Tehnologie

Cea mai buna camera de supraveghere în 2024

Recomandare cele mai bune camere de supraveghere

Adăugarea unor camere de supraveghere poate fi soluția dvs. de securitate la domiciliu și o modalitate practică și economică de a vă proteja și asigura locuința. Cu toate acestea, există multe opțiuni pentru consumatori, nu fiecare proprietar are aceleasi nevoi. Factori importanti sunt amplasamentul, suprafata de acoperire video, lumina nocturna a proprietatii etc.

Am pus împreună acest ghid cuprinzător pentru a vă ajuta să identificați nevoile dvs. de supraveghere la domiciliu și să alegeți cele mai bune camere de supraveghere externe pentru proprietatea dvs.

Un articol amplu, care va ajuta sa departajati majoritatea camerelor in functie de nevoile dvs.

Mai întâi să vedem top 3 cele mai bune camere de supraveghere selectate de xtz.ro:

Cele mai bune camere de supraveghere in 2024

 

1. Set 2 Camere de Exterior EbitCam

cele mai bune camere de supraveghere 2019

2 camere fantastice ideale pentru proprietăți mari, o raza foarte mare de acțiune și cu management prin software dedicat. Se conectează la internet atât prin intermediul cablului ethernet rj45, cât și prin Wi-Fi.  Ideal de amplasat pe cladiri.

Pareri pro: 

 • pretul
 • raza mare de actiune – 20m
 • are funcția de IR
 • smart
 • imagini nocturne de calitate
 • posibilitate streming pe mai multe device-uri (smartphone/tv/server etc)
 • aplicație pentru telefoane mobile și software pentru pc

Pareri contra:

 • Putin costisitor de instalat si configurat

Vezi prețul actual

2. Camera IP Wireless Exterior HD 720P

cele mai bune camere de supraveghere fara fir

Iată și un model perfect pentru proprietătile cu suprafață medie, acest model este foarte ușor de instalat pe gardul proprietății, cu imagini video decente.

Pareri pro:

 • are wireless decent
 • pret foarte bun
 • usor de instalat
 • are functie de captare incorporat prin card sd
 • functii multiple de afisare a capturilor
 • 2 leduri IR

Pareri contra:

 • nu este full HD
 • necesita alimentare 12v

Vezi prețul actual

3. Kit Supraveghere 4 Camere Full HD externe + DVR

KIT camere de supraveghere 4 camere + dvr

Initial, am vrut să recomandăm un sistem de supraveghere pentru proprietăți mari, dar nici acest model de kit nu este mai prejos, capabil să supravegheze proprietăți izolate, cu arie de supraveghere de 360 grade.

Pareri pro:

 • pretul foarte mic la ora scrierii acestui articol
 • posibilitate de supraveghere de 360 grade
 • dvr performant
 • performanta foarte buna in modul nocturn
 • posibilitatea de inregistrare pe perioade foarte mari

Pareri contra:

 • nu are senzor de miscare pentru pornirea inregistrarii doar cand este detectata miscarea.
 • nu contine unitate hdd de montare in dvr, deci va trebui sa achizitionati separat un hard disk

Vezi prețul actual

Ce să luați în considerare pentru sistemul de camere de supraveghere de exterior

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unei camere de securitate în aer liber este dacă aceasta a fost evaluată ca fiind rezistentă la intemperii și rezistentă la apă. Cu toate acestea, există mai mulți alți factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți o cameră de supraveghere în aer liber pentru casa dvs.

Iată câteva întrebări pe care trebuie să le luați în considerare pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun sistem de supraveghere exterioară pentru casa dvs.

 • Ce suprafață de acoperire a supravegherii în aer liber are terenul?

Unghiul de vizionare al camerei determină cât spațiu va acoperi camera video. Lentilele cu unghiuri mai largi ajută la reducerea numărului de camere necesare pentru acoperirea generală a proprietății. În funcție de acoperirea de care aveți nevoie și de unghiul de vizualizare al fiecărei camere, este posibil să fie nevoie să achiziționați mai multe camere sau multi-pachete pentru a monitoriza mai mult spațiu în jurul casei dvs.

 • Camera are o rezoluție video de înaltă calitate?

