5 cat si de 3.5
– nu se incalzeste rapid

Pareri contra:

– cablurile au maxim 1,5 m

Vedeți Oferta de preț actuală

Invertor de sudura industrial Velt MMA 140, 140 A, 230 V

Invertorul de sudura industrial Velt MMA are foarte multe avantaje, ca de exemplu poate suda cu toate tipurile de electrozi, o gama larga de materiale precum cupru, fonta, otel aliat, otel inoxidabil, otel nealiat, etc.
Are o constructie robusta, cu un gabarit redus, este foarte usor de intretinut, alimentare monofazata 230V, protectie termica cu termostat, iar datorita sursei care suporta variatii de tensiune de pana la 15% poate fi alimentat la generator de curent.

Pachetul contine o curea de transport, o perie cu ciocanel pentru zgura, un invertor sudura, un cablu de sudura de 3m cu cleste port electrod, un cablu de sudura de 2m cu cleste de masa si o masca de sudura.

Pareri pro:

– topeste foarte bine electrozii
– Sudeaza cu electrod bazic si supertit de 3,2mm fara probleme
– Nu se incalzeste in regim continuu de sudura
– Usor de manevrat

Pareri contra:

– Nu este recomandat incepatorilor

Vedeți Oferta de preț actuală

 

Ce factori ar trebui să luați în considerare atunci când stabiliți un buget?

Tipul aparatului de sudura pe care îl achiziționați trebuie să fie potrivit funcțiilor specifice de care aveți nevoie, precum și proiectelor la care veți lucra cel mai mult. Gândiți-vă la obiectivul dvs. final și luați în considerare oportunitățile de a extinde utilitatea sudorului dvs. Vrei mai multă putere sau amperaj în viitor? Iti vei dori vreodată sa folosesti sau sa inveti procese de sudare suplimentare?

Este important să luați in calcul amperajul și cerințele de putere variate, precum și ciclul de funcționare necesar pentru a obține cele mai eficiente și economice rezultate operaționale pentru proiectele pe care doriți să le finalizați.

Pe lângă costul aparatului de sudura in sine, nu uitați să calculate si costurile pentru accesoriile și consumabilele de care veți avea nevoie pentru a utiliza noul aparat de sudura. Aceasta include protecție pentru sudare (cască, mănuși, sacou etc.), precum și gaze și consumabile.

Nu vă simțiți grăbiți să luați o decizie de cumpărare. Luați ceva timp pentru a vă defini nevoile. Dacă aveți întrebări sau ceva nu este clar, XTZ vă poate răspunde la orice întrebări despre procesele de sudare, beneficii, limitări și funcționarea mașinii. Când sunteți gata să combinați un anumit model cu sarcina, hobby-ul sau afacerea – XTZ vă poate sugera modelul sau produsul care este cel mai potrivit pentru dvs.

Ghidul cumpărătorului

După ce ați citit recenziile noastre, probabil că vă întrebați cu ce este un apparat de sudura mai bun decat altul. Să analizăm caracteristicile comune ale aparatelor de sudura pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a face o achiziție.
Tipuri de aparate de sudura:

Stick

La sudarea cu băț, suportul pentru electrod este ținut manual. Aparatul de sudat este, de asemenea, conectat la metalul dvs. de bază. Când electrodul dvs. intră în contact cu metalul de bază, curge electricitate între ele, creând arcul.
Sudurile produse prin sudarea cu băț nu sunt cele mai frumoase. Există o mulțime de stropi și vor necesita curățare. Este, de asemenea, un tip de sudură mai dificil de învățat, astfel încât sudurile dvs. vor fi și mai puțin atractive în timpul curbei de învățare extinsă. Este bun pentru sudarea în exterior și pe suprafețe murdare, dar nu este excelent pentru metalele subțiri.

MIG

Un apparat de sudura MIG extinde un electrod de sârmă atunci când apeși pe trăgaci. Electricitatea trece între acest fir și metalul de bază pe care il sudezi, creând un arc care topește firul. Când este topit, firul devine metal de umplutură care se unește cu metalul de bază si produce o sudură de inaltă rezistență.

Aparatul de sudura MIG este cel mai ușor tip de sudura de manevrat. Produce suduri curate fără zgură și necesită mult mai puțină curățare. Poate fi utilizat pe metale cu grosimi diferite, în funcție de intensitatea mașinii dvs. Sudarea MIG funcționează bine în interior și este o alegere excelentă atunci când sudați în garaj.

TIG

Sudarea TIG este un tip de sudură mai complex care este cel mai adesea utilizat pe metale foarte subțiri. Electrodul este fabricat din tungsten neconsumabil și protejat de o duză de gaz de protecție. Poate fi utilizat cu diferite grosimi ale tijelor de umplere din diferite tipuri de metal. Poate fi utilizat și fără o tijă de umplere dacă suprafețele dvs. se întâlnesc cu margini suficient de curate, un proces numit fuziune.

Acest tip de sudură permite cel mai mare control, dar este și cel mai complicat. Piciorul tău trebuie să controleze căldura, o mână trebuie să controleze tija metalică de umplutură, iar cealaltă mână trebuie să controleze electrodul pentru a produce sudura. Deși este dificil de stăpânit și mai lent decât alte metode de sudare, sudarea TIG produce suduri de cea mai înaltă calitate cu rezistență la fel de mare. De asemenea, permite un control mai mare asupra sudurii, permițând sudurilor TIG să fie mai plăcute din punct de vedere estetic.

Alimentare electrică

Imaginați-vă că v-ați achiziționat un apparat de sudura și sunteți încântați să îl luați acasă și să începeți să-l spargeți! Dar când deschizi cutia, ești dezamăgit să vezi că necesită o priză de 220 V și nu ai unde să o conectezi. Sau poate are o priză de 110 V, dar continuă să-ți declanșezi întrerupătorul de fiecare dată când îl folosești! De ce se întâmplă asta? Ar putea fi proiectat pentru a funcționa cu un întrerupător de amperaj mult mai mare decât se găsește în general în case.

Casa ta are probabil întrerupătoare de 15 și 20 amp care alimentează prizele. Unele aparate de sudura, deși sunt clasificate pentru 110v electrice, sunt menite să ruleze pe un circuit de 50 sau chiar 60 de amperi. Dacă locuința ta nu este echipată în prezent pentru aceasta, va fi nevoie de sârmă și va adăuga un întrerupător de amperaj mai mare pentru a rula noul sudor. Luați în considerare acest lucru înainte de timp pentru a vă salva confuzia, durerea de cap și dezamăgirea mai târziu pe drum.

Amperaj

Puterea curentului electric produs de aparatul de sudura este măsurată în amperaj. Rata de topire și adâncimea de penetrare a sudurii sunt controlate de amperaj. Amperajul mai mare va face o sudură mai adâncă umplută cu mai mult material. O sudură cu amperaj mai mic va folosi mai puțin material și va obține doar o penetrare superficială.

Voltaj

Tensiunea este practic o presiune electrică. Afectează în principal modul în care partea vizibilă a sudurii este formată deasupra și nu are prea mult efect asupra adâncimii. Sudurile de joasă tensiune vor forma suduri mai înalte și mai subțiri. Sudurile de înaltă tensiune vor fi mai late și mai plate, cu margini mai netede. Găsirea tensiunii potrivite pentru materialul dvs. va fi crucială pentru realizarea unei suduri frumoase și de înaltă calitate.

Concluzie

După ce ați citit ghidul cumpărătorului, acum știți exact ce să căutați pentru a stabili care este cel mai bun aparat de sudura pentru casa ta. Ați văzut recenziile noastre despre primii 5 sudori pentru uz casnic și știți ce caracteristici sunt importante pentru dvs.

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog