CasaScule electrice & unelte

Sfaturi achizitie bormasina ieftina pentru 2024

Achizitie bormasina cu acumulator sau cu cablu?

Ai în plan să faci o achizitie de bormasina ieftina? Iată câteva sugestii foarte bune pentru voi. Probabil că nu ești sigur ce tip de bormașini este potrivită pentru casa ta să o cumperi?

Sfaturi achizitie bormasina cu acumulator sau cu fir!

Aceasta este prima dintre numeroasele decizii importante pe care le faceți în timp ce alegeți tipul de achizitie bormasina potrivită pentru dvs. Există mai multe argumente pro și contra pentru fiecare tip de bormașină:

=Mașinile de găurit fără fir=

Sunt, în general, mai convenabile de utilizat. Atâta timp cât bateria rămâne încărcată, le puteți folosi aproape oriunde, fără a avea nevoie de cabluri de alimentare. Cu toate acestea, factorul principal este durata de viață a bateriei, care nu poate sa fie la fel de fiabilă ca o masina de gaurit cu cablu. În acest sens, mașinile de găurit prin cablu au avantajul că nu trebuie să așteptați niciodată încărcarea bateriilor și le puteți utiliza fără nici o limitare de timp.

Ciudat, dar, mașinile de găurit cu acumulator tind să fie mai ușoare decât cele cu cablu de alimentare. Cu toate acestea, dacă utilizați mașini de găurit fără fir de mare putere (în intervalul de 18V și 24V), acestea sunt la fel de grele (sau uneori mai grele) decât cele cu cabluri.

– Aveți posibilitatea să evitați blocarea cablurilor cu mașinile de găurit cu fir și, prin urmare, exista și risc redus de electrocutare, in cazul in care firele de alimentare se pot leza.

– Deși există mai multe opțiuni de mașină de găurit fără fir de mare putere disponibile pe piață, în general mașinile de găurit prin cablu asigură un cuplu mai bun și timp de funcționare. Cu ajutorul mașinilor de găurit fără fir, puteți fi întotdeauna siguri că veți obține mai multă putere pentru perioade practic nesfârșite de timp.

=Durata de viață a bormasinilor cu acumulator=

Durata celor cu acumulator fără fir este limitată. Pentru cele mai costisitoare mașini de găurit cu acumulator, bateriile vor dura doar de la doi la trei ani la max. Asta, bineinteles, dacă bormasina este utilizata foarte des. Dar, pentru task-uri de genul utilizarii o data pe luna, atunci, ele pot avea o viata lunga. In special la cele cu acumulator Lithium.

Partea bună, bormasina propriu-zisa nu este afectata, doar acumulatorul are o perioada limitata de viata.

De asemenea, aceste baterii sunt destul de costisitoare încât este întotdeauna mai înțelept să fie facuta o achizitie bormasina fără fir nouă, în loc să înlocuiți bateriile vechi. Deci, dacă cumpărați o mașină de găurit fără fir, asigurați-vă că va trebui să cumpărați altul în câțiva ani. În timp ce o mașină de foraj cu cablu va dura de cel puțin 10 ani într-o întindere.

– Aveți grijă în legătură cu alegerea bateriilor înainte de a cumpăra o masină de găurit fără fir. Bateriile litiu-ion (Li-Ion) sunt întotdeauna o alegere mai bună în comparație cu bateriile cu nichel-metal-hidrură (NiMH). Bateriile Li-Ion sunt mai puternice, au durate mai lungi de viață, nu au probleme de memorie și sunt mai puțin dăunătoare pentru mediu, deoarece conțin elemente metalice mai puțin dăunătoare.

Ce tip de mandrină să aleg?

bormasina cu acumulator sau cablue

Mandrina este un fel de menghina care fixează diferite burghiuri pe mașina de găurit. Puteți alege între diferite tipuri și dimensiuni.

Cea mai utilizată la noi in Romania, este mandrina de 10 mm, majoritatea burghielor au coadă de 10 mm. Nu intru in detalii, dar sunt mai multe dimensiuni, de regula cele mai mari de peste 10mm sunt pentru bormasinile mai puternice, ce suporta utilizari pentru job-uri mai grele.

La rândul lor, mandrinele sunt de 2 tipuri

Tipuri de mandrine

Cele două tipuri de mandrine sunt – cu cheie și fără cheie (automate). Mandrina cu cheie are o cheie mecanică care este utilizată pentru strângerea și desfacerea clestilor mandrinei mașinii de găurit. În cazul mandrinelor fără cheie, trebuie să țineți mandrina în mână și burghiele/capetele surubelnite sunt strânse. Mașinile de găurit cu cheie au avantajul mecanic și sunt capabile să țină burghiele mai strânse, astfel încât să nu alunece ușor în mandrină în timpul găurilor. Cu mandrina fără cheie este mai ușor să schimbați capetele mașinii de găurit și nu trebuie să vă faceți griji că vă pierdeți cheia.

Mai există si burghie SDS, este pentru mandrine speciale ce au canaluri speciale de fixare, de regula acestea sunt intalnite la bormasiniile de puteri mari, pentru taskuri heavy (ciocane rotopercutoare pentru beton armat).

Nu o sa fac referire in acest articol la ele. Dar pe viitor o sa scriu articole detaliate.

Caracteristici speciale bormasina

Mai jos sunt câteva caracteristici importante inainte de faceti o achizitie bormasina.

 • – Funcția înapoi.Aceasta este o caracteristică care vă ajută să eliminați biții care se blochează și este important să aveți chiar și dacă nu utilizați mașina de găurit pentru șuruburi. O mandrină fără cheie va avea în mod implicit o acțiune inversă, deoarece nu poate exista altă cale de a scoate mașina de găurit. Deci, trebuie să aveți grijă de această caracteristică în timp ce cumpărați o mașină de găurit cu cheie.
 • – Viteza variabila. Această caracteristică este esențială dacă intenționați să utilizați mașina dvs. de găurit pentru a insuruba. Chiar dacă nu vă veți folosi mașina de găurit pentru șuruburi, aceasta este o caracteristică care vă ajută să găuriți găurile cu mașina, deoarece diferite materiale necesită viteze diferite de gaurire.
Alte caracteristici ale bormașinilor
 • – Setări pentru intervalul de viteză. Această caracteristică este esențială dacă intenționați să folositi holșuruburile cu mașina de găurit. Aveți posibilitatea să fixati șuruburile mai ușor la viteze mai mici de rotati
 • – Momentul de torsiune. Aceasta este o caracteristică ce ajută la cat de tare trebuie sa infileteze un holz surub, sau cat de tare este materialul in care gauriti. Cu ajutorul unui moment de torsiune puteți seta un punct maxim de torsiune, după care mașina de găurit se oprește. Ajută la prevenirea supra infiletarii suruburilor, pentru a nu strica filetele. Deasemeni, aceasta functie previne supra solicitarea motorului bormasinii.

Cuvinte de final,

Acestea sunt bazele principale dintre 2 tipuri de bormasini, cu acumulator si cu cablu. Asadar, fiecare din voi va judeca ce fel bormasina se potriveste mai bine pentru fiecare in parte.

Recomandare achizitie bormasina cu acumulator si cu fir

O bormasina cu fir ideala pentru aproape orice task. Cea mai buna alegere la categoria aceasta de pret ieftin. Bosch este un brand popular in Romania, pe toate forumurile sunt dezbatute subiectele legate de alegerea celor mai bune bormasini.

Pareri pro:
 • pret ieftin
 • rezista la gaurirea betonului
 • are maner frontal pentru precizie
 • este inclusa si valiza de transport
Pareri contra:
 • zgomotoasa
 • mandrina nu este atuul cel mai bun
 • mai putin ergonomica la insurubat/desurubat
 • precizia nu este punctul forte al ei

Iata si solutia de bormasina ieftina cu acumulator. O masina de gaurit fara fir cu foarte mici compromisuri. Pentru pretul ei , ofera destule functii si ergonomie sporita. Este ideala pentru taskuri usoare, nu este din categoria de scule electrice profesionale. Asadar, este pentru cei cu hobbyuri.

Pareri pro:
 • pret ieftin
 • cu acumulator
 • functia revers
 • destul de puternica
 • ergonomica
 • usoara
 • 14.4 volti
Pareri contra:
 • nu face fata gauririi in zidarii (nu este exclusa total aceasta optiune) , dar se va goli foarte repede acumulatorul
 • capacitate mica a acumulatorului
 • incarcare greoaie a acumulatorului

 

xTz

www.xtz.ro urmărește cele mai recente descoperiri în domeniul tehnologiilor de consum și vă arată ce este cel mai nou pentru 2021, ce contează și modul în care tehnologia vă poate îmbogăți viața. Vă oferim informațiile, instrumentele și sfaturile care vă vor ajuta să decideți ce să cumpărați și cum să beneficiați la maximum de cele mai bune tehnologii moderne din viața dumneavoastră. Opiniile și părerile sunt obiective și nu sunt sponsorizate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Am detectat adblock

Inchide adblock te rog