CasaClimatizare

Cel mai bun calorifer electric in 2021

Recomandari cele mai bune calorifere electrice de calitate

Dacă doriți să cumpărați un calorifer electric, recenziile pot fi o resursă neprețuită – motiv pentru care am decis sa facem un articol dedicat acestui lucru. Citiți mai departe pentru a afla mai multe informații care să vă ajute să găsiți cele mai bune radiatoare electrice pentru încălzire.

Sunt 3 tipuri de aparate electrice care incalzesc lucuinta, generic sunt numite calorifere:

  1. Aerotermele (cu ventilatie)
  2. Caloriferele electrice standard (radiatoare cu ulei)
  3. Radiatoarele convectoare

In acest articol o sa vorbim despre caloriferele electrice standard. Aerotermele au mai fost dezbatute in trecut.

Vezi daca te intereseaza articolul dedicat pentru aeroterme: Aeroterma pentru Incalzire

Eficienta 100% la caloriferele electrice

Da!

Este adevarat!

Caloriferele electrice au eficienta de 100%, adica pentru fiecare kilowatt consumat, va disipa 1 kilowatt de energie termica.

A nu se confunda cu coeficientul de performanta!

Coeficientul de performanta va fi de 1:1 , deci nu va putea genera o energie termica mai mare decat consuma. Exceptii fac pompele de caldura care au un coeficient de performanta mult mai mare, asta se traduce ca pentru un kilowatt de energie consumat, genereaza mai multi kilowatti de energie termica.

Ce calorifer electric sa cumpar?

cele mai bune radiatoare calorifere electrice

Brandurile arhicunoscute au o fiabilitate sporita la radiatoarele de incalzire pe ulei.

Vezi acest model daca te intereseaza: Calorifer electric TESY CB 2512 E01 R

Nu prea aveti cum sa dati gres cu un calorifer standard. Toate au acelasi principiu de functionare.

Cum functioneaza un calorifer electric?

Un radiator electric este un aparat electrocasnic care funcționează transformând energia electrică în căldură. Conține o rezistență electrică, care funcționează pe principiul „încălzirii joule”. Aceasta înseamnă că curentul electric curge prin rezistor și transformă energia electrică în energie termică. Este comun ca acest dispozitiv să folosească un fir nichrom ca element de încălzire activ. De asemenea, unele tipuri de încălzitoare folosesc wolfram, care, de asemenea, se încălzește rapid și absoarbe multă energie. Acest tip de metal păstrează energia și o eliberează lent, ceea ce înseamnă că încălzitorul dvs. poate utiliza o putere minimă pentru a menține temperatura din camera dvs.

In elementele de incalzire este des pus ulei special pentru a inmagazina si elibera treptat energia termica.

Avantaje:

  • se pot instala si muta foarte rapid in camerele unde este nevoie
  • ieftine
  • eficienta mare

Dezavantaje:

  • consum mare de energie
  • fiabilitate scazuta a rezistentelor

Termostatele caloriferelor electrice

Fiecare dintre caloriferele pentru încălzirea unei locuințe este echipat cu un termostat reglabil. Acest tip de termostat are o precizie mare și ajută la controlul temperaturii, astfel încât să fie întotdeauna la nivelul ideal pentru casă. De asemenea, termostatul ajută la reglarea cantității potrivite de energie/putere care este necesară pentru menținerea acestei temperaturi, astfel încât să nu se irosească energia.

Cum echilibrează termostatul în mod eficient temperatura radiatorului?

Odată activat radiatorul, acesta va atrage întreaga putere până când se va atinge temperatura setată de termostatul respectiv. Acest lucru durează de regula în jur de 5-10 minute. Odată ce temperatura setată este atinsă, radiatorul va opri energia. În acest moment, fluidul termodinamic din caloriferul electric casnic se va extinde rapid, iar caloriferul va avea 100% căldură pe suprafața sa.

Datorită designului încălzitorului, acesta va elibera această căldură foarte încet, continuând să păstreze încăperea caldă, folosind o cantitate minimă de putere. Aerul din jurul încălzitorului va deveni cald, determinând creșterea acestuia. Aerul rece se va grăbi să-și ia locul, creând un curent de convecție. Aerul cald se ridică la tavan, se răcește și apoi se întoarce în jos – completând ciclul. Acest curent menține fluxul de aer cald și ajută la încălzirea întregii încăperi.

Avantajele principale:

  • termostatele lor pot fi reglate separat, astfel încât să puteți avea temperaturi diferite în fiecare cameră a casei. Acest lucru poate fi un avantaj atunci când doriți să reduceți căldura într-o cameră pe care nu o utilizați sau când doriți să aveți dormitorul mai cald decât bucătăria.
  • De asemenea, atunci când părăsiți casa pentru a merge în vacanță, veți putea opri termostatele pe încălzitoarele dvs. electrice, ceea ce vă va economisi mulți bani pe termen lung.

Recomandari cele mai bune calorifere electrice in 2021

Calorifer electric ieftin

recomandare calorifer electric ieftin 2019Iata un model cu foarte multi elementi de incalzire. In plus, este un calorifer electric foarte ieftin. Unul dintre cele mai bune lucruri la ele este usurinta cu care pot fi mutate prin casa.

Are trei trepte de putere, si eficienta cum am scris mai sus, o eficienta foarte mare la incalzire.

Cei 12 elementi de incalzire capabili sa incalzeasca o camera de cca 15-25 mp. Depinde foarte mult si cat de bine este izolata termic locuinta.

Nu putem fi obiectivi in privinta capacitatii de incalzire, fiecare locuinta are particularitatile ei subiective.

Calorifer electric cu ulei

recomandare calorifer (radiator) cu ulei Un model putin mai scump, dar are cateva plusuri care pot conta pentru anumite persoane.

Cel mai bun lucru la acest radiator il constituie faptul ca vine la pachet cu un termometru higrometru digital. Pentru cei ce vor un control mult mai precis al temperaturilor si umiditatii din camere. Recomandat pentru camera copiilor.

 

 

 

 

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog