Cea mai buna camera de supraveghere externă este esențială pentru securizarea casei tale.
Dacă ai ajuns aici, probabil ai avut musafiri nepoftiți sau preventiv vrei să îți asiguri locuința cu un sistem de alarmă cu camere de supraveghere de top.
Prețurile au scăzut și competiția pe această nișă este acerbă, acesta este un avantaj pentru noi, vom avea ce să alegem la prețuri foarte mici.
Iată tot ce trebuie să știi înainte de achiziția unei camere de supraveghere bune.
Zece sfaturi utile pentru a alege cea mai buna camera de supraveghere
1.Camera trebuie să fie discretă sau să fie element de prevenție a hoților
Locația de amplasament a camerei va determina dacă vrei să fie ascunsă pentru a surprinde musafirii nepoftiți, sau vreți să fie la vedere pentru descurajarea infractorilor? Camerele de tip cutie sunt printre cele mai mari și descurajante pentru a intimida musafirii nepoftiți, reamintindu-le că sunt monitorizați și reduc șansele ca gospodăriile să fie futate.
Camerele de tip dom, sunt cele mai discrete și pot fi amplasate în locuri diferite și greu de observat, anumite camere de supraveghere sunt ultra-compacte și le puteți amplasa în orice situație. Depinde foarte mult si de proprietarul locului de supravegheat, ca sa alegeti cea mai buna camera de supraveghere pentru voi, va trebui sa alegeti intre a preveni un furt, sau de a vedea faptasul si a-l prinde dupa furt.
2.Camerele vor fi utilizate în interior sau exterior?
Majoritatea camerelor pot fi montate atât în interior dar și în exterior, este important să știi ce tip de montaj este necesar. Pentru zonele în care clima este foarte rece, cea mai buna camera de supraveghere trebuie aleasă după design-ul solid și care au incorporat un element de încălzire pentru a preveni aburirea geamului din fața obiectivului de captare.
3.Cea mai buna camera de supraveghere dupa zona de acoperire?
Dacă zona de acoperire este foarte mare, vă recomandăm să alegeți cea mai buna camera de supraveghere cu lentilă ultra-wide, cu rază de vizualizare de minim 110 grade și cu opțiuni de zoom pe distanțe cât mai mari.
În comparație pentru camerele cu zonă mai mică de acțiune pot fi statice. Majoritatea camerelor de supraveghere pentru sedii de companii/firme mici folosesc camerele cu conectare LAN, în timp ce companiile mari, cu multe camere de supraveghere pot folosi retele WAN.
4.Nivelul de claritate și detalii necesar
Suprafața pe care o monitorizezi va determina rezoluția de care ai nevoie. De exemplu, pentru o curte mare va fi necesara o rezoluție cât mai mare a camerei pentru a asigura calitatea imaginii după zoom.
Alternativ, dacă vrei sa ai de supravegheat aleea din fața ușii cu o rază mică de acțiune, poți alege și o camera de supraveghere mai ieftină.
Nu este absolut necesar să cheltuiți bani în plus pe camere de inaltă rezoluție dacă situația și amplasamentul nu o cere. Așadar vă stabiliți bugetul după zonele de acoperire pe care le vreți.
5.Care sunt condițiile de iluminare la cea mai buna camera de supraveghere?
Este important să știți condițiile de iluminare în care vor opera camerele. Dacă noaptea este iluminat public spatiul, sau aveți senzori de lumină cu lămpi puternice, atunci nu trebuie să acordați atenție mare acestui aspect. Dar pentru zone fără iluminare recomandam a cumpăra o cameră cu filtre infra-red incorporat de calitate care vor amplifica orice lumină artificială creând o imagine destul de clară și în modul nocturn.
6.Sunetul este imporant? Alegeti cea mai buna camera de supraveghere cu sunet
Sunetul poate avea un efect descurajant, dacă cineva încearcă să intre prin efracție, puteți comunica verbal cu persoana în cauză. Poate fi ușor de integrat cu sistemele video de management.