Un alt factor care trebuie luat în considerare când cumpărați camerele de supraveghere outdoor este rezoluția camerei. Cu cât este mai mare rezoluția camerei, cu atât imaginile vor fi mai clare și mai ușor de văzut. În mod ideal, veți dori o rezoluție de 1080p (FULL HD)sau mai mare pentru cele mai clare imagini. Rețineți că dacă conectați camera video la un DVR sau alt dispozitiv de înregistrare, acesta va trebui, de asemenea, să fie compatibil cu acea rezolutie a camerei, pentru a menține imaginea la o înaltă calitate. Bineînțeles camerele cu rezoluție mai mare au prețul corelat cu rezoluția de captare a imaginilor.

 • Camera de securitate are viziune pe timp de noapte?

Monitorizarea pe timp de noapte este una dintre cele mai frecvente utilizări pentru camerele de supraveghere în aer liber și, pentru a obține o imagine de înaltă calitate, veți dori să achiziționați o cameră cu tehnologie infraroșu (IR). Multe modele au un switch încorporat încorporat, care permite automat și dezactivează tehnologia infraroșu în funcție de condițiile de iluminare. Numărul de LED-uri infraroșii folosite într-o cameră foto va ajuta să determinați cât de departe este o gamă de viziune pe timp de noapte pe care o are o cameră foto.

 • Ce tip de camera este mai potrivit pentru dvs.?

Există două stiluri principale de camere de securitate în aer liber – de tip dom sau bullet. Ambele stiluri ale camerelor sunt destul de evidente pentru potențialii intruși, cu toate acestea, este mai dificil să se determine în ce direcție este orientată o cameră de tip dom, ceea ce poate ajuta la descurajarea unui potențial intrus. Un alt lucru care trebuie păstrat în minte cu privire la stilul camerei este dacă doriți să îl montați pe tavan sau pe perete.

 • Ce capacitate de stocare a imaginilor are sistemul?

Dacă doriți să urmăriți redarea videoclipurilor în jurul casei dvs., veți avea nevoie de o cameră cu capacitate de stocare local sau capabilități de înregistrare în cloud. Majoritatea camerelor cu capabilități de înregistrare au un slot SD sau microSD incorporat care permite spațiu suficient de înregistrare.

Unele sisteme înregistrează, de asemenea, DVD-uri sau mini-discuri, dar cele mai multe trec acum la tehnologia DVR (digital video recorder). Un sistem de camere de supraveghere pe bază de computer înregistrează videoclipul pe hard disk-ul PC-ului, făcând-o rapid și ușor de examinat istoricul videoclipului.

 • Vrei sa ai acces la camera de pe telefonul mobil?

Multe camere de supraveghere în aer liber disponibile astăzi pot transporta direct fluxul de imagini către dispozitivul dvs. mobil. Dacă doriți să vă puteți înregistra în timpul zilei sau în timp ce vă aflați în concedii pe perioade lungi de timp, aceasta este o caracteristică valoroasă. Asigurați-vă că alegeți o cameră compatibilă cu aparatul. În general, accesul la distanță, alertele mobile sau funcțiile bazate pe cloud necesită taxe lunare sau anuale cu furnizorul de monitorizare a securității la domiciliu.

 • Cameră video wireless sau cu fir

Camerele wireless sunt ușor de instalat și de repoziționat, dar veți dori să verificați periodic nivelul bateriei pentru a vă asigura că sunteți pe deplin protejat. Unitățile cu fir necesită, de obicei, instalarea profesională și accesul la o priză, dar au tendința de a furniza imagini mai clare decât omoloagele lor wireless.

 • Camera are funcții panoramice / înclinare / zoom?

Camerele cu functie panoramică, înclinare și zoom cu comandă la distanță sunt ideale pentru a oferi acoperire în zone mai mari și pentru a permite utilizatorului să obțină cel mai bun unghi de vizionare posibil fără a trebui să repoziționeze fizic camera.

 • Vrei o cameră cu caracteristici de economisire a energiei?

Camerele de supraveghere pot consuma foarte multă energie, dar dacă găsiți un model care înregistrează doar când mișcarea este detectată, aceasta poate ajuta la reducerea costurilor de operare. Multe modele vă vor trimite chiar notificări prin împingere sau prin e-mail atunci când se detectează ceva neobișnuit, deci nu este nevoie să vă monitorizați permanent.

 • Cât de mult sunteți dispuși să cheltuiți?

Puteți să găsiți camere de supraveghere la prețuri foarte bune, de regulă de black friday sunt oferte foarte bune la sistemele de supraveghere. Dacă aveti o proprietate mică puteți cumpăra o camera ieftină, dar cu limitări.

Care sunt beneficiile unui sistem de supraveghere video?

Cel mai bun lucru despre un sistem home video de supraveghere sunt că puteți avea control video asupra proprietății din orice loc ați sta, fie de pe canapea din living, fie din baie, fie din vacanțele petrecute departe de casă. De câte ori a plecat cineva acasă și a realizat douăzeci de minute că termostatul nu a fost oprit sau că ușa din față a fost deblocată? Poate că dădaca este nouă și capacitatea de a o verifica, ar fi de neprețuit. Nevoile individuale ale fiecărei familii vor dicta beneficii unice.

 1. Capabilități de supraveghere 24/7, oriunde este instalată o cameră foto
 2. Funcția de înregistrare păstrează un jurnal al evenimentelor trecute
 3. Vedeți” alte zone ale casei sau zone din afara de oriunde
 4. “Urmăriți” dacă, copiii au ajuns acasă de la școală
 5. Verificați siguranța rudelor în vârstă
 6. Monitorizarea activității animalelor de companie
 7. Vezi cine e la poarta casei

Cum funcționează securitatea de supraveghere video?

Un sistem de supraveghere a securității va consta, în mod obișnuit, din mai multe camere conectate, fie prin cablu sau fără fir, la un recorder video digital (DVR), care înregistrează imaginile și le afișează pe un monitor. Monitorul poate fi un televizor cu circuit închis, care poate fi monitorizat de la domiciliu, sau DVR-ul poate trimite imaginile către un dispozitiv cu funcții web, cum ar fi un computer, tabletă sau smartphone, unde pot fi vizionate în direct sau la cerere.

Caracteristici și aparate adiționale specifice camerelor de supraveghere video

Deși există multe alarme disponibile pentru sistemele de supraveghere video de acasă, mandatele individuale ale membrilor familiei și ale familiei fac alegerea relativ simplă. Dimensiunea unei proprietăți, vârsta membrilor familiei și chiar siguranța unui cartier sunt câteva lucruri de luat în considerare. Câteva caracteristici valoroase sunt enumerate mai jos:

 • Detectoare de mișcare
 • Vedere nocturnă
 • Capacitate de înregistrare
 • Fotografie de înaltă rezoluție pentru o vizualizare mai clară
 • Microfoane și / sau difuzoare
 • Camere de supraveghere meteo și / sau vandal
 • Alerte la distanță
 • Extensii pentru a accepta camere suplimentare în sistem

Ar trebui să cumpăr și eu camere de supraveghere?

Un sistem de supraveghere video este o parte inestimabilă a oricărui sistem de securitate la domiciliu. Atât capacitatea de conectare zilnică la casă și familie, cât și protecția sporită de la intruși fac ca aceasta să fie benefică pentru aproape oricine. Deci, cine ar trebui să ia în considerare acest set suplimentar de ochi?

 • Proprietarii de case care caută o conexiune vizuală 24/7 la domiciliu și familie
 • Oricine este departe de casă toată ziua sau călătorește frecvent
 • Familiile cu mai mulți oameni vin și pleacă adesea grădinari, îngrijitori, îngrijitori
 • Familiile cu membri vârstnici, sugari sau copii mici și animale de companie care ar putea avea nevoie de monitorizare din diferite părți ale casei
 • Proprietarii de case care doresc securitatea adăugată și liniștea de spirit care vin cu supravegherea video

Cea mai buna camera de supraveghere

Nu există nici o camera de supraveghere bună pentru toate proprietățile si toti utilizatorii. Sistemul pe care îl alegeți se va baza pe bugetul dvs., aspectul locuinței dvs., climatul dvs., preocupările dvs. de securitate și alți factori. Începeți căutarea cu o idee de bază despre ceea ce doriți și un buget rezonabil, apoi căutați cercetarea. Diferite sisteme, chiar și cele din aceeași gamă de prețuri, se amestecă și se potrivesc în mod diferit, așa că recomandam sa continuați să căutați până când găsiți unul care oferă ceea ce aveți nevoie la un preț pe care îl puteți permite.

Sfaturi utile 2024

Tehnologiile sistemelor de supraveghere au aparut si au evoulat pentru a ne oferi certitudinea sigurantei si controlul asupra diferitelor aspecte ale vietii, iar daca pana nu demult acestea erau utilizate doar de anumite insitutii cu cerinte superioare de securizare, in prezent  oricine isi poate permite un sistem de supraveghere video.

Numarandu-se printre cele mai importante componente ale acestor sisteme, camerele de supraveghere video au evoluat si ele in timp, catre dispozitive performante si facil adaptabile oricarui tip de supraveghere, fiind clasificate in functie de mai multe criterii.

Daca va numarati printre cei care doresc sa achizitioneze si sa stie care sunt cele mai bune camere video pentru supraveghere, va recomandam sa analizati mai intai o serie de criterii care va vor ajuta sa concluzionati in privinta acestor dispozitive.

Tipul: este un criteriu esential ce trebuie considerat inainte de a achizitiona un dispozitiv de supraveghere, deoarece este important ca utilizatorul sa stie exact unde va folosi camera video. Modelele pot fi partajate in doua categorii majore: camerele video pentru interior si camerele video pentru exterior, in functie de locul unde vor fi montate si utilizate, dar si o categorie adiacenta: camerele ascunse.

Camerele video pentru interior sunt modele create pentru a supraveghea strict interiorul incaperilor, nefiind proiectate sa reziste la conditi meteo speciale. De obicei aceste modele functioneaza optim la temperaturi medii, integritatea putandu-le fi compromisa de temperaturile scazute, sub 0 °C. Totodata, spre deosebire de camerele pentru exterior, lentilele pe care le utilizeaza nu necesita o raza vizuala foarte ampla, fiind potrivite pentru spatii inchise, iar designul trebuie sa fie unul discret, minimalist, care sa se incadreze bine in ambient.

Camerele de supraveghere pentru exterior sunt proiectate sa reziste la umiditate si temperaturi joase, de pana la – 20 °C si sunt cele mai rezistente dintre toate modelele de camere video. De obicei sunt dotate cu sisteme de prindere speciale, care nu permit desprinderea sau devierea dispozitivelor sub influenta vantului sau a altor factori fizici. Lentilele cu care sunt dotate trebuie sa permita o mare adancime de camp vizual si zoom-ul. Prezinta avantajul ca majoritatea pot fi adaptate si pentru spatiile interioare, desi sunt mai voluminoase si nu au neaparat un design adaptat acestei functii.

O a treia categorie, aparuta cel mai recent, o reprezinta camerele de supraveghere tip vizor sau ascunse. Acestea sunt dispozitive pentru interior, de mici dimensiuni, ce pot fi introduse in obiecte sau mascate cu usurinta de elementele de design interior.

Modul de functionare: constituie un aspect foarte important in diferetierea scopului unei camere video de supraveghere. Principiul inregistrarii si transmisiei de imagini se bazeaza in exclusivitate pe prezenta radiatiei luminoase de orice frecventa, pentru ca in absenta ei nu este posibila transcrierea imaginii.

Deoarece camerele video depind de variatiile intensitatii acestei radiatii, modul de functionare se refera la felul in care un astfel de dispozitiv se adapteaza conditiilor de zi sau de noapte, existand trei categorii majore. Camerele destinate supravegherii pe timp de zi permit vizualizarea si inregistrarea imaginilor sub forma color, atunci cand intensitatea luminii este optima, dar si monocrom, adica alb-negru, atunci cand intensitatea luminii va scadea sub anumite valori.

Camerele ce au ca scop supravegherea video pe timp de noapte sunt dispozitive cu tehnologie avansata, ce realizeaza un mix intre vederea monocroma si vederea in infrarosu, radiatia luminoasa infrarosie fiind specifica preluarii de imagini pe timp de noapte, in absenta luminii naturale, fiind mult mai eficienta si cu o raza de actiune superioara oricarui emitator de lumina artificiala.

Cele mai evoluate si mai moderne tipuri de camere video sunt considerate camerele IR senzitive, care ofera rezultate vizuale optime indiferent de momentul din zi sau din noapte in care sunt active, drept pentru care sunt si cele mai cautate de catre cei ce doresc sa le ataseze unui sistem de supraveghere pentru exterior.

Calitatea imaginilor: reprezinta un aspect ce nu trebuie ignorat, atunci cand cautati cele mai bune camere de supraveghere pentru exterior sau interior, deoarece si din acest punct de vedere aparatele respective pot fi clasificate diferit. Un parametru important, care exprima valoarea calitativa a imaginilor este rezolutia.

Cu cat mai ridicata este valoarea acesteia, cu atat mai clare si mai calitative vor fi imaginile inregistrate. Rezolutia este un aspect dependent de senzorul de captare a imaginii si de modul in care dispozitivul prelucreaza semnalul vizual, existand modul analogic si modul digital, drept pentru care si camerele se pot clasifica identic.

Camerele analogice capteaza un semnal video analogic si il transfera prin cablu coaxial catre recorderul video digital, care este centrul de comanda al sistemului de supraveghere. In cazul acestor dispozitive analogice, unitatea de masura pentru rezolutie sunt liniile TV(TVL), valorile rezolutiei analogice putand varia intre 420 si 70TVL. Fireste, o valoare mai mare va insemna o rezolutie mai buna, iar esential de retinut este faptul ca recorderul trebuie sa fie adaptat ca rezolutie la performantele camerelor.

Camerele digitale IP sunt dispozitive care capteaza imagini analogice dar le convertesc imediat in cod binar digital, in interior, transmitand ulterior semnalul deja sub forma digitala catre recorder(DVR). Rezolutia acestor camere se masoara in pixeli si poate fi cu mult superioara unei rezolutii date de o camera analogica.

In prezent, cele mai cautate rezolutii sunt cele High Definition, dintre care pot fi amintite: 1280×720pixeli(HD Ready) si 1920x1080pixeli(Full HD). Camerele IP se afla in fruntea clasamentului ca performanta, insa cele analogice sunt mult mai populare, deoarece sunt si mult mai ieftine. Totodata, clasificarea camerelor in functie de calitatea imaginii se realizeaza dupa cum urmeaza: camere video monocrom de rezolutie medie sau inalta si camere video color de rezolutie mica, medie sau inalta.

Particularitatile tehnice: constituie criterii ce pot permite si ele utilizatorilor sa concluzioneze care sunt cele mai bune camere video pentru supraveghere, pentru ca modereaza si reflecta performantele acestor dispozitive. Un factor care tine atat de calitatea imaginilor, cat si de rezistenta, il reprezinta lentila. Tipul de lentila utilizat de o camera de supraveghere poate avea scopul de a detecta sau de a identifica, existand 2 tipuri majore de lentile: cele fixe focale si cele varifocale.

In cazul primei categorii, campul de vizualizare nu poate fi ajustat, insa acest procedeu este posibil la un obiectiv variofocal. Totodata, aceasta categorisire reflecta si amploarea campului vizual, cat din spatiul inconjurator poate fi inregistrat.

Lentilele variofocale sunt performante, insa vor fi si mai costisitoare, iar cu cat mai mare este grosimea lentilei, cu atat ai bine va reusi sa redea obiectele aflate la distanta. Pentru a suplini aceste probleme au fost create camerele cu deschidere maxima, pan-tilt-zoom(PTZ), care efectueaza nu numai zoom-ul imaginilor, ci sunt si mobile, putandu-se roti 360 de grade.

Senzorul pe baza caruia sunt preluate imaginile poate indica si el performantele, stabilind valoarea rezolutiei. Camerele de supravegehre video produc imagini folosind chipuri video(CMOS) sau senzori de imagine(CCD). Marimea senzorului este direct proportionala cu gradul calitativ al imaginilor, dar si cu pretul de achizitie, fiind exprimata printr-un raport.

Spre exemplu, tipul de senzor conventional utilizat de camerele de supraveghere are o valoare de 1/3. Nu in ultimul rand, distanta IR este un parametru important. Aceasta este distanta pana la care bate iluminatorul in infrarosu IR, fiind specificata pentru fiecare model.

Lasati un comentariu mai jos, daca aveti nevoie de o recomandare sau sfat.

 

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog