Electrocasnice mari

Masina de spalat rufe : ghid alegere

Cum sa alegi cea mai buna masina de spalat rufe

Dacă ai aterizat aici, inseamnă că îți cauți cea mai bună masina de spalat rufe.

Recomand amânarea investițiilor în electrocasnice pentru acel sezon de cumpărături pentru a primi cele mai bune oferte. Astăzi, o să vorbim despre tipuri de mașini de spălat rufe și la ce să fim atenți ca să facem cea mai bună alegere.

Nu există rufe murdare care să scape, dar o mașină de spălat sigură care curăță ușor hainele de-a lungul anilor vă ușurează treaba. Iată cum puteți găsi cea mai bună mașină de spălat pentru bugetul și nevoile dvs.

Masinile de spalat rufe vin la diferite preturi, în funcție de tipul, capacitatea și caracteristicile lor. Și în timp ce spălarea rufelor poate fi o sarcină banală. Veți vedea mașini cu functii multiple care vă permit să spălați simultan două încărcături, încărcătoare frontale multifuncționale care intră direct în modul uscător, încărcătoare frontale, dispozitive de pre-tratare încorporate și multe altele.

Testeaza 30 de zile la tine acasa

Achiziționarea unei mașini de spălat și uscător ideale, devine un chin cu atatea caracteristici. Beneficiind de legea returnarii produselor in termen de 30 de zile, avem timp suficient sa testam un model.

Pentru a afla cât de bine curăță o mașină de spălat, testerele CR folosesc un spectrocolorimetru pentru a analiza mostre de țesături colorate cu vin roșu, cacao și carbon (care este similar cu funinginea), printre alte pete, înainte și după spălare.  Acest test este menit să provoace mașina de spălat, astfel încât să vedem diferențe reale între mașini.

O mașină de spălat dură pe țesături nu este o mașină de vis, deci evaluează cât de delicată este o mașină de spălat vase la țesături. Senzorii înregistrează cantitatea de apă și energie utilizată de mașină și energia necesară pentru uscarea rufelor. (Ventilele care extrag mai multă apă scurtează timpul de uscare și scor mai mare în testele noastre privind eficiența energetică.)

Măsurati cât de multe vibrații produce. Și pentru că unele mașini sunt zgomotoase, este bine să știți că înainte de a cumpăra, sunteti informati legat de acest aspect. Astfel, veti sti si cum sa o pozitionati corect. Cel mai bine este sa folositi un covor de cauciuc special pentru a reduce zgomotul produs de vibratii.

Recomandam obligatoriu sa insistati asupra instalatorului cand o monteaza, sa o niveleze cu un boloboc, si bineinteles sa nu uite sa desfaca tampoanele de fixare pentru transport.

 Tipuri de masini de spalat rufe: categorii 

recomandare 2018

Fiecare tip are avantajele și dezavantajele sale. Preferați încărcarea rufelor din partea superioară a mașinii de spălat, mai degrabă decât cele cu încărcarea rufelor frontal?

Indiferent ce alegeti, ambele variante au avantaje si dezavantaje. Iar dacă garanția contează, cele mai multe mașini de dimensiuni mari testate vin cu o garanție de la un an pentru piese pana la 5 ani, depinde de brandul fiecarei masini.

Avantajele și dezavantajele de mai jos se referă la tipurile de spălare ca grup, pe baza testelor noastre. Există si excepții, pe care le veți vedea în rating.

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala

Avantaje – sunt mai ieftine, ciclurile de spalare sunt mai scurte, spalarea rufelor patate este buna

Dezavantaje – sunt mai dure cu materialele sensibile, unele consuma apa mai multa, tamburul nu se invarte la fel de rapid ca la masinile cu incarcare frontala, sunt zgomotoase

Sigur ca gama de top a masinilor de spalat nu au aceste dezavantaje. Dezavantajele sunt comparative doar la modelele ieftine comparativ cu masinile cu incarcare frontala

Masina de spalat rufe cu incarcare frontala

Avantaje – sunt mai econome cu apa, spalarea rufelor patate este foarte buna, pot fi incorporate mai bine in mobila, sunt mai gentile cu rufele sensibile.

Dezavantaje – ciclurile de spalare sunt mai lungi, pot fi mai zgomotoase daca nu sunt pozitionate corect, mucegaiul la garnituri poate fi prezent daca nu este facuta mentenanta dupa spalare.

Recomandam stergerea garniturii cu o laveta dupa fiecare ciclu de spalare si a se lasa usa deschisa pentru cateva ore pentru a se usca apa de pe garnituri la aer deschis

Dimensioneaza-ti corect spatiul

Capacitățile mai mari duc adesea la o mașină de spălat cu 5-10 centimetri mai mare decât cea obișnuită de 60 de centimetri; la fel ca uscătoarele. Măsurați spațiul cu care trebuie să lucrați și lăsați cel puțin 20 centimetri în spatele mașinii de spălat. Măsurați ușile la domiciliu pentru a vă asigura că o nouă masina se poate potrivi prin ele. Verificați dimensiunile din clasificarea mașinilor de spălat și notați care încărcătoare frontale pot fi stivuite cu un uscător de potrivire. Dacă spațiul este strâns, luați în considerare și masinile de spalat compacte.

cea mai buna masina de spalat rufe amplasament

Instalare masina de spalat rufe

Aici nu prea putem sa va ajutam cu prea multe sfaturi, un instalator stie ce trebuie facut.

Dar recomandam sa fiti atenti unde pozitionati masina de spalat rufe. Cel mai bine este sa fie amplasata langa o priza cu impamantare si cat mai aproape de conductele de apa/scurgere. Degeaba veti cumpara cea mai buna masina de spalat rufe, daca aceasta nu este instalata corespunzator.

5 functii esentiale pentru masina de spalat rufe

  1. Dispensorul de detergent automatic
  2. Control de temperatura automatic
  3. Ciclul de extra- clatire a rufelor
  4. Cuva de otel inoxidabil
  5. Alarma de terminare a ciclului de spalare
  • Dispensor de detergent automatic –  Concepute pentru a distribui detergent, înălbitor și balsam la momentul potrivit, unele mașini de spălat pot inmagazina chiar și până la câteva luni detergentul.
  • Controlul automatic al temperaturii – Aceasta functie permite masinii sa isi ajusteze constant temperatura apei la care a fost presetata, masinile mai vechi amestecau apa calda cu cea rece la inceputul ciclului pana atingea temperatura optima.
  • Ciclu de extra-clatire – Masinile cu Încărcătoare frontale de înaltă eficiență utilizează mult mai puțină apă decât majoritatea mașinilor de spălat cu incarcare verticala. Utilizarea ciclului de clătire suplimentară vă poate ajuta dacă pielea este sensibilă la resturile de detergent și vă poate ajuta să spălați părul de animale și alte mizerii lipicioase.
  • Cuva de otel inoxidabil – Majoritatea masinilor de spalat au cuva de spalare din otel inoxidabil, sunt mai rezistente la centrifugare comparativ cu masinile cu cuva de plastic
  • Alarma de terminare a ciclului de spalare – O functie banala care va anunta sonor cand masina a terminat ciclul de spalare, esential pentru a nu uita rufele in masina .

Cum aleg cea mai buna masina de spalat rufe: branduri de top

Branduri de top

recomandare masina de spalat rufe gorenje

Gorenje

O companie cu produse electrocasnice foarte buna, este populara in tarile din Europa.

Cea mai buna masina de spalat rufe de la gorenje este renumita pentru raportul calitate-pret-performanta

De la începutul companiei în 1950, Gorenje sa extins într-o corporație multinațională.

Grupul Gorenje include în prezent 84 de companii, din care 59 sunt situate în afara Sloveniei.

În plus față de aparatele de uz casnic, Gorenje produce ceramică, mobilier de bucătărie și baie și oferă servicii în domeniul energiei, ecologiei și comerțului. Produsele sale de acasă, servicii și companii sunt prezente în peste 70 de țări, mai ales în Europa.

recomandare cea mai buna masina de spalat rufe whirlpool

Whirlpool

Este fara dar si poate cea mai mare companie producatoare de aparatura de uz casnic din lume. Cele mai bune recenzii raspandite pe tot globul sunt primite de acest gigant.

Whirlpool Corporation este un producător și comerciant american de aparate electrocasnice.

Cu sediul în Benton Charter Township, Michigan, Statele Unite, lângă Benton Harbor, Michigan. Compania Fortune 500

Are venituri anuale de aproximativ 21 miliarde de dolari, 92.000 de angajați și peste 70 de centre de producție și cercetare tehnologică din întreaga lume. Compania comercializează Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Gladiator GarageWorks, Inglis, Estate, Brastemp, Bauknecht, Indesit și Consul. Whirlpool Corporation este cel mai mare producator de aparate de uz casnic din lume.

recomandare masina de spalat rufe beko

Beko

O companie turceasca, foarte populara in romania datorita preturilor accesibile si ieftine. Produsele lor sunt cele mai ieftine si bune in acelasi timp. Toate componentele lor respecta standardele internationale si europene.

recomandare masina de spalat rufe arctic

Arctic

Arctic S.A. este cel mai mare producător de aparatură electrocasnică din România și unul dintre cei mai mari producători de frigidere din Europa. Se află în Găești, județul Dâmbovița. Compania a fost cumpărată în 2002 de către cel mai mare producător de electrocasnice din Turcia, Arçelik.  Compania are o capacitate de producție de 2,6 milioane de frigidere pe an. Produsele sale sunt fabricate și în Rusia și Turcia, iar unele frigidere Beko sunt construite în această unitate.

Cuvinte de final,

Indiferent cat de multe sfaturi de achizitie am da, nu putem sa stim anumite detalii despre fiecare cumparator, asadar incheiem acest articol cu o recomandare pentru cea mai buna masina de spalat rufe pentru 2021.

Lasati un mesaj in casuta de comentarii daca aveti nevoie de orice sfat si vom raspunde in cel mai scurt timp.

Recomandare cea mai buna masina de spalat rufe pentru 2021

O consideram cea mai buna masina de spalat rufe la oferta a anului daca va fi achizitionata sub pretul de 1800 de lei. Daca aveti nevoie de alta recomandare pentru a gasi cea mai buna masina de spalat rufe care se potriveste pentru alt buget lasati un mesaj in sectiunea de comentarii de mai jos.

[ratings]

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog