Casa
În trend

Cea mai buna masina de tuns iarba/gazonul in 2024

Recomandare cea mai buna masina de tuns iarba si gazonul

Un lucru este să-ți iubești gazonul, dar altul este să spui asta si despre mașina ta de tuns iarba. Alegerea celei mai bune mașini de tuns iarba este importantă, deoarece sezonul de cosit este unul lung, începând cu prima apariție a creșterii de primăvară și ținând până în acea ultimă după-amiază cu vânt de toamnă. Dacă nu sunteți prea pasionat de întreținerea riguroasă, este o idee bună să cumpărați cea mai rezistentă mașină de tuns iarba pe care o puteți permite.

Aveți o șansă mai mare de a obține un gazon grozav dacă alegeți o mașină de tuns care nu numai că se potrivește cu locul de muncă, dar care se potrivește modului în care vă place să tundeți și tipului de curte pe care o tundeți. În cele din urmă, sezonul de tuns iarba nu va părea atât de lung dacă luați în considerare cu atenție caracteristicile unei mașini de tuns iarba.

Sunt multe alte aspecte si caracteristici de luat în considerare, în afară de preț, atunci cand alegeti care este cea mai buna masina de tuns iarba pentru dvs. Citiți mai departe pentru câteva îndrumări și recenziile noastre despre cele mai bune mașini de tuns iarba electrice și pe gaz disponibile.

Cea mai buna masina de tuns iarba se alege in functie de dimensiunea curtii. Iata tot ce trebuie sa stiti inainte de alege o masina de tuns gazonul. Sunt doua tipuri de masini de tuns iarba:

 1. Masina de tuns iarba cu alimentare pe benzina
 2. Masina de tuns iarba alimentata prin curent electric

Cele mai comune sunt cele alimentate pe benzina, dar din motive de protejare a mediului masinile de tuns iarba alimentate prin curent electric prind din ce in ce mai multa notorietate. Care este cea mai buna pentru tine? De regula masinile de tuns gazonul cu benzina sunt mai puternice, deci daca ai o curte mai mare si multa iarba, o masina de taiat iarba pe benzina s-ar putea sa fie mai indicata.

Daca ai o curte mai micuta, o masina de taiat iarba pe curent electric s-ar putea sa fie arhisuficienta pentru tine.

Avantaje și dezavantaje la mașină de tuns gazonul electrică

Sa vedem principalele avantaje si dezavantaje la masinile de tuns gazonul electrice.

Avantaje cea mai buna masina de tuns iarba electrica

 • mentenanta mai usor de realizat
 • sunt mai silentioase
 • pot fi fara cabluri de alimentare (pe acumulator), ceea ce le face mai usor de folosit
 • pot functiona pe perioade lungi de taiere

Dezavantaje cea mai buna masina de tuns iarba electrica

 • puterea este mai mica
 • masinile de tuns cu cablu electric pot fi putin incomode in utilizare
 • necesita prelungitor electric

Si acum sa vedem incovenientele si parerile pro despre masinile de tuns iarba pe benzina

Avantaje masina de tuns iarba pe benzină

 • sunt mai puternice
 • pot acoperi arii mari de gradina
 • mai usor de utilizat datorita faptului ca nu exista nici un prelungitor

Dezavantaje masina de tuns iarba pe benzină

 • necesita mentenanta periodica
 • sunt mult mai zgomotoase
 • costurile de mentenanta pot fi o problema in timp
 • emisiile de noxe pot fi neplacute
 • necesita combustibil in canistre

Acum ca vedeti principalele avantaje si dezavantaje dintre masinile de tuns iarba electrice si pe benzina, aveti o idee cam ce model sa cumparati.

Majoritatea gradinilor caselor din Romania au curti destul de micute pana in 300 metri patratii, ele pot fi acoperite cu o masina de tuns iarba pe curent electric, doar trebuie sa va asigurati ca prelungitorul va acoperi acea suprafata de gazon.

Sigur, cu cat mai mica este curtea cu atat si preturile masinilor vor fi mai ieftine. Nu o sa vorbim de tractorasele speciale de tuns gazonul, sunt masini de tip ATV pe care va urcati si va plimbati prin curte in timp ce masina taie iarba.

Recomandare Cele mai bune Masini de Tuns Iarba in 2024

Masina de tuns gazon/iarba electrica Bosch ARM 32 / 3200

Masina de tuns gazon/iarba electrica Bosch ARM 32 / 3200

Vezi prețul actual

Dupa ce am testat Masina de tuns iarba electrica Bosch ARM 32 / 3200, pot spune cu incredere ca este cea mai buna masina de tuns gazon/iarba pe care o poti achizitiona în momentul de fata.