De altfel puteți integra cu un sistem de alarmă sonor și împreună cu un senzor să declanșeze alarmă în cazul în care a fost detectată mișcarea în zona de acoperire a camerei.
7.Scalabilitatea sistemului, veți adăuga mai multe camere pe viitor?
Având un sistem scalabil este important. Problemele apar atunci când sistemele complexe cu camere multiple vor fi greu de conectat și dificil de scalat.
De aceea vă recomandăm să alegeți cele mai bune camere de supraveghere IP, care se interconectează wireless, nu va fi necesar să trageți fire de rețea și vor fi ușor de schimbat sau adăugat.
8.Rata de infracționalitate în zona de amplasare
Dacă în zona ta are o rată de infracționalitate mărită, atunci merită să te orientezi spre modele și sisteme de top care monitorizează 24/24 , inclusiv de pe un laptop.
Dacă ai o firmă într-o zonă rău famată cu rata mare de infracțiuni, atunci un sistem de supraveghere din toate unghiurile și cu toată aria de acoperire va costa mai mult.
Dacă stai la casă și nu ai decât o casă și vrei doar monitorizarea din fața casei, atunci 2-3 camere ar putea să fie suficiente, 2 puse să monitorizeze din colțurile gardurilor și una în fața ușii de intrare.
9.Metode de captare a imaginii
Sistemele mai complexe utilizează captarea imaginilor doar la declansarea senzorilor de miscare.
Deci luați în considerare și sistemele care un inclus în kit și detectoare de miscare pentru a reduce spațiul necesar pe care să stocați imaginile. Ele vor înregistra pe HDD doar atunci când este detectată mișcarea în zona de acoperire a camerelor.
Un sistem cu captare 24/24 va fi considerabil mai scump, pentru ca toată acea captare va fi stocată pe HARD-DISK-urile din DVR.
10.Ce sistem de captare să aleg
Camerele smart au de regulă încorporat un slot pentru card de memorie pe care vor fi salvate imaginile.
De altfel ele au și implementări și soft-uri sau aplicații pentru smartphone pentru a vedea în timp real tot ce vede camera de supraveghere
Dar sistemele mai complexe vor fi conectate la un DVR, care va stoca totul pe un spatiu media de stocare (ssd sau hdd)a datelor.
Camerele vor fi conectate fie prin cablu de retea rj45 de tip CCTV, sau prin cablu analogic BNC.
Noi vă recomandăm sistemele conectate prin cablu la rețea, fiind mai ușor la instalare și mai longevive.
Recomandare cea mai buna camera de supraveghere
EbitCam™
O camera cu un raport calitate-preț-performanță foarte bun. Este cea mai buna camera de supraveghere IP din acest segment de prețuri. Este adaptată foarte bine pentru România, este destul ușor de instalat, trebuie doar să vă asigurați că aveți în apropiere o sursă de alimentare. Poate fi utilizată atât în interiorul locuințelor, cât și în exterior.
Temperatura de functionare: -10° ~ 55°C
Umiditatea de functionare: 10% ~ 80% (Fara condensare)
Cea mai buna camera de supraveghere wireless
Vezi ofera actuală de prețAcest model are un raport calitate-pret-performanta foarte bun, este usor de instalat.
Sistem de supraveghere cu DVR
Iată și un sistem, pentru o acoperire de suprafață foarte mare, ideal pentru firme, au o rezoluție Full HD și o distanță de până la 40 de metri de acțiune.
Dvr cu hard disk de 2tb WD, va asigura o captare de lungă durată. Această captare va putea fi setată în funcție de necesități.
Interconectarea se va face prin cablu BNC, este mai dificil și recomandăm consultanța unei firme care să instaleze și configureze sistemul după nevoile fiecărui cumpărător.
Kit comple camera de supraveghere, cea mai buna alegere
Acest kit este suficient pentru majoritatea locatiilor ce trebuiesc supravegheate. Raportul pret-arie de acoperire este unul foarte bun. Punctul negativ este ca va necesita conectarea lor prin cablu.
Vezi ofera actuală de preț