Cu o latime de taiere de 32 cm si o putere de 1200W, aceasta masina este capabila sa taie prin iarba mai groasa si sa lase o suprafata neteda si frumos taiata. Cele 3 trepte de taiere permit ajustarea inaltimii de taiere intre 20 si 60 mm, in functie de preferintele tale si de tipul de iarba pe care o taiesti.

Sacul colector de 31 de litri este suficient de mare pentru a colecta o cantitate mare de iarba taiata, astfel incat nu trebuie sa iti faci griji cu privire la golirea sacului frecvent. Totodata, masina este foarte usoara si usor de manevrat, facand-o ideala pentru curtile mai mici sau pentru persoanele care nu doresc sa depuna prea mult efort fizic in timpul tunsului.

Pe langa performantele excelente si caracteristicile utile, aceasta masina de tuns gazon/iarba Bosch ARM 32 / 3200 are si un design atractiv si robust, care face ca aceasta sa fie o alegere de incredere si durabila pentru orice proprietar de gradina.

In concluzie, daca esti in cautarea celei mai bune masini de tuns gazon/iarba, cu siguranta recomandam Bosch ARM 32 / 3200 pentru performantele sale de top si caracteristicile utile.

Pareri pro:

 • Putere si performanta excelenta
 • Usurinta in manevrare si ergonomie buna
 • Reglare usoara a inaltimii de taiere
 • Design atractiv si durabil
 • Sac colector mare si usor de golit

Pareri contra:

 • Zgomotul poate fi destul de puternic
 • Pot exista probleme cu taierea uniforma a marginilor din cauza dimensiunii mici a masinii.

Vezi prețul actual

Masina de tuns gazon/iarba pe benzina Kanwod Grassmeister Jr. 6CP

Masina de tuns gazon/iarba pe benzina, autopropulsata, Kanwod Grassmeister Jr

 

Vezi prețul actual

Kanwod Grassmeister Jr. 6CP, 125CC este o alegere excelenta pentru cei care doresc o masina de tuns gazon/iarba robusta si puternica pentru gradina lor.

Cu o putere de 6 cai putere si un motor de 125CC, Kanwod Grassmeister Jr. poate taia prin iarba mai groasa cu usurinta si lasa o suprafata neteda si frumos taiata. De asemenea, este usor de manevrat si poate fi controlata cu usurinta in timpul tunsului.

O caracteristica importanta a acestei masini de tuns gazonul este ca are o latime de taiere de 46 cm, ceea ce o face perfecta pentru curtile mai mari. De asemenea, inaltimea de taiere poate fi reglata intre 20 si 80 mm, astfel incat sa poti ajusta cu precizie taierea la nevoile gradinii tale.

Cu toate acestea, trebuie sa mentionam ca aceasta masina poate fi greoaie si dificil de manevrat pentru unii utilizatori, in special in cazul curtilor cu multe obstacole si denivelari. De asemenea, poate fi destul de zgomotoasa, ceea ce poate fi deranjant pentru vecini sau pentru cei care doresc sa tunda iarba in orele tarzii.

Daca aveti nevoie de o masina de tuns gazon/iarba puternica si robusta pentru curtea dumneavoastra, atunci Masina de tuns gazon Kanwod Grassmeister Jr. 6CP, 125CC este o optiune buna de luat in considerare.

Pareri pro:

 • Motor puternic si robust, perfect pentru curtile mari
 • Latimea de taiere mare face procesul de tundere mai eficient si mai rapid
 • Reglarea usoara a inaltimii de taiere pentru a se potrivi cu nevoile gradinii
 • Constructie solida si durabila pentru o utilizare de lunga durata

Pareri contra:

 • Poate fi greoaie si dificil de manevrat in cazul curtilor cu multe obstacole si denivelari
 • Nivelul ridicat de zgomot poate fi deranjant pentru vecini sau pentru utilizatorii care doresc sa tunda iarba in orele tarzii.

Masina de tuns gazonul pe benzina Steinhaus PRO-GLM502

Masina de tuns gazonul pe benzina Steinhaus PRO-GLM502

Vezi prețul actual

Masina de tuns gazonul pe benzina Steinhaus PRO-GLM502 este o alta alegere buna si recomandata de expertii nostri pentru cei care doresc o masina de tuns iarba puternica si eficienta pentru gradina lor. Acest produs este construit cu materiale de inalta calitate, astfel incat sa fie durabil si sa reziste utilizarii de lunga durata.

O caracteristica importanta a acestei masini este motorul sau puternic, care poate face fata chiar si celor mai groase tufisuri de iarba. Steinhaus PRO-GLM502 are o latime de taiere de 50 cm, ceea ce o face perfecta pentru curtile mai mari. In plus, inaltimea de taiere poate fi reglata intre 25 si 75 mm, astfel incat sa poti ajusta cu precizie taierea la nevoile gradinii tale.

Masina de tuns gazonul Steinhaus PRO-GLM502 este usor de manevrat si controlat in timpul tunsului. De asemenea, are o capacitate mare de colectare a iarbei taiate, astfel incat sa nu trebuie sa va opriti frecvent pentru a o goli.

Cu toate acestea, trebuie sa fiti constienti de avantajele / dezavantajele sale si sa luati in considerare daca este adecvata pentru nevoile dumneavoastra.

Pareri pro:

 • Motor puternic si eficient, perfect pentru curtile mari si tufisuri de iarba groasa
 • Latimea de taiere mare face procesul de tundere mai eficient si mai rapid
 • Reglarea usoara a inaltimii de taiere pentru a se potrivi cu nevoile gradinii
 • Constructie solida si durabila pentru o utilizare de lunga durata

Pareri contra:

 • Poate fi greoaie si dificil de manevrat in cazul curtilor cu multe obstacole si denivelari
 • Nivelul ridicat de zgomot poate fi deranjant pentru vecini sau pentru utilizatorii care doresc sa tunda iarba in orele tarzii.

 

Masina de tuns gazonul electrica (curti pana in 400mp)

cea mai buna masina de tuns iarba electrica

Acest model de masina de tuns iarba electrica ieftina este foarte bine inchegata pentru curtile de pana in 400 de metri patrati,  este foarte usoara si micuta. Makita este un brand cunoscut pentru fiabilitatea lor.

Nu uitati ca necesita si un prelungitor achizitionat separat in functie de distanta curtii voastre.

Are 3 trepte de taiere a ierbii, este destul de ingusta pentru a putea taia pe langa gard. Un astfel de masina ar trebui sa fie suficient de puternica pentru iarba. Daca aveti buruieni groase si mari, o sa aveti nevoie de un model mai puternic.

Pareri pro:

 • ieftina
 • sac de colectare mare
 • compacta si usor de utilizat
 • maner rabatabil
 • poate fi utilizata si de copii
 • silentioasa
 • consum mic de energie

Pareri contra:

 • necesita un cordon prelungitor in functie de marimea gradinii

Recomandare  masina de tuns iarba pe benzina 2024

Masina de tuns gazonul pe benzina Husqvarna

(pentru curti intre 400 si 1000 metri patrati)

masina de tuns gazonul 2018

Iata si un model de masina de tuns iarba pe benzina puternica, pentru gradini mai mari. Acopera suprafete intinse de gazon, un sac de colectare foarte mare, taie si buruienile mai groase, rotile sunt solide si motorul foarte puternic. Rezervorul de benzina este de 1 litru si ar trebui sa fie suficient pentru o gradina de 1000 de metri patrati. Porneste destul de usor, fiind Husqvarna, mentenanta nu ar trebui sa dea batai de cap chiar si dupa ani de folosinta.

Pareri pro:

 • puternica
 • sac de colectare mare
 • fiabila
 • suprafata mare de acoperire

Pareri contra:

 • zgomotoasa

 

Lucruri de luat în considerare

O mașină de tuns iarba ar trebui să lase gazonul tăiat să arate precum catifeaua. Majoritatea mașinilor de astăzi fac o treabă bună, dar asta nu înseamnă că fiecare mașină de tuns iarbă este potrivită fiecărei curți sau proprietarului său. Anumite sunt construite pentru a oferi beneficii specifice.

Mașinile de tuns cu baterie sunt mai silențioase decât omologii lor cu motor pe benzină, în timp ce acestea din urmă pot face față mai ușor condițiilor extreme de tuns, cum ar fi iarba înaltă și groasă. Și designul punții și configurația lamei afectează capacitatea de ambalare. Apoi este viteza; unele mașini de tuns iarba autopropulsate sunt atât de rapide, încât parcă trebuie să alergi pentru a ține pasul cu ele. În plus, contează dacă mașina de tuns iarbă are tracțiune față sau spate.

Mașinile de tuns cu tracțiune din față excelează în manevrabilitate, dar tracțiune slabă în sus, iar mașinile de tuns cu tracțiune din spate nu sunt la fel de agile, dar taie la deal la fel de bine ca și suprafețele plane. Gândiți-vă la ceea ce aveți nevoie și cumpărați în consecință.

Pentru mai multe despre sănătatea mașinii de tuns iarbă și discernământul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs., derulați în jos până la capătul acestui articol.

Cum să alegi cea mai bună mașină de tuns iarba pentru tine

Contează cât de mare sau plin de vegetație este gazonul meu?

Într-adevăr, nu orice mașină de tuns iarba va face față daca iarba este prea lungă sau gazonul prea mare. Primul și cel mai important lucru de luat în considerare înainte de a cumpăra orice mașină de tuns iarba este zona în care o veți folosi și tipul și lungimea de iarbă pe care intenționați să o tăiați.

Gândește-te la gazonul tău ca la un teren de tenis standard; dacă are aproximativ aceeași dimensiune, este considerat un gazon de dimensiuni medii. Orice mai mic, este un gazon mic; mai mare, este un gazon mare. Dacă sunteți genul de persoană care nu este deranjat să tundă gazonul o dată pe săptămână, merită să cumpărați o mașină de tuns iarba care va face față cu iarbă mai lungă – despre care vom discuta mai jos.

Ce tipuri diferite de mașini de tuns iarba există?

În general, există trei tipuri diferite de mașini de tuns iarba și fiecare are punctele lor plus și minus:

Mașinile de tuns cilindric au lame cilindrice care se rotesc vertical în partea din față a mașinii de tuns tuns iarbă – funcționează prin tăierea împotriva unei lame inferioare, care este fixă. Acestea pot oferi un finisaj grozav, tăiat în detaliu, dar se bazează pe un gazon perfect nivelat pentru a da rezultate bune – sunt inutile pentru gazonul cu denivelări sau iarbă mai lungă.

Mașinile de tuns iarba au o singură lamă care se rotește orizontal sub corpul principal al mașinii de tuns iarba. Acestea vor face față unde iarba este mai lungă și gazonul mai denivelat, dar nu sunt capabile să ofere o tăiere consistentă, super-scurtă, precum mașinile de tuns cilindru. Acestea sunt cea mai bună opțiune pentru majoritatea oamenilor.

Mașinile de tuns iarba au și lame rotative care funcționează prin crearea unei perne de aer între mașină de tuns iarba și gazon. Acest lucru le face ideale pentru gazonul cu formă incomodă, deoarece pot fi manevrate la stânga și la dreapta, precum și înapoi și înainte și sunt, de asemenea, mai ușor de împins în sus și în jos pe pante.

Cum să alegi cea mai buna masina de tuns iarba ca un profesionist

Tipul de cositoare

Există o mulțime de tipuri diferite de mașini de tuns iarbă, dar unele dintre cele mai populare opțiuni sunt mașinile de tuns prin împingere (unde conduceți manual mașina de tuns iarba), mașinile de tuns tunsoare autopropulsate (unde transmisia propulsează mașina de tuns în față), mașinile de tuns iarba electrice (unde un cablu asigură puterea mașinii de tuns tuns iarba), mașini de tuns iarba pe gaz (unde motoarele funcționează cu ulei) și mașini de tuns iarba alimentate cu baterie (unde o baterie cu litiu-ion alimentează mașina de tuns iarba). Nu există nicio opțiune „cea mai bună” – tipul pe care îl alegeți ar trebui să se reducă la factori, inclusiv dimensiunea curții dvs., efortul pe care doriți să-l depuneți la cosit și valoarea pe care o acordați confortului sau durabilității.

Tipul combustibilului

Pentru mașinile de tuns pe gaz, probabil că va trebui să utilizați benzină obișnuită, fără plumb, cu o valoare octanică de 87 sau mai mare și un conținut de etanol de 10% sau mai puțin. Puteți ridica asta de la majoritatea benzinăriilor.

Dimensiunea curții

Dacă aveți un gazon mediu sau mare, probabil că veți dori să alegeți o mașină de tuns gazon, deoarece acestea durează mai mult decât mașinile de tuns iarba electrice și pe baterii și acoperă mai mult spațiu. Luați în considerare și lățimea de tăiere a mașinii de tuns iarba, deoarece aceasta poate fi cheia pentru a determina cât de mare poate acoperi spațiul pe care îl poate acoperi în 45 de minute sau o oră.

Caracteristici

Unele mașini de tuns iarba vin cu funcții suplimentare care pot prezenta beneficii reale, cum ar fi încărcătoare (pentru mașinile de tuns iarba care funcționează cu baterie), saci de iarbă (pentru a ridica cioburi în timp ce tundeți) sau dispozitive de blocare a cablului (pentru a preveni deconectarea cablului în timp ce utilizați mașina de tuns iarba). ). Gândiți-vă la nevoile specifice ale curții dvs. pentru a determina care caracteristici sunt cele mai potrivite pentru dvs.

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog